icon

Leasing alebo spotrebný úver

2. okt 2025

Ahojte. Riešime s manželom ako by a čo by bolo lepšie kvôli splátke. Chceli by sme kúpiť auto hodnota cca 35 000 a nevieme sa rozhodnúť či cez leasing alebo zobrať uver. Ak ste niekto kupovali ako to vychádza cca splátkovo. Cca 5000 eur akontácia.

Strana
z3
autor
4. okt 2025
@anonym_3a6cde

@anonym_autor tak jeho nápad. Ešte lepšie nemôže s tebou vydržať doma tak sa zbalil a odišiel.

@anonym_3a6cde ano ano presne tak to je . A keby si tak prestala stalo by sa ti nieco ?

mirka2405
4. okt 2025

@anonym_autor Leasing, vyšší úrok, auto je počas splácania majetkom leasingovej spoločnosti, úver, vlastníkom sa stávaš kúpou auta hned. Úver je flexibilnejší.

autor
4. okt 2025
@mirka2405

@anonym_autor Leasing, vyšší úrok, auto je počas splácania majetkom leasingovej spoločnosti, úver, vlastníkom sa stávaš kúpou auta hned. Úver je flexibilnejší.

@mirka2405 ďakujem za stručnú a jasnú odpoveď ❤️

mirka2405
4. okt 2025
@anonym_autor

@mirka2405 ďakujem za stručnú a jasnú odpoveď ❤️

@anonym_autor Nech sa páči🙂

helenbozka
5. okt 2025

@anonym_autor mali sme auto na leasing, NIKDY VIAC. Zhodli sme sa s manželom, že v prípade kúpy ďalšieho auta už jedine úver.

Leasing má úrok okolo 7,5-8%... Ak máš dobrú banku, ktorá ti dá do 7%, je to jasná voľba.

mimimoje
5. okt 2025

@anonym_autor úrokové miery pri leasingu si pozisťuj, nám dali lepší úrok ako pri úvere, zisťovali sme aj hypotéku americkú, tá mala samozrejme najlepšie úroky ale nepotrebovali a nechceli sme tak vysoký úver.

anonym_a5f5f9
5. okt 2025

Kto chce auto za tú cenu mal by mať toľko rozumu, že si za 2 min. zisti, čo je najvýhodnejšie a nepytaysa tu.

anonym_3a6cde
5. okt 2025
@anonym_a5f5f9

Kto chce auto za tú cenu mal by mať toľko rozumu, že si za 2 min. zisti, čo je najvýhodnejšie a nepytaysa tu.

@anonym_a5f5f9 jasné normálny finančné gramotny človek by tu ani nepísal

anonym_a5f5f9
5. okt 2025
@anonym_3a6cde

@anonym_a5f5f9 jasné normálny finančné gramotny človek by tu ani nepísal

@anonym_3a6cde nechcel som to tak napísať, lebo niekto sa tu uráža, ale tak presne som to myslel.

anonym_9f3bb4
6. okt 2025

Nové auto ti za pár rokov neprejde emisnou...;) takže byť tebou kúpim staršie a ušetrím

solvina88
6. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_5729b5 napr hypotéku sme brali jed som mala 22 a v decembri mam poslednú splátku zvládli sme to za 17 rokov . A niekto mi tu bude písať o finančnej gramotnosti. Nemam zadlzenu nehnuteľnosť. A to je pre mna podstatne. Strecha nad hlavou. Niekto mi tu radil zadlžiť dom a kúpiť si auto. Ako sorry. Nikdy. Lepší úrok a neistota ?

@anonym_autor to je sice fajn...ale da sa to spravit aj lepsie ako vyplatit hypoteku za 17 rokov....ale verim,ze to je skvely pocit mat uz vlastny dom a nemysliet na splacanie 🙂

petronela1305
6. okt 2025

Nevsimaj si dementov co len zavidia my sme brali cca pred mesiacom 25100 stalo auto .10000 sme dali akontaciu a budeme splacat 380eur mesacne na 5rokov .je to csob leasing .v cene je aj havarijna okolo 800eur nas to vychadza rocne .par tisic preplatime ale to neriesime nemusime sa o nic starat iba servis raz rocne zaplatit

petronela1305
6. okt 2025

A majitelia sme my nie leasingovka

anonym_8a4181
8. okt 2025

@anonym_autor nevyziadane rady, poucanie a vsetci super financne gramotni, samozrejme maximalne s malou hypotekou a investovanim aspon 1000 eur mesacne a dalej ani pisat nemusim, proste folklor blue horse. Autorka - osobne som mala aj leasing aj uver, sice nie nove, ale zanovne auta (usetrila som par tisic za cenu nejakych drobnych km). Uver podstatne flexibilnejsi, nemusis ho splacat predsa celu dobu- ja som posledny splatila za necele 3 roky. Splatku mas vacsinou lepsiu ako v leasingu, vyberas si sama pzp, havarijnu, si hned majitelom. Ked budes chciet vymenit tak auto predas. Za mna radsej uver.

mimimoje
8. okt 2025
@anonym_8a4181

@anonym_autor nevyziadane rady, poucanie a vsetci super financne gramotni, samozrejme maximalne s malou hypotekou a investovanim aspon 1000 eur mesacne a dalej ani pisat nemusim, proste folklor blue horse. Autorka - osobne som mala aj leasing aj uver, sice nie nove, ale zanovne auta (usetrila som par tisic za cenu nejakych drobnych km). Uver podstatne flexibilnejsi, nemusis ho splacat predsa celu dobu- ja som posledny splatila za necele 3 roky. Splatku mas vacsinou lepsiu ako v leasingu, vyberas si sama pzp, havarijnu, si hned majitelom. Ked budes chciet vymenit tak auto predas. Za mna radsej uver.

@anonym_8a4181 my máme v leasingovej zmluve možnosť vyplatiť leasing po 6 mesiacoch, takisto sme si robili vlastne poistenie, sme majiteľmi auta ale na auto je záložná zmluva a poistenie je vinkulovane na leasing.spolocnost. Autorka príspevku - naozaj si pozisťuj čo a ako, leasing je už iný ako pred pár rokmi, resp. rôzne spoločnosti majú rôzne podmienky.

autor
8. okt 2025
@anonym_8a4181

@anonym_8a4181 ďakujem krásne. Som rada za jasnú odpoveď. O akú mi cely čas išlo ❤️

autor
8. okt 2025
@mimimoje

@anonym_8a4181 my máme v leasingovej zmluve možnosť vyplatiť leasing po 6 mesiacoch, takisto sme si robili vlastne poistenie, sme majiteľmi auta ale na auto je záložná zmluva a poistenie je vinkulovane na leasing.spolocnost. Autorka príspevku - naozaj si pozisťuj čo a ako, leasing je už iný ako pred pár rokmi, resp. rôzne spoločnosti majú rôzne podmienky.

@mimimoje ano už sa na tom pracuje prvé ponuky už dorazili . 🙂

mimimoje
8. okt 2025
@anonym_autor

@mimimoje ano už sa na tom pracuje prvé ponuky už dorazili . 🙂

@anonym_autor over si aj vo svojej banke, či nemajú možnosť leasingu, napr.unicredit má výhodnejšie financovanie s niektorými spoločnosťami.

Strana
z3