icon

Ma zmysel platiť úrazové poistenie, ak nedostávam peniaze?

20. júl 2025

Dobrý deň, chcem sa opýtať na Váš názor, prípadne nejakú radu.
Platím si poistku v Kooperative už 8 rokov, ročne niečo cez 400e. Zatiaľ som poistku nevyužila, pred 2 rokmi som mala úraz, porezala som si dosť škaredo prst, chodila na kontroly s nim. Nahlásila som to poisťovní, ale nedostala som ani euro, lebo mi ránu nešili. Vraj to majú v podmienkach.

Pred rokom som mala druhý úraz a spadla som zo schodiska z metrovej vyšky, viditeľné rány som nemala, ale bola som s tým na chirurgii, lebo som sa bála, či nemám niečo zlomené, bolela ma jedna strana ruky, chrbta. Ale na röntgene nič nezistili, dostala som len nejakú injekciu, keďže ma to dosť pobolievalo. Chirurg mi povedal, že mám prísť 2x na kontrolu a napíše mi správu, aby som to mohla riešiť cez poisťovňu.

Myslíte, že môžem dostať nejaké peniaze za tento uraz? Prípadne koľko za takýto úraz? V zmluve mam sumu na úraz 20 000e.
Alebo nedostanem opäť nič? Bola to moja chyba, že som spadla.

Rozmýšľam nad tým, či má zmysel platiť poistenie, keď aj tak som zatiaľ nič nedostala, aj keď som mala úraz. Za 8 rokov som im zaplatila priblizne 3550e. Rozumnejšie by to možno bolo odkladať si peniaze, alebo nie?

Ďakujem

autor
20. júl 2025

@anonym_autor ten pád bol teraz pred týždňom, nie pred rokom, klavesnica mi to nejako zmenila a neide mi to opraviť.

tundra
20. júl 2025

Precitaj si poistne podmienky,ak mas poistne plnenie,len napr.pri zlomenej koncatine,tak logicky pri porezani alebo spadnuti zo schodov,nic nedostanes.

mogaa
20. júl 2025

tak pád a udretie niečoho, to nemusíš dostať nič...ak by bola zlomenina alebo operácia či trvalé následky s hybnosťou tak niečo dostaneš....

anonym_758ef9
20. júl 2025

Mne moja poisťovňa (generali) preplatí každý prd, o ktorom mám evidenciu ale s tým, že mám dobre nastavenú poistku. Robila ju somnou pracovníčka skoro 3h z toho 4x volala na centrálu, lebo ku všetkému som chcela podrobné vysvetlenie, aby som vedela, či sa mi oplatí za niečo také platiť 🙂. Mám tam úrazovú, auto (havarijnú) a hypo poistené. Vždy vyplatené všetko do pár dní, bez vykrúcania sa.

kvetka404
20. júl 2025
@anonym_758ef9

Mne moja poisťovňa (generali) preplatí každý prd, o ktorom mám evidenciu ale s tým, že mám dobre nastavenú poistku. Robila ju somnou pracovníčka skoro 3h z toho 4x volala na centrálu, lebo ku všetkému som chcela podrobné vysvetlenie, aby som vedela, či sa mi oplatí za niečo také platiť 🙂. Mám tam úrazovú, auto (havarijnú) a hypo poistené. Vždy vyplatené všetko do pár dní, bez vykrúcania sa.

@anonym_758ef9 Ahoj, prosím ťa myslíš, že by si mi mohla poslať Tvoju zmluvu a podmienky bez osobných údajov? Tiež by som chcela dobrú poistku.

sulavikova
20. júl 2025

@anonym_autor záleží od nastavených podmienok poisťovne. Ja mám napr. 1 z poistiek aj v Kooperative, 10€ mesačne na 3 osoby v domácnosti. Hneď 2. mesiac po založení už došlo k plneniu p. udalosti. Po zaslaní lek. doku. mi bez ďalšieho skúmania vyplatili 1000, po roku od úrazu trvslé následky. Vlani si syn zlomil ruku, taktiež bezproblémovo prišlo k plneniu PU. Nerobím pre nich, pri zhodnotení, čo sme “vrazili a dostali” späť v Generali, odporúčam práve Kooperativu.

anonym_ce1c94
20. júl 2025

@anonym_autor mám inú poisťovňa, nižšie poistné, pred 2.r som sa porezal pred 3r spadla v zime zo schodov a oba razy som mala plnenie vyššie ako moja čistá mesačná mzda.
Keby každý dostal pri úraze toľko čo poisťovní za dlhé roky zaplatil tak by poisťovne skrachovali

anonym_c49f0b
20. júl 2025

@anonym_autor nie je poistenie a poistenie, treba si prejsť s poisťovákom kazdú položku

anonym_4a1964
20. júl 2025

@anonym_autor ja by som poistku platila aj naďalej. Nikdy neviete čo sa stane. Ja platím poistku skoro 800€ ročne, mám dve poistky, jedna 42€ a druha 22€ mesačne. doteraz za tie roky som nevyužila ani raz, až teraz využijem pretože som pn a to tiež mám na to právo aby vyplatili poistnú udalosť.

andrejka1974
20. júl 2025

@anonym_autor mali ti vyplatiť aj prvú poistku vždy je podmienka že liečba musí byt aspoň dva týždne mne na deti vyplatili vždy aj vtedy keď najmladšia si úraz spôsobila pri amoku a je autistka uznali nám to hoci si to spôsobila svojim hnevom

anonym_56d2b6
20. júl 2025
@sulavikova

@anonym_autor záleží od nastavených podmienok poisťovne. Ja mám napr. 1 z poistiek aj v Kooperative, 10€ mesačne na 3 osoby v domácnosti. Hneď 2. mesiac po založení už došlo k plneniu p. udalosti. Po zaslaní lek. doku. mi bez ďalšieho skúmania vyplatili 1000, po roku od úrazu trvslé následky. Vlani si syn zlomil ruku, taktiež bezproblémovo prišlo k plneniu PU. Nerobím pre nich, pri zhodnotení, čo sme “vrazili a dostali” späť v Generali, odporúčam práve Kooperativu.

@sulavikova tiež som v Kooperative a máme tam dve poistky. Tá za 10 eur je aká prosím? Muž má tiež jednu za 10e úrazovu, platí aj na dieťa, ale mňa do toho dať nechcela. Jedine, kde sme všetci, čo nám dala (oboch aj dieťa) je onko choroby/úmrtie.

branulooo
Odpoveď bola odstránená
sulavikova
21. júl 2025
@anonym_56d2b6

@sulavikova tiež som v Kooperative a máme tam dve poistky. Tá za 10 eur je aká prosím? Muž má tiež jednu za 10e úrazovu, platí aj na dieťa, ale mňa do toho dať nechcela. Jedine, kde sme všetci, čo nám dala (oboch aj dieťa) je onko choroby/úmrtie.

@anonym_56d2b6 takýto rodinný balíček.

branulooo
21. júl 2025

@anonym_autor mozem sa Vam na nu pozriet. Sukromnu spravu mi poslite