icon

Mali ste preplatok za energiu po vyúčtovaní? Znížili vám zálohovú platbu?

27. mar 2026
anonym_95eb00
27. mar 2026

Mali sme preplatok 3€ a nám zvýšili. Keď ti nevyhovuje nižsia platba daj zvýšiť. Či?

katarinaba
27. mar 2026

Mala som preplatok. Ale mesacnu platbu mi nemenili, nakolko ju mam "zamrazenu". Menit mozu len ak by vysla vyssia.

autor
27. mar 2026

Nevadí, len trošku divné že každý plače že zvýšia ceny a platia viac a nám zmenšili platbu a nič iné sa nezmenilo všetko používame rovnako

anonym_595b35
27. mar 2026

mali sme preplatok - pár desiatok e a vôbec neznížili mesačnú platbu. Platili sme ako nakázali.

simsalabim
27. mar 2026

@anonym_autor ano. Ale vysku zalohovej platby si vzdy davam vyssiu, ako mi predpisu. Radsej postupne platim viac ako potom mat nedoplatok.

anonym_f3c3d1
27. mar 2026

Máme preplatok 60 €. Nič nám neznížili.

mullerova46
Autor odpoveď zmazal
markusrasford
27. mar 2026
@anonym_autor

Nevadí, len trošku divné že každý plače že zvýšia ceny a platia viac a nám zmenšili platbu a nič iné sa nezmenilo všetko používame rovnako

@anonym_autor kto je ten každý? Menuj

anonym_881297
27. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a máme ti pogratulovať ? Som zvedava; ci to tu tiež napíšeš takto o rok. My sme si zalohove platby zvyšovali, radšej nech máme preplatok, ako nedoplatok, kazdy rok mame preplatok, ale nie je rovnaký

patrike
27. mar 2026

To je uplne zbytocna debata, porovnavat sa daju len byty s jednym dodavatelom energii a v jednom bytovom dome. Inak na to vplyva tolko premennych, ze to porovnavat nie je mozne.

anonym_595b35
27. mar 2026
@anonym_881297

@anonym_autor a máme ti pogratulovať ? Som zvedava; ci to tu tiež napíšeš takto o rok. My sme si zalohove platby zvyšovali, radšej nech máme preplatok, ako nedoplatok, kazdy rok mame preplatok, ale nie je rovnaký

@anonym_881297 načo to je dobré zvyšovať platby. akurát s tvojimi e disponuje niekto iný a nie ty. To máš problém tie e odkladať ktoré zaplatíš vo zvýšených záloh. fakt.?

anonym_571267
27. mar 2026

Bude zaujímavé za tento rok a nie minulý

doriiis
27. mar 2026

Aj my máme všetko po starom, ale my máme RD a platíme podľa spotreby

anonym_ae3f87
27. mar 2026

@anonym_autor Bolo by vhodné upresniť, že akú energiu a jej vyúčtovanie máš na mysli Zároveň je potrebné si uvedomiť, že vyúčtovania, ktoré nám prišli sú prevažne za užívanie v roku 2025, čiže ešte v starej cene/celoplošna dotácia/

danielahamar
27. mar 2026

Nedoplatok 70eur a zvýšili nám mesačne o 20eur, elektrika

sssss123
27. mar 2026

elektrika, preplatok zhruba vo výške dvoch mesačných platieb, nezvyšovali už 2 roky

anonym_c21588
27. mar 2026

My sme mali preplatok 200 eur a neznížili nám zálohové platby, lebo to mám zamrazene aby neznizovali. Platím 40 eur mesačne za elektriku.

slavomira236
27. mar 2026
@anonym_c21588

My sme mali preplatok 200 eur a neznížili nám zálohové platby, lebo to mám zamrazene aby neznizovali. Platím 40 eur mesačne za elektriku.

@anonym_c21588 ako sa to da zamrazit? Dakujem

nikha2809
27. mar 2026

Roky mame preplatky v sse a aj tak kazdy rok zálohovú platbu zvysia

ekira1
27. mar 2026

To bolo dávno roky dozadu keď pri preplatku znížili zálohu. Posledné roky mávam preplatky 40 - 140€ a zálohovu platbu neznižovali, buď nechajú rovnakú, alebo o pár € zvýšia.

anonym_c21588
28. mar 2026
@slavomira236

@anonym_c21588 ako sa to da zamrazit? Dakujem

@slavomira236 Zavolala som do ZSE a povedala som im že nechcem aby mi znižovali mesačné platby, tak odvtedy platím stále tak isto. Ony mi to chceli dať na 20 eur mesačne lebo každý rok mám preplatky.

anonym_c7b353
28. mar 2026

Každý rok mame preplatok vo výške cca dvoch mesačných platieb (niekedy viac, niekedy menej), znížia vždy zálohové platby, ale v appke si to dam vzdy tak ako som mala . Nikdy nevieme ci nespotrebujeme daný rok viac, podla manzela a jeho roboty v garáži, ked vela zvára a reže atď, tak máme väčšiu spotrebu, plus pribudne klimatizacia, takze to budeme mat tak akurát, s menšou rezervou. Je to ale cisto pre moj pocit, neznasam sa obmedzovat a neznasam ked vidim, ze mame niekde nedoplatok, moj mozog je šťastnejší ked vidi preplatok.

anonym_8b739f
29. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nám zvýšili v 3 - izbovom byte o 120 eur a nie, nemali sme žiadne nedoplatky