Má naozaj toľko ľudí zakúpený bitcoin?
Dobrý den,
Dnes som tu zahliadla diskusiu o bitcoine, to naozaj toľko ľudí má zakúpený bitcoin? Myslela som že na Slovensku to až tak ne fičí. Ak sa môžem opýtať kde to kupujete vôbec ? Resp. máte to cez bankový účet? Myslíte že ešte sa oplatí investovať?
@puxo Prečo všetko ostatné okrem BTC a ETH nazývaš shitcoinom?? Si maximalista?? asi áno 😎 Poslednú vec ti tu napíšem a zapamätaj si ju. Jeden ten shitcoin preklopí BTC a bude na prvom mieste. Ja som v ňom ťažko zainvestovaný a ak sa to stane budem žiť v tvojej hlave dlho 🙂 Hm, dobrá angličtina. Ďakujem za pekný slogan od shatoshi-ho a mimochodom to nie je človek ale organizácia. Veľa štastia a správnych rozhodnutí v živote Vám všetkým prajem 😉
@andreas123456 a všetko ostatné nazývam shitcoinami preto, lebo rád nazývam veci pravým menom - presne tak ako SMER a HLAS nie sú sociálna demokracia, tak ostatné "kryptomeny" si tento názov nezaslúžia - sú to shitcoiny alebo správne po slovensky - bezcenné žetóny - ale na to prídeš, keď raz dogembluješ 😉
@puxo Ďakujem, ale nestávkujem, len si šetri korunky ešte ich budeš potrebovať 🙂 OK, takže printscreen aktivovaný a budem sa tešiť, keď ti to raz pripomeniem, dúfam že ťa vyhľadám a keď nie tak aspoň budem žiť v tvojej hlave naveeeeeeky 😉😎
@dominikzazo blbost jak rampa,staty ho kupuju ako poistku proti inflacii uz nieco ako zlato a ty povies ze skonci,nastuduj si nieco o nom potom nebudes pisat blbosti
@andreas123456 dost zalezi v com mas naliate,ak niaka shiba inu alebo iny shitcoin tak to vela stastia lebo take memecoiny niesu nicim kryte podlozene proste nic,rastie preto lebo retailovy investori do toho leju,pride bear market koncom 25 roku a je mozne ze to padne aj o 90% takze pozor na to
@andreas123456 a urcite ziadny memecoin neprerastie btc😁budme realisti koncom roka 25 zrealizuj zisk a bud vysmiaty lebo hento je nerealne
@puctom2001 * take memecoiny niesu nicim kryte podlozene proste nic *
Čím je teda krytý a podložený BTC? Tiež rovnakou vierou že to má akúsi hodnotu. Keby teraz polovica ľudí čo vlastní BTC sa rozhodla že ho predá, tak nenájdu kupcov čo by toľko BTC odkúpili, museli by ísť dosť dole s cenou.
A keď nastane v budúcnosti kríza, ľudia budú riešiť ako prežiť, čo jesť a nie nejaké virtuálne BTC čo im bude vtedy nanič.
@maranco vidno ze sa tu vyjadruju mentalni atleti o crypte a nic o nom nevedia,ak si myslis ze btc rastie vdaka retailovym investorom tak s tebou nemam ani o com,zbytocne si minam cas a energiu
@maranco a ano,ludia co maju btc alebo vdaka nemu zbohatnu fakt nebudu mat co zrat😂btc padne,ked nasrane bear market totiz to cely trh funguje na algorytme kde sa bude dat zas nakupit ale to ty nepochopis ked dokazes napisat taku kravinu a este jedna vec,btc je obmedzene mnozstvo a coho je malo je co?hadam na odpoved mas dostatocne iq

@andreas123456 prepáč ale ja tu ľudí neurážam, iba tebe jedinému som tu polichotil aký si frajer a že všetko vieš a všade si bol 😉
nie som tu ani na to aby som teba o niečom presviedčal 😉 skôr mi príde, že ty sa snažíš niekoho presviedčať o opaku reality - ja som tu predostrel informácie, ty si predostrel len tvoje veštenie z gule, ktoré ale naozaj nikoho nezaujíma a argumenty ničím nepodložené:
"Takže ešte raz BTC a ETH sa nebude používať ako platidlo, ale ako uchovávateľ hodnoty a ochrana pred infláciou, pretože je pomalý, nie je škálovateľný a drahý (poplatok za tranzakciu). A ešte ako tu niekto vyššie písal že je drahý na ťažbu a neni eco a zelený a bla bla. Takže BTC to už má za sebou 🙂"
- "škálovateľnosť" nie je jediné hľadisko na to aby boli peniaze kvalitné - škálovateľné máme dostatočne aj EURo a USD alebo milión ďalších shitcoinov ale bohužiaľ sú to scamy vydávané nejakou centrálnou autoritou a ak vymeníš svoju hodnotu z vykonanej práce za tieto veľmi škálovateľné "platidlá", tak tú hodnotu v dlhšom časovom horizonte jednoznačne stratíš
- drahý poplatok za transakciu - neviem koľko si ty v tvojom živote urobil transakcií na obidvoch funkčných Bitcoin sieťach (on-chain a Lightning Network) ale transakcie sú v prvom rade bezpečné - sieť je funkčná a zabezpečená najvyšším a neporovnateľne väčším hashrate-om oproti iným Proof of Work sieťam. Sieť je dostatočne decentralizovaná - nie ako iné blockchain-y na konsenzos Proof of Stake, ktoré nie sú dostatočne zabezpečené, majú len zopár centrálnych validátorov transakcií, veľa krát tie siete vypadnú a musí sa spojiť tých pár validátorov aby to reštartovali a znova nahodili, keďže majú "kľúče od miešačky". Transakcie na BTC sieti sú najviac decentralizované - nie si závislý na žiadnej autorite, ktorá musí tvoju transakciu schváliť aby daná transakcia prešla. Mimochodom zlato má násobne väčšie transakčné náklady a predstav si, že sa ako uchovávateľ hodnoty funguje už tisícročia a využívajú ho aj samotné centrálne banky 😉
- drahá a ne eco ťažba je ďalší blábol - ty sám vieš akú spotrebu energie majú banky a spoločnosti spracovávajúce kartové platby, keď tvrdíš, že prevádzka Bitcoin siete je drahá? Drahá voči čomu? Zlato má napríklad oveľa neekologickejšiu a drahšiu ťažbu ako Bitcoin. Bitcoin je naopak ekologický, keďže využíva prebytočnú energiu na rôznych miestach sveta o ktorú nemá nikto záujem (napríklad prebytočná elektrina z vodnej elektrárne v Paraguaji, prebytočná energia zo spaľovania metánu ako vedľajšieho produktu pri ťažbe ropy, prebytočná veterná a solárna energia v štáte Texas atď atď). Ale to by si si musel trochu naštudovať aj ako funguje energetická sieť - skús napríklad počúvnuť týchto dvoch inteligentných ľudí (ak samozrejme zase ty nevieš viac ako oni dvaja dokopy 😊)
https://www.youtube.com/watch?v=8C44Gn1DE-4Z tvojich odpovedí vyplýva, že nemáš problematiku dostatočne naštudovanú a opakuješ len žvásty hejterov typu - drahé transakcie, škálovateľnosť, ne eco ťažba atď - na všetky tieto žvásty máš odpovede vo videách, ktoré som ti poslal, takže zjavne ich za sebou nemáš ako tvrdíš v príspevku vyššie 😊
Kto chce si dané veci naštuduje a informácie si preverí a rozhodne sa podľa seba. Ty si už zjavne rozhodnutie dávno urobil a teraz sa ho sám pre seba snažíš len obhájiť, keďže tvoje rozhodnutie predať dávno Bitcoin a nakúpiť iné crypto nebolo moc správne - len pre info ostatným - aktuálne je Bitcoin na najvyššej cene v histórii, kdežto druhá najväčšia kryptomena Ethereum je stále mínus 37% oproti najvyššej cene v roku 2021 a ostatné shitcoiny sú v ešte väčších stratách od 40 do 90%:
"Len pre tvoju informáciu moja alokácia v crypto je cez 90 % a BTC som predával ,ked si ho ty kupoval 😂"
Týmto svoju energiu na teba prestávam míňať, kto sa chce niečo viac dozvedieť mi môže napísať do správy a rád poskytnem ďalšie zdroje a informácie alebo viem odporučiť na ľudí, ktorí sa tomu venujú a vzdelávajú aj ostatných.
Môj posledný koment k tebe je:
If you don't believe me or don't get it, I don't have time to try to convince you, sorry.
Pekný deň všetkým prajem 😉