Má babka nárok na nejaký príspevok?
Ahojte,prosim Vas ak chodim do prace na polovicny uvazok,poberam rodicovsky,kedze dieta nema este 3r a babke je s vnucatom tie 4h,nema narok na niejaky prispevok?
@julia_romeo kľudne nech všetko zruší štát ale nech zníži aj odvody a dane - mne by to viac vyhovovalo - zarobila by som viac a aj teraz by sme mali viac 🙂
Na zaklade coho by mala mat babka narok na nejaku davku????? Hlava mi neberie taketo uvazovanie. Za to vobec niekoho napadne.
nema narok na ziaden prispevok kedze ty poberas rodicovsky prispevok
ak ukoncis jeho poberanie a babka si urobi zivnost moze poberat prispevok na starostlivost ale ten je nizsi ako RP a samozrejme ty uz potom RP poberat nemozes
@bublinka1426 tak uz vcera sa na to pytala, tak mozno si myslela, ze dnes to bude inak 😃
Autorka .... Pri všetkej úcte, my tu nie sme normálne ale si to Ty, kto očakáva, že príspevok budú na jedno dieťa poberať dve osoby.
Baby ja vás chápem že to váš/náš rozum neberie. Ale nestačí len slušne napísať teda že nie ? Veď to stačí ak to napíše 5 žien. Ja fakt nechápem prečo musia sem prísť ďalšie a ďalšie ženy a ďalej to rozširovať a nakladať jej to isté ? 🤷🧐
@rodinka20 ale vcera mala rovnaku temu preco jej to nestaci raz
@mamina7070 lebo si myslela ze si to nebudú pamätať 🤷🏼♀️
Uplne vážne príspevky od štátu znamená eura z daní každého pracujúceho občana, ty pracuješ, poberáš výživné, prídavky, rodicak a stále je ti malo, ešte babku by ti mali platiť...
@rodinka20 Lebo už by sa niektoré ženy mali naozaj uvedomiť že dieťa má živiť rodič a nie štát. Rodičák do 3 rokov, príspevok pri narodení, prídavky, daňový bonus mi príde ako dostatočná pomoc od štátu na jedno dieťa.
@miamilove ano je.. pretoze cesty, zdravotnictvo, ine veci..... nie dieta

Ty máš rodicak, plat, prídavok na dieta, nárok na daňový bonus a alimenty (máš vybavené?) - málo?
Rodicak máš na to ze sa staráš o dieťa do 3 r ak nie ty môžeš ho použiť na zaplatenie opatrovateľky alebo jaslí.
Keby stat prispival ešte aj ďalším ľuďom za opatrovanie jedného dieťaťa tak by to využívala komplet celá rodina to by bol iný biznis 🙂