icon

Mali ste poistenie na cca 3-dňový výlet?

14. júl 2023

Mali ste poistenie na 2-3 dňový výlet v CZ?

Strana
z2
kristiii
14. júl 2023

Tiež si dávam poistenie, keď ideme do zahraničia, ale keď tu čítam tie story o nehodách, ako si treba zaplatiť prevoz sanitkou a pod. ma napadla vlastne moja jediná skúsenosť, kedy som takéto poistenie nemala, len európsku kartičku poistenca. Mali sme búračku v ČR, prevoz sanitkou, 5-dnova hospitalizácia, rôzne vyšetrenia a platila som 150 KČ na mieste v nemocnici, ktoré som si mohla dať následne na Slovensku preplatiť (vykašľala som sa na to). Naozaj to funguje teraz inak, myslím, čo sa čr týka? Nejaká nedávna reálna skúsenosť?

viestta
14. júl 2023

@kristiii vsade v EU ti europska karta poistenca kryje len ukony, ktore su v konkretnej krajine hradene z verejneho zdravotnicstva. Vsetko navyse sa fakturuje. Kedze v kazdej krajine je to inac, tak na europsku kartu poistenca by som sa nespoliehala ani omylom.

viestta
14. júl 2023

@kristiii a nasa osobna skusenost z poslednych rokov, boli sme s malym u pediatra, vysetril ho bez problemov, vypisal recept a rovno povedal, ze nemusime platit nic, pretoze jemu sa nechce hodinu papierovat kvoli 10 minutovemu vysetreniu.

marca12
14. júl 2023

Samozrejme. Clovek nikdy nevie kedy a kde ho nieco postretne. Na poisteni netreba setrit a nie je to az taka strasna polozka na 3 dni.

kristiii
14. júl 2023

@viestta veď ani mne sa nechcelo papierovať kvôli tým 150 kč. Pýtam sa len zo zvedavosti.

baska1
14. júl 2023

@majka2959 áno, len treba dat pozor, že väčšinou platí len keď ide aj ten hlavný poisteny

siska53
15. júl 2023

@melanta dobre hovori! Bez poistenia radsej ani na hodinu! Ak teda nemas tolko prachov, ze je ti to jedno.

janulikt84
17. júl 2023

Cokolvek si vieš vyklikať - mám kalkulačku kde ti vsetko ukáže a áno aj na 3 dni sa radšej poistiť ako mať nedoolatky a mozno by som zvazila celoročné nakolko sa aj viac oplatí

Strana
z2