Leasing alebo spotrebný úver
Ahojte. Riešime s manželom ako by a čo by bolo lepšie kvôli splátke. Chceli by sme kúpiť auto hodnota cca 35 000 a nevieme sa rozhodnúť či cez leasing alebo zobrať uver. Ak ste niekto kupovali ako to vychádza cca splátkovo. Cca 5000 eur akontácia.
@anonym_autor skús si vyžiadať presné ponuky na úver a aj leasing a tak posudzuj, čo je pre vás výhodnejšie. Pre niekoho to môže byť úver, či spomínaná hypotéka, pre iného leasing. Či už operatívny alebo finančný.
My sme na firmu brali finančný leasing, nám to vychádzalo lepšie ako úver na firmu.
Samozrejme, treba si uvedomiť aj rozdiely - kto je počas splácania vlastníkom auta… Úver - budete vlastníkom vy okamžite. Operatívny leasing - auto si prenajímate od spoločnosti, ktorá je vlastníkom. Finančný leasing - po dobu splácania je právnym vlastníkom spoločnost, vy sa stanete vlastníkom až po splatení (posledná splátka je obvykle akoby odkúpna cena auta od leasingovej spoločnosti).
@anonym_autor skús si vyžiadať presné ponuky na úver a aj leasing a tak posudzuj, čo je pre vás výhodnejšie. Pre niekoho to môže byť úver, či spomínaná hypotéka, pre iného leasing. Či už operatívny alebo finančný.
My sme na firmu brali finančný leasing, nám to vychádzalo lepšie ako úver na firmu.
Samozrejme, treba si uvedomiť aj rozdiely - kto je počas splácania vlastníkom auta… Úver - budete vlastníkom vy okamžite. Operatívny leasing - auto si prenajímate od spoločnosti, ktorá je vlastníkom. Finančný leasing - po dobu splácania je právnym vlastníkom spoločnost, vy sa stanete vlastníkom až po splatení (posledná splátka je obvykle akoby odkúpna cena auta od leasingovej spoločnosti).
@gab1sol ďakujem za odpoveď presne k veci a na otázku 🙂🙂
@anonym_autor skús napísať o aké autá sa jedná . Keď je to také súrne že hneď ho potrebuješ.
@michal711 do toho ťa je nič. Akékoľvek auto splní účel toho , že ho potrebujem hneď preto , lebo naše jazdí zahraničie. Ale keď už tak Peugeot 3008 . Rodinne normálne auto .
@anonym_autor mne je to jedno rob čo chces ale nepíš o pol roka či sa dá predať auto ktoré je na leasing že nevychádza na splátky. Lebo stavím sa že to tak bude.
@michal711 🤣🤣🤣 už stačí dobre ? Poznáš ma ? Vieš aky mame príjem? Či vieš o našej situácii? Pracujem ja / podnikam / manžel pracuje v zahraničí/ podnika tak o čom sa bavíme? Ja nemam čo splácať ja mam vsetko splatenie už . Mam 40 rokov nemam hypotéku nemam uver nemam nic. A keby aj . Týka sa ťa to ? Čo sa staráš?
@michal711 do toho ťa je nič. Akékoľvek auto splní účel toho , že ho potrebujem hneď preto , lebo naše jazdí zahraničie. Ale keď už tak Peugeot 3008 . Rodinne normálne auto .
@anonym_autor akékoľvek ? Určite nie veď ak by to bolo akékoľvek kúpiš doňho za 10k a nie za 35k
@michal711 🤣🤣🤣 už stačí dobre ? Poznáš ma ? Vieš aky mame príjem? Či vieš o našej situácii? Pracujem ja / podnikam / manžel pracuje v zahraničí/ podnika tak o čom sa bavíme? Ja nemam čo splácať ja mam vsetko splatenie už . Mam 40 rokov nemam hypotéku nemam uver nemam nic. A keby aj . Týka sa ťa to ? Čo sa staráš?
@anonym_autor ani nehovor že podnikas a nemáš 35000 € ja nepodnikam mám o 10 rokov menej ale ak by som chcel auto za 35k hoc aj za 50k tak si ho kúpim v hotovosti.
@anonym_autor druhá vec, auto na leasing ti nedajú bez havarijnej poistky (nové by som určite poistil).
Lenže vinkulacia je na spoločnosť, ak budeš mat totálnu škodu môže sa stať že poisťovňa auto ocení na menej ako je zostatok leasingu. Takže poistka sa vyplatí spoločnosti, ešte ti teoreticky môže ostať časť nesplateneho leasingu, budeš bez auta a ešte budeš musieť doplácať.
Nestáva sa to asi často ale môže, preto by ste si mali zobrať aj GAP poistenie co sa vám ešte predraží.
Z tohto pohľadu je lepší úver na auto.
Suma sumáru výsledok je rovnaký, plnenie od poisťovne nebude vo výške zostatku úveru, ale tie peniaze mate vy na účte. Môžete ich dat do úveru a znížiť ho alebo sú proste kúpite iné lacnejšie auto (staršie) a úver budete normálne platiť ďalej.
Napriek tomu si myslím ze ak nedokážem splatiť nové do 3 rokov tak jednoducho na neho nemám.
Nájde si rovnaké s vekom 2 roky a ušetrím aj 30% oproti novému
@anonym_autor ani nehovor že podnikas a nemáš 35000 € ja nepodnikam mám o 10 rokov menej ale ak by som chcel auto za 35k hoc aj za 50k tak si ho kúpim v hotovosti.
@michal711 ja nerozumiem, čo ty riešiš. Napr. ja síce teraz nepotrebujem nové auto, vystačíme si s jedným, lebo druhé by aj tak stalo doma (nemám kde pri práci parkovať, resp. by som mesačne dala za parkovné veľa financií, preto sme druhé predali) a na pešo, či s mhd to bez problémov zvládam. Ale keby sme mali kupovať druhé auto, aj napriek tomu, že financie sú, uvažujeme a asi aj využijeme cudzie zdroje. Pretože by nás viac stalo, keby sme siahli na tie, ktoré máme investované a zarábajú nám. Prišli by sme tak o pasívny príjem a ešte by sme prišli o rezervu, ktorú si držíme pre naozajstný prípad núdze.
Autorka, prejdi si co najviac ponuk, daj si nacenit v leasingovke, alebo v banke spotrebak, ako bonitnenu klientovi, ti mozu poniknut iny urok, treba tomu venovat cas, byvaju akcie na auta aj na uroky pri leasingu, zalezi od toho kolko mas casu, ci vies pockat. Blbe komentare si nevsimaj. Ja som po rozvode kupovala auto, lebo by som to bez neho nedala, kamaratka kopec reci, ze preco nove, ze sa zadlzim, treba si kupit jazdene ci som sprosta a podobne zvasty. Ja som za sest rokov vrazila do auta akurat financie na prezutie a pravidelny servis, potom som menila brzdove oblozenie, proste najazdene km, kamoska s jej jazdenkou min 2x do roka oprava, sice u znameho technika ale aj tak a ked som jej par krat odmietla odvoz, lebo som isla po deti na kruzky tak sa este zdula.
@michal711 šťastný si ty človek waau. Mozno ta zabezpečili rodičia, nemáš ženu deti a vieš odkladať. Našetrene mam síce nie tolko ale na to aby som 6 mesiacov prežila bez výplaty mam. A v dnešnej dobe aj to ma malokto . Ne haj si tieto žvasty o tom že máš o 10 rokov menej a mas hotovosť na auto pre niekoho iného. Realita dnešnej doby je žiaľ, že ľudia nemajú čo do úst a nie toto čo tu píšeš ty. Chvalenkarstvo ktoré ti vôbec neverim a prosím prestať prosím reagovať už na moje príspevky.
@michal711 šťastný si ty človek waau. Mozno ta zabezpečili rodičia, nemáš ženu deti a vieš odkladať. Našetrene mam síce nie tolko ale na to aby som 6 mesiacov prežila bez výplaty mam. A v dnešnej dobe aj to ma malokto . Ne haj si tieto žvasty o tom že máš o 10 rokov menej a mas hotovosť na auto pre niekoho iného. Realita dnešnej doby je žiaľ, že ľudia nemajú čo do úst a nie toto čo tu píšeš ty. Chvalenkarstvo ktoré ti vôbec neverim a prosím prestať prosím reagovať už na moje príspevky.
@anonym_autor všetko si trafila opačne :D
@anonym_autor všetko si trafila opačne :D
@michal711 to mi je šumák. Ale ak môžem dám ti jednu radu . Nikdy neodsudzuj, neporovnavaj sa a nemaj ironické poznámky na ľudí, ktorý su v inej životnej situácii ako ty. To že ty sa máš dobre / prajem to každému/ neznamená, že to majú tak aj ostatny. Nepoznáš moju životnú situáciu tak ako ja tvoju a tiez si sa vôbec netrafil. Nevieš aké mam v živote problémy, aké mam zdravie a preco chcem urobit take rozhodnutie ako chcem. Tak aj ked máš peniaze chyba ti pokora. A to je viac. ✌️✌️✌️
@anonym_5b3677 35 000 je drahé auto ? No neviem . Priemer normálna cena. Drahé auto pre mna je od 50 60 vyššie pre mna zbytočne. Ked dám akontáciu preco si nemam prefinancovať zvyšok úverom alebo leasingom ? Preto som sedlak . Mam na to . Mam na splátku.. Ty si si kupoval/a všetko na hotovosť? Dom , byt ? Tak gratulujem . Niesi sedlak ako my čo využívame na financovanie uver 😃
@anonym_autor áno pre teba je to drahé auto keď si naň potrebuješ zobrať pôžičku. Ja som si zobrala hypotéku na svoj byt, ale zo 40 tisícovej hypotéky mám byt v momentálnej hodnote 130 000€. A ani, všetko ostatné si kupujem v hotovosti. Ty si zoberieš pôžičku na auto, budeš ho 7 rokov platiť a na konci ti zostane preplatené auto v hodnote vtedy možno 10 tisíc, aj to som prehnala… A na spoľahlivé auto určite nepotrebuješ 35 000. Kludne kúpiš aj lacnejšie ale to by potom asi nestalo za ukazovanie pred susedmi 🤷🏼♀️ “Však at vidí, že na to máme” 🙂
@michal711 to mi je šumák. Ale ak môžem dám ti jednu radu . Nikdy neodsudzuj, neporovnavaj sa a nemaj ironické poznámky na ľudí, ktorý su v inej životnej situácii ako ty. To že ty sa máš dobre / prajem to každému/ neznamená, že to majú tak aj ostatny. Nepoznáš moju životnú situáciu tak ako ja tvoju a tiez si sa vôbec netrafil. Nevieš aké mam v živote problémy, aké mam zdravie a preco chcem urobit take rozhodnutie ako chcem. Tak aj ked máš peniaze chyba ti pokora. A to je viac. ✌️✌️✌️
@anonym_autor ok prepáč
@anonym_autor áno pre teba je to drahé auto keď si naň potrebuješ zobrať pôžičku. Ja som si zobrala hypotéku na svoj byt, ale zo 40 tisícovej hypotéky mám byt v momentálnej hodnote 130 000€. A ani, všetko ostatné si kupujem v hotovosti. Ty si zoberieš pôžičku na auto, budeš ho 7 rokov platiť a na konci ti zostane preplatené auto v hodnote vtedy možno 10 tisíc, aj to som prehnala… A na spoľahlivé auto určite nepotrebuješ 35 000. Kludne kúpiš aj lacnejšie ale to by potom asi nestalo za ukazovanie pred susedmi 🤷🏼♀️ “Však at vidí, že na to máme” 🙂
@anonym_5b3677 konečne normálny komentár
@anonym_5b3677 bláznivý národ prisaham bohu. Rozum sa mi pozastavuje. Naši susedia su 75 ročný dôchodcovia co nedivida ani pred svoje dvere 🤣🤣 ďalšia ktorá ma prišla poučovať. Pretože ty si to urobila tak ja to tak robit nemusím alebo vsetko čo urobia ostatný inak je nesprávne? Sorry ale prve auto mame Nissan za 42 000 a v pohodičke sme si ho splatili no ma 9 rokov a uz do neho vrážame takze sme sa rozhodli ze toto bude pracovne a chceme ďalšie normálne do ktorého nemusím každý pol rok investovať. A to od Nissanu sme o level nižšie. Takze neviem čo sa mam ukazovať pred susedmi. Ako to može normalneho ckoveka napadnut . Nepotrebujem BMW X6 za 110 000 🤣🤣🤣
@anonym_5b3677 jaj a este dodám. Ja som si zobrala hypotéku na dom 70 000 a dnes ma hodnotu 200 000 a sa mam teraz posrať z toho alebo to tu vypisovať ? Načo mi píšeš tvoju situáciu myslíš ze ma to zaujíma co si urobila ty ?
@anonym_5b3677 jaj a este dodám. Ja som si zobrala hypotéku na dom 70 000 a dnes ma hodnotu 200 000 a sa mam teraz posrať z toho alebo to tu vypisovať ? Načo mi píšeš tvoju situáciu myslíš ze ma to zaujíma co si urobila ty ?
@anonym_autor pýtala si sa, či som si všetko kupovala v hotovosti, tak som ti odpovedala.
Však si kúp čo chceš a potom za 9 rokov znova, a potom znova a na konci nebudeš mať nič 😀a 150 tisíc v prdeli 😀Prisaham bohu, ze finančná gramotnosť by sa mala vyučovať už od ZŠ..
@anonym_autor pýtala si sa, či som si všetko kupovala v hotovosti, tak som ti odpovedala.
Však si kúp čo chceš a potom za 9 rokov znova, a potom znova a na konci nebudeš mať nič 😀a 150 tisíc v prdeli 😀Prisaham bohu, ze finančná gramotnosť by sa mala vyučovať už od ZŠ..
@anonym_5b3677 ake nič. To auto stale mam a stale mi slúži o čom píšeš. Ak niečo využívam 9 rokov a viac aké nič potom mam. 🤦♀️ ka-da sranda nieco stojí. Napr pre mna su zbytočne vyhodené peniaze premrštene dovolenky 10 dni za 5000 eur . To je pre mna nič . A nie to že nieco aktívne využívam par rokov . Ale stačí. Hráš sa tu tiež na najmúdrejšiu a pritom si nepochopila základnú otázku. Leasing alebo uver. 🙋♀️🙆♀️
@anonym_autor my sme navysili hypo, lebo uverova ponuka z auto predajne aj uver z banky boli s vysokymi urokmi a zbytocne by sme preplatili na urokoch. Tak sme radsej za "usetrene" peniaze z urokov, zaplatili vysoku poistku na auto, takze je kryte ak by sme na nom spravili totalku - z vlastnej alebo cudzej viny.
@anonym_autor ahoj, tiež som minule riešila to čo ty. Ja som sa rozhodla pre úver.brala som to tak, že keby sa stala autohavaria,peniaze z havarijnej poistky by išli lizingovke, takže ja by som nedostala nič. Lizingovka platí havarijnu oistku (aspoň takto mi to bolo podané). A keby bolo auto moje,dostanem peniaze z havarijnej poistky, a môžem si kúpiť za peniaze z poistky iné auto, prípadne splatiť predčasne úver.
@anonym_autor z toho mi vyplýva že chlap odišiel do zahraničia a y ste si mohli kúpiť auto. Logika úžasná
Keď ti vadia komentáre,tak si pobehaj redajcov aút,daj si vyrátať leasing a nemoralizuj tu....
Choď si aj do banky a ries si veci sama....
Musíte mať s manželom veľkú odvahu,kupovať si nové auto po pol roku práce v zahraničí.... Keď ho za mesiace vyhodia,čo budete robiť?? A čo sa týka rodinných,pochybujem,že nejaké zo zahraničia máte,lebo tam to trvá aj rok,kým to schvália
Keď ti vadia komentáre,tak si pobehaj redajcov aút,daj si vyrátať leasing a nemoralizuj tu....
Choď si aj do banky a ries si veci sama....
Musíte mať s manželom veľkú odvahu,kupovať si nové auto po pol roku práce v zahraničí.... Keď ho za mesiace vyhodia,čo budete robiť?? A čo sa týka rodinných,pochybujem,že nejaké zo zahraničia máte,lebo tam to trvá aj rok,kým to schvália
@dianaaaaa ty čítaš diskusiu? Mne nevadí komentáre k veci ale nechcem mi tu nikto nepíše p...iny typu : že po pol roku to nebudem vedieť splácať, že som financne negramotna , že si mam kúpiť take auto na ktoré mam a podobne žvasty presne typu ako tie tvoje. K veci poprosím . Keď si si dala námahu piš k veci. Rada si prečítam príspevku na moju danú otázku ale nie toto. A ja moralizujem. Vyššie je uvedené že finančná gramotnost by sa mala vyučovať už na základnej škole no málokto z vas si uvedomuje že na-zakladnej vás učili čítať s porozumením ale asi ste všetky ktoré toto píšete chýbali. Peny zvyšok dňa prajem.
P.s ak ho vy vyhodia pôjde inde . Nieje debil 😀 20 rokov nepretržite pracuje bez flakania z toho 19 a pol v jednej firme na Slovensku a pol roka v zahraničí. Vo svojej profesii je profik, takze toho že ostane bez prace sa absolútne nebojím.
@anonym_autor z toho mi vyplýva že chlap odišiel do zahraničia a y ste si mohli kúpiť auto. Logika úžasná
@anonym_3a6cde 🤣🤣🤣 prečítaj si po sebe čo si napísala. A zamysli sa. Ak si myslíš, že chlap zarobí tolko aby mal na nejaku splátku na auto tak to si celkom mimo. Moj manžel odišiel do zahraničia preto aby " robil menej za viac , aby 4 tyzdne robil a 3 bol doma a mal konečne voľno ktoré na Slovensku nemal a aby aj žil nielen pracoval. Výplata je bonus a auto treba preto lebo na našom chodi do prace .
@anonym_3a6cde 🤣🤣🤣 prečítaj si po sebe čo si napísala. A zamysli sa. Ak si myslíš, že chlap zarobí tolko aby mal na nejaku splátku na auto tak to si celkom mimo. Moj manžel odišiel do zahraničia preto aby " robil menej za viac , aby 4 tyzdne robil a 3 bol doma a mal konečne voľno ktoré na Slovensku nemal a aby aj žil nielen pracoval. Výplata je bonus a auto treba preto lebo na našom chodi do prace .
@anonym_autor pracuje len na tvoje auta.
@anonym_3a6cde nevytočiš ma 😉😉
@anonym_3a6cde bok to jeho nápad kúpiť nové neboj nič . Ale prepošlem mu tvoju odpoveď nech sa zabavi.
@anonym_3a6cde bok to jeho nápad kúpiť nové neboj nič . Ale prepošlem mu tvoju odpoveď nech sa zabavi.
@anonym_autor tak jeho nápad. Ešte lepšie nemôže s tebou vydržať doma tak sa zbalil a odišiel.

@anonym_autor skús napísať o aké autá sa jedná . Keď je to také súrne že hneď ho potrebuješ.