Majú živnostníci bez odvodov nárok na dôchodok?
Ahojte, popisem Vam situaciu.
Clovek bol zivnostnik cely zivot. Neplatit si odvidy do dochodku.
Pride dochodkovy vek ide poziadat o dochodok.
Na ktory sme sa skladali my.
Podla vas je to ok?
Ved ti mali zivnostinici nemusia olatit, ale nech neziadaju dochodok. A potom to bude vsetko lege artis. Nebudu platit nebudu mat dochodok.
@anonym_cc2957 ale dochodok bides poberat nie?
Tu ide o to, ze potom ny ostatny musime davat vam.
A co ma povedat ta co cely zivot zaraba 700 napr ako upratovacka.
Q nikdy nikdy nema viac.
@derdia ale za ňu odvody platí zamestnávateľ. Je na tom lepšie ako ja
A tí čo skoro nikdy nerobili a využívajú štát oni majú nárok na dôchodok ?
Koľko ľudí szco prežíva ale ľudia k ním chodia využívať ich služby napríklad . Szco aspoň necucia štát o € ako veľa nepracujúcich darebákov .
Ale čo spoločnosť nezaujíma čo to obnáša byt szco ale chytré reči majú . Radšej budú makat vo fabrikách ako nejaké radové číslo .
@anonym_f53d55 ked nerobis nemas narok na dochodok.
@anonym_cc2957 ale bezne cloveku tieto peniaze nestacia na zivot. potom nech necakaju dochodky a pn ci ocr, ked nic neplatite. preco, je to fer, nepaci sa ti? stale mozes ist na TPP, ci sa mylim? preco my si musime platit odvody a szco nie? nechapem nevadi dobre
@anonym_c765c5 žiadnu OČR, PN nemám nárok, tým pádom. Keď som PN, mám príjem 0€, idem na dovolenku, príjem 0€, žiadne stravné lístky, NIČ
@anonym_c765c5 žiadnu OČR, PN nemám nárok, tým pádom. Keď som PN, mám príjem 0€, idem na dovolenku, príjem 0€, žiadne stravné lístky, NIČ
@anonym_cc2957 preto si ludia volia tpp
A čo s nami, ktorí sme SZČO, práca, raz je, inokedy máličko. Jeden mesiac si vyfakturujem 1100€, ďalší 700€ a sú mesiace, keď ani 250€. Za rok mám príjem cca 7500€-8500€. Soc.odvody som neplatila, len do zdr.poistovne 107€. Je tam nepravidelná pracovná doba, čiže ani druhú prácu si nemôžem vziať (nikdy neviem, kedy bude práce viac, kedy menej). Práca ma baví, len ten príjem. Nie každý berie peniaze na ruku a odrbáva štát. Fakt neviem, z čoho budem platiť tých 130€.
@anonym_cc2957 to má aký význam byť SZČO a mať príjem 250 eur?Živnosť sa ti v tomto prípade neoplatí pri takom ročnom prijme, keď odratas odvody, dane...iné je, keď to iba rozbiehas.Ani živnosť nie je pre každého...práveže ľudia prechádzajú na živnosť, aby zarobili viac ako na TPP, alebo majú dobrý nápad
@anonym_cc2957 to má aký význam byť SZČO a mať príjem 250 eur?Živnosť sa ti v tomto prípade neoplatí pri takom ročnom prijme, keď odratas odvody, dane...iné je, keď to iba rozbiehas.Ani živnosť nie je pre každého...práveže ľudia prechádzajú na živnosť, aby zarobili viac ako na TPP, alebo majú dobrý nápad
@anonym_d6ac60 ved prave. nech mi netvrdia ze z toho vyziju. jasne ze maju peniazky na ruku. a teraz sa budu durdit.
@subartic takze na papieri 100€ a zvysok kes. A zo 100 € odvody. Podvodnicka ty, aj tvoj zamestnavatel. Podporujes ciernu ekonomiku. Len aby o 20-30 rokov mali tie tvoje peniaze aj taku hodnotu, ako maju dnes. No jasne, ty investujes a v dochodku budes bohata. Nebude ti treba almuznu od SP. Len sa modli, aby si dlhodobo neochorela, nepotrebovala nemocenske davky, lebo tie uspory vycerpes skor, nez sa dozijes dochodku.
@anonym_07cc79 tak ai zle si smerovala nie ?
@subartic našťastie mne žiadny influencer nedal radu ale môj slniečkársky účtovník. Kým bude taká zberba vo vláde, tak ojebaváč budem a rada. Najlepšie by bolo, keby všetci takí boli, nech nemajú z čoho míňať. 😉
Nie , taký typ ľudí ako ty bude odrbávať stále pri hocijakej vláde. Presne viem ako tieto sračky fungujú a ako zneužívate ako zdravotný systém tak aj sociálny a to na úkor zamestnancov ale aj normálnych podnikateľov.
Nie , taký typ ľudí ako ty bude odrbávať stále pri hocijakej vláde. Presne viem ako tieto sračky fungujú a ako zneužívate ako zdravotný systém tak aj sociálny a to na úkor zamestnancov ale aj normálnych podnikateľov.
@subartic ešteže ma poznáš, že budem určite navždy odrbávať. 😅 sranda ako ťa to vytáča. Bez obáv, nemám zamestnancov, ani mať nebudem. Ale mohla by som napísať, že mám aspoň 4 a robím to aj im, by ťa snáď už roztrhlo 🤣. Ja milujem tento konik 😅.
V každom prípade platí môj prvý komentár, keďže demografická krivka celkom hodne klesá, nedožila by som sa dôchodku, kým sa nezmení systém, ten sa nezmení, kým je v parlamente banda idiotov. 🙂 Takže radšej budem teraz v očiach koníka za ojebávača ako za 40 rokov zistiť, ze nedostanem žiadny dôchodok, napriek tomu, že som si platila vysoké sociálne odvody.
@anonym_cc2957 preto si ludia volia tpp
@anonym_c765c5 presne. Ale to autorka netusi, jej uctovnik ju navnadil. Povedal A, ale nie B. Sladka nevedomost 😁
@mogaa staci mat 15 rokov na minimlny dochodok? nie 30?
@anonym_c765c5 nie na minimálny 30rokov....ale aby si vôbec dostala nejaký dôchodok tak stačí 15rokov.....ten môže byť aj 100 eur, podľa odrobených rokov a VZ.....len od 30rokov je garantovaná výška minimálneho dôchodku, ak je menej ako 30rokov tam sa dáva výška aká výde....čiže aj menšia
@anonym_c765c5 nie na minimálny 30rokov....ale aby si vôbec dostala nejaký dôchodok tak stačí 15rokov.....ten môže byť aj 100 eur, podľa odrobených rokov a VZ.....len od 30rokov je garantovaná výška minimálneho dôchodku, ak je menej ako 30rokov tam sa dáva výška aká výde....čiže aj menšia
@mogaa aha uz chapem. dakujem
@mogaa LEN mam pocit ze ludia sa uz menej a menej budu spoliehat na statny dochodok tak potom sa ozaj necudujem ze radsej setria do ponozky doma , uz teraz som vizie o 20-30rokov hrozne.
Keď niekto neplatil odvody, má nárok na dôchodok?
Vy, čo nechcete dôchodok (a vraj preto neplatíte odvody) nezabúdajte, že z daní a odvodov sa nevyplácajú len dôchodky. Ešte stále máme bezplatné školstvo, ktoré ste vy alebo vaše deti vyuzivali, relatívne bezplatné zdravotníctvo a rôzne iné služby, takze sa nedá povedať, že od štátu nič nedostanete, preto nebudete platiť
Ja sa skor cudujem, ze je este niekto, kto si mysli, ze tento štát bude mat na jeho dochodok o 20-30 rokov. Realne, uz teraz ma soc. poistovna penazi len na 10 dochodkov, nie na 13. Toto nikoho netrapi? Co sa asi tak bude diat, ked do dochodku pojdu husakove deti, cize silne rocniky a v produktivnom veku budu slabe rocniky, na kolko dochodkov asi tak bude tetno stat mat? Mne je realne uplne u prdele, ze kto kolko prispieva do tejto ciernej diery. Ja si skrblim bokom, investujem a ani omylom sa nespolieham na to, ze nejaky "štát" sa postará. Pretože nemusim byt genius, aby som vedela spocitat 2+2. Takze bez ohladu na to, ci v tomto momente je to fer ci nefer, ze niekto neodvadza ani cent, tak o 20 rokov to bude uplne irelevantne. A blbec je ten, kto si nešetrí a spolieha sa na "istoty" a place nad neferovym systemom.
Ja sa skor cudujem, ze je este niekto, kto si mysli, ze tento štát bude mat na jeho dochodok o 20-30 rokov. Realne, uz teraz ma soc. poistovna penazi len na 10 dochodkov, nie na 13. Toto nikoho netrapi? Co sa asi tak bude diat, ked do dochodku pojdu husakove deti, cize silne rocniky a v produktivnom veku budu slabe rocniky, na kolko dochodkov asi tak bude tetno stat mat? Mne je realne uplne u prdele, ze kto kolko prispieva do tejto ciernej diery. Ja si skrblim bokom, investujem a ani omylom sa nespolieham na to, ze nejaky "štát" sa postará. Pretože nemusim byt genius, aby som vedela spocitat 2+2. Takze bez ohladu na to, ci v tomto momente je to fer ci nefer, ze niekto neodvadza ani cent, tak o 20 rokov to bude uplne irelevantne. A blbec je ten, kto si nešetrí a spolieha sa na "istoty" a place nad neferovym systemom.
@anonym_dd9085 a tvoja babka dedko a mama otec maju z coho aktualne dochodky? aj z toho co neodvadzas, gratulujem. jedna vec je ze ozaj co bude o 20-30rokov. ale teraz aktualne z toho krmime aj tvoju rodinu a ty nic preto nerobis, len ukladas pre seba. smutne. sebec si riadny sebec.
Vy, čo nechcete dôchodok (a vraj preto neplatíte odvody) nezabúdajte, že z daní a odvodov sa nevyplácajú len dôchodky. Ešte stále máme bezplatné školstvo, ktoré ste vy alebo vaše deti vyuzivali, relatívne bezplatné zdravotníctvo a rôzne iné služby, takze sa nedá povedať, že od štátu nič nedostanete, preto nebudete platiť
@terus00 ano suhlasim. tu nejde o to co bude a nebude o 20-30 rokov, jasne ze treba setrit uz teraz na to ale to neznamena ze nebudem odvadzat do statu a budem odrbavat, to kde sme.
Poviem ti za seba. Pracujem dokopy hmm 2 roky, takmer odvody minimálne (tým minimálne sa bavíme o papierovo 100€ plate mesačne). Za tie 2 roky som si našetrila toľko, čo niektorí, čo majú papierovo bežný plat nebudú mať ani za 10rokov. Je to odrb? Hmm áno aj nie, nazvyme to šedá zóna. Ale reálne sa ja dôchodku nedožijem, lebo kým prídem do toho veku, tak tu dávno žiadny sociálny systém nebude, takže ak nechcem doslova umrieť pri robote, musím sa zaobstarať inak, aby som aspoň starobu prežila v dôstojných podmienkach. Súčasne, keď má vláda na vily, výlety za štátne a pod, tak odmietam byt súčasťou tohto systému a financovať im to. Tí čo chcete dať hejt, ušetrite si čas, nezaujímajú ma názory druhých
@anonym_681888 ty jedna slepica, a potom z coho zije tvoja mam otec babka dedko? chudera
@anonym_681888 ty jedna slepica, a potom z coho zije tvoja mam otec babka dedko? chudera
@anonym_c765c5 z tvojich daní ♥️
@anonym_c765c5 z tvojich daní ♥️
@anonym_681888 vyborne, karma zdarma. nech sa paci.dufam ze sa ti vsetko vrati
@anonym_681888 vyborne, karma zdarma. nech sa paci.dufam ze sa ti vsetko vrati
@anonym_c765c5 a tebe nie? Keď urážaš cudzích ľudí bez opodstatnenia? V konečnom dôsledku som možno lepší človek ako ty.
@anonym_c765c5 a tebe nie? Keď urážaš cudzích ľudí bez opodstatnenia? V konečnom dôsledku som možno lepší človek ako ty.
@anonym_681888 ze zijes z nasich dani? ako inac ti mam povedat, ved nie si onic lepsia nez ti tam v politike
@anonym_681888 ze zijes z nasich dani? ako inac ti mam povedat, ved nie si onic lepsia nez ti tam v politike
@anonym_c765c5 nežijem -platím si školstvo aj zdravotníctvo. Nefunkčné musí padnúť, aby sa sfunkčnilo. Máme príliš veľa zbytočných úradníkov, ktorým to ide na platy, za to, že nič nerobia a popíjajú kávu, zdravotníctvo ide dole vodou, mladí zdravotníci odchádzajú, kvôli podmienkam v nemocniciach nie platom, lebo financie, ktoré tam mali ísť na renovácie šli politikom na vily a iné rozmary (takže zas nie moja chyba), nefunkčné školstvo, kvôli zastaralému systému výučby - nie kvôli financiám. Skladáme sa chorým deťom na liečby - nie preto, že by to nemali poisťovne z čoho zaplatiť,… ja mám na to úplne iný pohľad ako ty, preto sa s tebou odmietam vôbec doťahovať.
A budem rada, keď sa veci zmenia, kľudne by som uvítala aj US systém, lebo nemám problém dávať peniaze a dávam, nechci vedieť koľko mesačne do škôl mojim deťom, k čomu majú prístup aj iné deti ako moje, či chorým na zbierky… keď sa tie pretunelované inštitúcie konečne rozpadnú, ježiiš budem tu platiť dávky vo veľkom a podporovať nový systém, teraz nie, lebo sa vôbec hanbím komu sa skladajú ľudia na platy - keby si ty odviedla takú prácu ako oni a spreneverila peniaze v zamestnaní, tak ťa vyrazia či ti zvýšia plat? Nehovoriac o tom, že moji rodičia sú pracujúci ľudia, starí rodičia mŕtvi. Nemám komu teraz platiť dôchodok.

A tí čo skoro nikdy nerobili a využívajú štát oni majú nárok na dôchodok ?
Koľko ľudí szco prežíva ale ľudia k ním chodia využívať ich služby napríklad . Szco aspoň necucia štát o € ako veľa nepracujúcich darebákov .
Ale čo spoločnosť nezaujíma čo to obnáša byt szco ale chytré reči majú . Radšej budú makat vo fabrikách ako nejaké radové číslo .