icon

Ledva som čakala kedy nasporím istú sumu a teraz neviem na čo ju minúť

15. okt 2022

Ahojte,vždy boli situácie čo vyžadovali financie.Dlho som bola na nule.No teraz som nasetrila istú sumu a neviem sa rozhodnúť na čo to minúť.Som obyčajná žena,tým pádom aj málo zarábam.Pocas šetrenie som rozmýšľala čo z peňazí kúpiť.Napisem vam pár možností.1,chcela som odísť od manžela s deťmi.No rýchlo som došla na to že sama by som to finančne nedala.Uz mám veľa rokov,hypo by mi samej nedali a po podnajmoch chodiť tiež nie je dobré.2,chcela som si dať napraviť zuby dať si strojček,no už nie som najmladšia.Ked doteraz som vydržala bez už mi to môže byť aj jedno ako vyzerám.3,nakúpiť veci do domu 4,kúpiť si lepšie auto 5,ísť niekam na dovolenku s deťmi.Ktoru možnosť by ste si vybrali vy?Najradsej by som splnila všetky tieto body,no na to nikdy nebudem mať dosť peňazí.Doba je zlá, všetko sa zdražie,asi si nechám peniaze ako rezervu do budúcna..

Strana
z5
metuzalem
17. okt 2022

Moznost c. 5, sla by som na dovolenku. Plus si nieco kupila pre seba, napr.drahy parfum

katkami123
17. okt 2022

Klasické testy, kedže sa ta budú pýtať ako by si napr. reagovala v takej a takej situácii, tam budeš mat odpoved a zskruzkujes a podobne. Ja som chodila pol roka a zo všetkého ma najviac bavili tie rôzne testy na začiatku 😀 lebo potom som vždy na to dostala vysvetlenie a je to take zaujimave sa dozvedieť ako je ta naša myseľ poprepajana. Mnohé testy boli bizarne ako tie machule a ty máš povedať, čo tam vidíš 😀 ale potom som čítala, ze to používajú psychológovia najradšej, pretože v dotazníkoch ľudia zvyknú zavádzať a vykresľujú sa v krajšom svetle. Pri machuliach netušia o co ide, tak odpovedajú pravdivo.
Alebo to klasické, ze ti dajú papier, ceruzku a máš nakresliť strom…

autor
17. okt 2022

@katkami123 Aha už chápem,aspoň mám predstavu čo sa tam rieši

cacianka
17. okt 2022

Nikde do záznamov ti nejde vyšetrenie u psychológa, u obvodnej dostaneš výmenný lístok, aby si mala cca 10 sedení zadarmo. Alebo choď rovno a on ti poradí ako na to.ja by som šla, aj keby mám platiť.
Keby to niekto chcel proti tebe zneužiť, nemá čo, lebo ideš v záujme riešenia,zachovania rodiny. Vôbec to nie je hanbou, ani dôvod ti zobrať deti, to už dupľom nie. Veď to robíš v ich prospech, aby sa lepšie citili

cacianka
17. okt 2022

@katkami123 tie machule - keď som bola ja, videla som tam čo ešte nepočula 😇.
Už 1 návšteva mi pomohla.

autor
17. okt 2022

@cacianka A koľko sa platí za jedno sedenie ak nemám výmenný lístok?

cacianka
17. okt 2022

Netuším, ale behom pár dní sa viem spýtať. Máme v práci 2 psychológicky, jedna má aj súkromnú prax.
A možno aj tu baby poradia, ale nie je to horibilna suma, ale oplatí sa.
Duševné zdravie je rovnako dôležité ako telesné.

kittykat22
17. okt 2022

@onedaynick preco mas uz treti?

katkami123
17. okt 2022

1 sedenie bolo 60min a platila som zaň 30€, sú aj lacnejší za 25€, 20€/hod. Na začiatku sa prvé sedenia robia iba testy. Potom sa pracuje, učia ťa ako zvládať vypäté situácie, keď zazivas úzkosť, rôzne relaxačné techniky ak máš napr.problémy so spánkom…Ak nechceš žiaden výmenný lístok, pozri si dobrých psychológov/psychologicky vo svojom kraji a recenzie na nich. Každý z nich ma totizto ešte zameranie. Zatelefonujes a dohodneš termín. Alebo pozri aj online, žeby si nikam nemusela cestovať, len sa pripojíš, keď bude manzel v praci. Možnosti je veľa a co tebe viac vyhovuje. Mne viac byt priamo s tým človekom v miestnosti.

autor
17. okt 2022

@katkami123 Ďakujem,popozeram na nete keď budem mať viac času.

katkami123
17. okt 2022

Ono, ja som kvôli tomuto išla ku psychologovi, lebo som mala vtedy veľmi tažké životne obdobie vdaka mojej matke, ktorá tiež nebola nikdy ideálnou matkou. Tak si hovorím, ze si radšej priplatím a vezmem toho lepšieho. Nakoniec mi zistil “iba” neurozu, z čoho som bola prekvapená, pretože som si myslela, ze som na tom omnoho horšie a ktovie co všetko mi nájde. Ono každé sedenie pomaly posúva niekam inam, ale na to prídeš až postupom času. Ja som mala zo začiatku ako “akútny” prípad 2 sedenia do mesiaca, potom to upravil 1x za mesiac. Takze myslím, že to ťa ani časovo nezruinuje.

autor
17. okt 2022

@katkami123 Časovo nie,skôr finančne.No dám tomu sancu a uvidím čo mi povie dr

lucinka5051
17. okt 2022

Autorka z teba ide taka depresia ze to az na mna lezie .... si 33 rocna zdrava zena ...mas len jeden zivot tak si ho trosku vaz a uzivaj. Co by za to dali ini mladi ludia! Manzelstvo a jeho rozpad nie je koniec sveta...ak si si ista ze to nefunguje tak naco to natahujes? Financne neutiahla? Vsak manzel bude platit vyzivne na deti...nebude to vsetko na tebe...vzdy je lahsie hladat vyhovorky nez riesenia...nemyslim to vobec zle ale si fakt mlada zenska v najlepsich rokoch a zivot ti uteka pomedzi prsti lebo sa opustas nad zlou situaciou...ver tomu ze nie si jedina..takych zien je xy ale chcu s tym nieco robit aby si ten zivot trosku uzili...aspon kvoli detickam trosku zmen postoj k sebe a svojmu zivotu pretoze oni to vsetko vnimaju a prenasa sa to aj na ne ;) a investicia do seba nie je nikdy z zbytocnost..al nechches strojcek tak su aj ine moznosti ..stomatologia pokrocila velmi 🙂 uvidis ako ti stupne sebavedomie ked si das urobit zubky, navstivis kadernicku atd... prosim ta trosku zabojuj vsak zivot mas len jeden 🙂

autor
17. okt 2022

@lucinka5051 Výživné rátam keď tak najmenej je cca 30 eur na dieťa.To je skoro ako nič.Investicia do seba,nad tými zubami rozmýšľam.No keď to bude drahé neviem asi to nechám tak.Kadernicke chodím raz za tri mesiace dať sa zafarbiť lebo už mám šediny.Vlastne mám už od 25tky len zatiaľ som to neriešila.Len teraz som začala no nepridava mi to sebavedomie.Kadernicka ma zafarbí,dám si vlasy do gumičky a idem ďalej.

lucinka5051
17. okt 2022

Vyzivne stanovuje sud ak sa nemylim..kde si prisla na sumu 30 eur? Co sa tyka zubov, v dnesnej dobe su uz korunky, fazety, mostiky atd..zavisi v akom stave mas zuby ale dobry doktor vie poradit ;) fakt si mlada baba este 🙂

autor
17. okt 2022

@lucinka5051 Áno stanoví súd,no pokiaľ manžel povie že nemá z čoho platiť tak mu uznajú minimum.

lucinka5051
17. okt 2022

Ale ved oni sa pozru na to aky ma prijem atd...to nie je polozene na jeho slove...ak mu chodi vyplata 800 eur v cistom kazdy mesiac tak to bude vyssia suma..rozvodom sa zaroven riesi aj vasa nehnutelnost, hypoteka atd.. to nie je tak ze by si ostala na nule a vsetko platila na deti len ty... treba sa popytat na moznosti aj pravnika

nikuska412
17. okt 2022

@lucinka5051 Rozvodom sa nehnuteľnosti neriešia, na to je samostatné konanie..

lucinka5051
17. okt 2022

@nikuska412 ano je na to dalsie konanie..ale vychadzam z toho.ze ked sa dvaja rozvedu tak asi nebudu zdielat stale hypoteku a aj nehnutelnost...ale mozu sa najst samozrejme aj taki 🙂

katkami123
17. okt 2022

Tak z môjho laického pohladu máš určite aspoň tu depresiu… pripadne vyhorenie

cacianka
19. okt 2022

Nemá z čoho ?
Súd ho obrazne vysmeje. Podľa vzdelania, praxe a povolania sa dá pozrieť na nete aké sú platy v jeho odvetví , tak šup šup pracovať zarábať , a to nemusi iba v bydlisku. On ako ten komu deti nebudú zverene má možnosti pracovať dlhšie smeny, iny región, brať nadčasy , brigády. Má oveľa lepšie možnosti ako rodič ktorý sa musí z práce ponáhľať k deťom. On nemusí riešiť Očr, utekať domov navarit, oprať, učiť sa sa deťmi. To by som si tiež pripravila argument keby mal takéto výhovorky že chudáčik nemá.
Aaaale má, len sa nedať opiť rožkom

autor
19. okt 2022

@cacianka On robí osmičky smeny ani to sa mu nechce.Viac smiem alebo inú lepšie platenú prácu on nebude robiť.

selwadza22
19. okt 2022

U nás v práci naši psychológovia nedávajú testy ani dotazníky vypĺňať. To len pri deťoch a mládeži ak potrebujú zistiť výšku intelektu, alebo je podozrenie na znížený intelekt kvôli zanedbávaniu... Inak klienti rozprávajú, prípadne sa psychológ pýta. Ak si videla posledné dve série seriálu Lucifer, tam je krásne zachytená práca psychologičky/ terapeutky. Ako sa Lucifera pýta rôzne otázky a on nad nimi premýšľa lebo doteraz nad takými vecami nerozmýšľal a sám prichádza na dôvody prečo a sám si zvolí svoje riešenie. Trocha zjednodušené to tam vykresľujú ale aspoň pre tvoju predstavu...

selwadza22
19. okt 2022

Môj exmanžel to skúsil tiež povedať aj to, že ma vysoké výdavky (dal si do výdavkov nereálne sumy na ktoré poukázal aj kurátor, ktorý zastupoval syna). Ex neuspel, musel platiť. Jednoducho pracuje, je zdravý tak musí platiť podľa súdu. Sumu si určí žena, záleží ako staré je dieťa, či je zdravé, či má krúžky, či žena pracuje alebo poberá rodičovský príspevok a pod. Ja som pracovala na dohodu kvôli škôlke a ešte som z toho mála niečo ušetrila takže súd to zobral ako plus, že nerozhadzujem.

cacianka
19. okt 2022

Veľa sudcov sa prikláňa k modelu máš deti - zarob a živ ich,, cca sa môže určit 30% z platu, na dve deti aj viac.takze 200 môžeš dostať , len maj dôkazy a doklady o nákladoch na deti. Všetky , do centu

Strana
z5