icon

Má v dnešnej dobe zmysel životné poistenie?

diridonda
15. aug 2011

ahojte, rada by som poznala vase nazory na zivotne poistenie... ma to zmysel v dnesnej dobe byt poisteny? ja si myslim, ze ano, a hlavne clovek, ktory ma rodinu by ho mal mat! budem rada ak sa pripojite 🙂 🙂 🙂

anturia22
13. mar 2012

ja som v Aegone mozem ti dat cislo na tu znamu ak by si chcela velmi mila kocka 🙂

asmodea1
13. mar 2012

tak t by mi teda fakt pomohlo a nemohla by mi to nejako skontorlovat, lebo aj krná hovrí že je to dost vela... vies teda akoze keby mi skusila urobit taku nejakú lacnejšieu, ale aby mala vysoké dsumy a aby aj veľa nasporila....

anturia22
13. mar 2012

dam ti na nu cislo skus sa jej ozvat a dohodnite sa uz vy spolu ale podla mna nebude mat problem pozriet sa ti na tu tvoju poistku 0917304606- Miroslava Zaputilova

smejuska22
13. mar 2012

takze by mi vedela skontrolovat aj tie zmluvy co mam doma ja alebo robi len produkty pre male deti??

anturia22
13. mar 2012

nie ona robi co viem poistky pre dospelich aj pre deti a vseliake a myslim ze aj domi a byty

smejuska22
13. mar 2012

@anturia22 ano aj keby som chcela poistit auto??

anturia22
13. mar 2012

nie nie auto nerobi bo ja som chcela svoje poistit ale s tym nerobi

susangha
Odpoveď bola odstránená
dddanulka
17. máj 2012

Keď čítam niektoré príspevky, nestačím sa čudovať, že v dnešnej dobe pristupujete k poistkám takýmto spôsobom. Ja mám veľmi spoľahlivú známu, ktorá sa podobnými vecami zaoberá. Je finančný poradca a má prehľad o viacerých bankových inštitúciách. Vedela mi poradiť presne s takými otázkami, aké si kladiete. Ona berie tieto veci z iného uhla - ju napr. zaujímalo i to, či máme úvery, či sú dostatočne kryté, aby sme napr. pri platobnej neschopnosti neprišli o strechu nad hlavou. Robí audit zmlúv - presne mi povedala, čo mám v zmluve, ako mi to kryje moje potreby, príp. riziká. Čo sa týka šetrenia, ponúkla mi veľa možností. Urobila mi ponuku priamo šitú pre moju rodinu.

susangha
Odpoveď bola odstránená
handulkahana
6. jún 2012

@asmodea1 ako si dopadla s tym urazom? ja som si vyvrtla nohu a dostala som pekne peniaze... poistku mam v Allianz

molly28
13. júl 2012

..kočandy akonáhle budete potrebovať hocičo ohladom poistenia, kluudne sa na mňa obráťte...robím v tomto fachu, a vždy viem nájsť adekvátne riešenie pre klienta....základom je že aj malé písmenka na všetkom su dôležité komunikácia..takisto sa venujem auditu zmluv, takže akonáhle budete potrebovať skontrolovať že ako to máte kludne...a všetko je grátis... :DDD milujem tuto prácu a je pre mňa koničkom :DDD

robik78
14. júl 2012

@anturia22
tá úrazovka je porovnateľná s s väčšinou poisťovní, ale to dožitie.... pri takej splátke a na 25 rokov tak tych 3600€ je veľmi málo tam by malo byť cca minimálne 6600,- €

robik78
14. júl 2012

@susangha vo väčšine poisťovní funguje tlačivko, na hlásenie poistnej udalosti - úrazu to vyplní bud chirurg alebo obvodák, pediater a následne sa to pošle do poisťovne. Jedine, že niečo pri likvidácii poistnej udalosti nie je jasné tak vtedy si poisťovna vyžiada lekárske správy......Ale tieto veci by mal vysvetliť klientovi poradca. Aspoň ja to tak robím, to nie len len o tom, ako to robia niektorý, že zhrabnú províziu a ked má klient nejaký problém tak ani neberú telefón. A ešte ďalšiu vec je, že v niektorých poistkách Vám poradcovia navolia zbytočné pripoistenia. My sme malej do poistenia dali trvalé následky, odškodné za úraz, a pobyt v nemocnici z choroby aj z úrazu - zároveň je aj najväčšia pravdepodobnosť, že tieto udalosti nastanú. A samozrejme zmluva je kapitálová aby mala sumu garantovanú, a nie investičná kde nikto nevie povedať čo Vaše dieťatko dostane.

susangha
Odpoveď bola odstránená
liz_lemon
8. aug 2012

@susangha lekari su ochotni, lebo poistovne im za vypisanie potrebnych informacii, platia

susangha
Odpoveď bola odstránená
sharmana
9. aug 2012

životna poistka je najdôležitejšia pre mladé rodiny, ktoré majú na krku úvery a majú aj deti, na zabezpečenie pozostalého manželka či manželky a deti, aby nemuseli na ulicu... stačí kapitálové poistenie, tam je síce sporiaca suma v podstate úplne o ničom, ale je omnoho dôležitejšie než nejaké investičné, ktoré síce má zarábať, ale v podstate prdlajz zarobí, lebo o 30 rokov sú tie peniaze aj tak znehodnotené a nehovoriac o tom, že velakrát investujú poistovne aj zle, takže môžete dostat také velké prd ako aj pri kapitálovom, lenže pri kapitálovom viacmenej dostanete pri úmrtí relatívne vysokú sumu.. treba sa dať hlavne poistit tak, aby poistka pokryla aspon väčšiu časť zostávajúceho úveru, nech nemusia pozostalí ostat na ulici s deťmi...
v inom prípade by podla mna stačila poistka na nižšiu sumu, len aby sa prípadne preplatili nejaké úrazy, alebo ako hovoria starší ludia, aby bolo na "pohreb".. 😉
treba myslieť aj na poistenie kritických chorôb, je to síce drahé, ale nikdy neviete, či vás nepostihne aj zákerná choroba.

petersolc
14. aug 2012

ak potrebujete poradit co sa tyka poistenia mozete sa na mna obratit viac info v profile

maznacik007
14. aug 2012

@petersolc bud tu normalne verejne poradte na polozene otazky alebo prestante spamovat vsetky temy ktore sa co i len mihli okolo poistenia a pod.
@katren chybas tu treba to tu dat do laty.... 😉

petersolc
Odpoveď bola odstránená
katren
14. aug 2012

@maznacik007 no, tak mozem si iba piskat......
smola, ale MK uz nie je o tom, co bol a cim bol vynimocny....ze sa pisalo iba o tehotenstve a materstve.....po novom sa tu pise o vsetkom ako na inych forach, uz sa mi MK vobec nepaci, lebo sa tu prebera vsetko a nie len materstvo a tehotenstvo....tym sa mi MK pacil, ze to nie je ako na inych forach, ze je vynimocny.........a diskusia je tu uz rok a je dobre zaradena, takze nemozem nic robit.....jedine ak , tak nahlasit adminovi, ale na to ja nie som.... 😅

setritepreseba
16. júl 2013

Zdravim,
neda mi nezareagovat na tieto clanky...

V prvom rade sa necudujte ze nedostanete prve roky z poistiek nic. Ved tie peniaze idu ako provizia tym "ujom a tetam" co vam to spravili..

V druhom rade zabudnite na to ze na poistkach sa setri. Na poplatkoch zaplatite 5 krat viacej ako keby ste si to dali len do banky. Na realne setrenie su ine nemenovane programy kde su fixne poplatky napr. 1 alebo 2eura mesacne.. volaju sa programy pravidelneho investovania a poistovaci to neradi robia preto, lebo za to maju tretinove provizie ako keby urobili poistku..

V tretom rade ak chcete byt poisteny, na to existuju uplne ine programy (tzv. rizikove poistenie), kde na jednu zmluvu vas dokazu poistit aj osmych.. a vyjde vas to od 3€ do 20tich mesacne (podla toho kolko vas je)..

Ak chcete viacej informacii, pozrite si tuto stranku:
www.setritepreseba.sk

A prosim, uz neverte tym svojim "kvazi" poradcom ktorym ide len o proviziu a vy ich vobec nezaujimate..

strapatymajo
24. júl 2013

@simsalabim Hierarchia by mala byť bez rozdielu pohlavia taká, že :

1. - živiteľ rodiny

2. - partner/ka

3.- deti

4.- domáce zvieratko 😀

Osobne by som dal prednosť full balíka živiteľovi a partnera/ku by som odporučil podľa možností poistiť na smrť, kritické choroby, trvalé následky. Zvyšok podľa peňaženky.

strapatymajo
24. júl 2013

@setritepreseba Výborná myšlienka, takmer súhlas, len jedno "ALE" , ak som správne čítal investujete do fondov SS AXA investiční společnost a.s. , ok, ale viete, že mena fondu je CZK ... čiže meníme EUR na CZK ... kurzové riziko. Nie je jednoduchšie priamo investovať v EUR ?

happyfrog80
25. júl 2013

uz nikdz zivotne poistenie z 5000€ co som vrazila mi chcu dat 1500 € pri zruseni ...viac ich zivit nechcem ,a vyuzivaju slovo kriza a na Sk to uz budu vyuzivat vzdy

molly28
25. júl 2013

@happyfrog80 no závisí kto ti to ako urobil:(

strapatymajo
26. júl 2013

@happyfrog80 Už nikdy, ale fakt nikdy si netreba dať spraviť životku v ktorej prerobíš. Súhlas !!! 🙂

Ja odporúčam životku v ktorej nejde primárne o zárobok, lebo ten nikdy nedosiahneš, ale o to aby si bola poistená!!! A poistenie nerovná sa zárobok, je to platba poisťovateľovi za dojednané riziká, čiže platíš za to čo chceš v prípade poistnej udalosti preplatiť 🙂

A vtedy to má zmysel.

😀

happyfrog80
26. júl 2013

ale ja to stale platim este,bo mi nabulikovali ze buduci rok to mozno bude vyhodnejsie ale uz ich krmit nechcem

strapatymajo
26. júl 2013

@molly28 Ahoj, v podstate máš pravdu, len je tam viac faktorov ... aj dobré nástroje sa dajú pokaziť ak to robí (ne)odborník.