Mám 1,5-ročnú dcérku. Na akú pomoc od štátu mám nárok?
Ahojte,potrebujem poradiť. Mám dcérku 1,5r. Dostávam na malinkú RP a prídavky lenže je to len tých 310€ do kopy keď všetko poplatim a kúpim malej neostane nám nič ... Viete mi poradiť či by mi dali hmotnú núdzu?? Ďakujem .. a nie niesom Rómka
@matka0087 týrania nie je iba bitka, týrania je aj keď ti ničí sebavedomie rečami, že to nezvládnes. Bud ho dáš do laty hneď na začiatku a nastavíš hranice ak chceš s nim byt, alebo od neho odídeš, alebo budeš trpieť. Miesto kvakania ze to nezvládnes, ta ma podporiť, postrážiť dieta aby si mohla v kľude pracovať.
Poprosím adminku zmazať príspevok s dôvodu urážania ďakujem 🙂
Tak sa konecne spamataj, kopni ho do prdele. Podaj v centre pravnej pomoci ziadist o vyzivn na sud. Sud ti urvi vyzivne ak ho priatel nebude platit poziadas o nahradne vyzivne. A stat bude nahanat toho lenivca exekuciou. A len mi nepis, ze ho lubis. Lebo toti si si uviazala mlynsky kamen okolo krku a on ta taha do zahuby. A tvoje dieta tiez. Tak ak ti zalezi na dietati tak konaj a nevyhovaraj sa stale. Lebo mas len vyhovorky ziadne logucke argumenty.
@matka0087 mate doma povalaca, tak ho kopnut do "zadku" a nech sa rozhybe.. Deti robit vie nech sa o ne stara a nie ze chudatko a vy nan neposlete trestne o znamenie.. Aa este si tu socku zastava te.. Tak prosim trpte chudaka neschopneho sa postarat ale nezobrite od poctivo pracujucich
Takže nie je na PN? Tak nech ťahá kade ľahšie, nepotrebuješ takéhoto neschopáka, ktorý sa nestará o rodinu. Fuj, že sa nehanbí, ani práca ani byť na materskej.
Správne chápem ze podľa teba nárok na PN by mal ale on sa rozhodol necicat stat? Aj materská by mu krásna vyšla ale on sa zas rozhodol necicat zo štátu, potom síce aj vyšší rodicak o cca 100 by dostával ako ty ale tiez nevyužije chlapec? Farár si na faru nasťahuje darmožráča, skoro 30 ročného a je s tým Ok? Tak tomuto neverím ani jednému. Ty zrejme budes len naivná v tvojom veku, ked si otehotnela, mala si uz 18 aspon? Jedine fakt pána kopnúť z fary do zadnej časti a začať sa obracať pre seba a dieťa. On sa vo svojom veku meniť nebude, nema prečo.
@mondolina urážať by ju nemusela, ale aj mne sa tlak dvíha,keď to čítam, aj keď zmenila ton. Prosto sú to dvaja darmožráči, a radšej to zahrá na chuderku s lenivým chlapom, a má.tisic výhovoriek, akoby zdvihla riť a išla robiť... Lebo natrčit ruku a vyroniť slzu je jednoduchšie...
Zbytocne sa tu do nej pustate, je to mlada baba s neschopnym chlapom a malym dietatom. Kopa "dievcat" v jej rokoch este u mamicky drichmu v posteli do 10tej a cakaju na vreckove, pripadne riesia zurky na intrakoch a nie to riesia pracu a dieta. Nie je co sa cudovat.
Situaciu si zbytocne budeme aj predstavovat, proste leniveho chlapa si dievca naslo, este aj neschopneho, ktory len uraza a "honi" si ego na nej, lebo on je "viac". K tomu dieta hned treba, ako inac. Kto nezazil takych macov nepochopi, ist robit je fajn a najlepsia vec, ale to by mal v provom rade otecko ist a ona zarovno s nim, lebo on sa o dieta nepostara nijak, este to vidim tak, ze on bude lezat doma a jej vyplatu minat ale nepostara sa o nic :D
Veď choď pracovať
@matka0087 inak od toho chlapa by som isla kade lahsie a cim skor... teraz by som sa postavila, ze treba vam peniaze na jedlo, oblecenie, z kade ti ich vecer da na stol ako hlava rodiny... nech si najde brigadu/pracu alebo podavas navrh na vyzivne a nikoho to nebude zaujimat ze jemu sa nechce a radsej bude lezkat doma. A dcera je urcite rozkosna, ale treba ju trochu menej rozmaznavat a ucit aj na to, ze bude bez teba. Nie byt nalepena na mame cely den, ze sa nemozes ani na ten zachod pohnut, ako ti pojde do skolky ? ked uz do jasiel nie...? A ano jasle su drahsie, ale ty budes zarabat,cize ked ich zaplatis aj tak ti ostane viac penazi z vyplaty ako teraz samozrejme, inak by sa nikomu popri rodicaku neoplatilo pracovat a veru dost nas popri pracovalo/pracuje :D
@matka0087
Vymyslený príbeh splietaš jedno cez druhé najprv si povysenecka a potom že si si uvedomila že za nedá žiť zo vzduchu 🤣🤣🤣🤣🤣dejová línia úplne mimo 🤣🤣🤣 niekto sa pekne baví ....
@simca06022011
Veru mas pravdu - a zial aj tu sa ukazuje, ake je dolezite mat rodinu, otca a matku, ktori vytvaraju harmonicke prostredie, venuju sa dietatu, lubia sa, ukazuju pozitivne vzory...
A niektore tu najsie prispevky - no niekedy clovek proste musi padnut na hubu, aby sa stal ludskejsim, empatickejsim
@matka0087 alebo skôr ako keby nejaká iná osoba to písala veď prvý príspevok chces byť doma starať sa len o domácnosť a do roboty nie a hneď potom na druhej strane že si sa uvedomila ...
@matka0087 prepáč, ale mne tu niečo aj tak nesedí. Píšeš, že si chcela, aby išiel na materskú on, lebo by mu vyšla pekná materská a teraz mu nevyjde ani maródka? Ani nemá nárok na podporu? Tak ako mu mohla vyjsť super materská, z čoho mu to vypočítali, keď teraz je úplne bez príjmu?
A keď si taká super matka, tak choď napríklad za farárom keď naozaj u neho bývate, nech ti pomôže nájsť nejakú prácu hoci len niekomu chodiť upratovať na dve tri hodiny. Kľudne môžeš zobrať aj dcérku, toľko jej tam dáš farbičky, papier, alebo lego a ty zarobíš, hoci len 10€ na deň. To máš tak na Sunar, alebo jedny plienky. Alebo jeden obed pre teba a dcérku na dva dni. Na darmožráča by som sa z vysoka 💩 keď je to pravda.
On nepôjde robiť brigadne, lebo to nie sú peniaze pre neho, ty nepôjdeš lebo ti je trápne...raz že je dcérka na tebe závislá, raz že sa hanbíš, potom že si chodila predávať...
V prvom rade sa treba vysrať na takého chlapa. A dat ho na súd aby platil výživné. Darmozraca jedného chovať. Tu ide o tvoju a dcérinu existenciu. Farár vás tiež nebude držať u neho donekonečna. Chceš predsa aby sa tvoje dieťa malo lepšie? Tak utekaj na urad a vybavuj. Chlap sa ma postarat a nie aby si ho TY živila s príspevku.. to kde sme? Neboj sa keď nezaplatí, pôjde sedieť. Uvidíš ako nakluše do prace...ani smrad po ňom neostane. A žiadne hlúposti od neho nepočúvaj...by mal hneď hubovu polievku.
@elizabet173 presne mám tri deti ...niekedy neviem čo skôr ,ako všetko zorganizovať .mám väčšie deti od jej dcéry a tiež si za mnou poplacu ,prosia ma nech som doma ja a nie otec 🙂🙂ale tak on aj keď pozrie telku ,dozrie na nich a ja viem že nič zle nerobím a tiež len skúšajú na mňa ,čiže im poviem že vtedy s vtedy pôjdeme za to na vylet atď ... Potom sa tešia a všetko je ok.prosye ona musí niekde začať .. a najlepšie hneď od zajtra
@matka0087 skús pozrieť aj nejake mesta pobliz, kde su krizove centrá, treba ibvolat všetko, zobrať si veci a mat od takeho chlapa pokoj...dufam, ze nemá prísť k tvojmu účtu,alebo ak mate spolocny, treba vyriešiť este pred odchodom, aby si neprisla o peniaze...ak sa nemylim, jasle sice stoja 300 euro cca, ale je nato nejaky prispevok, kde ti tuším 270 euro zplati štát,ak budes zamestna na tusim polovicny úväzok. Kedysi to tak bolo , ale neni som si istá...a ver si, uz aj tak si dokazala toho vela a taky chlap by sa nemal na teba ani pozrieť, nie to este ta zhadzovat...Sam ma totiz nizke sebavedomie, tak ho nici aj tebe ale ty mu to nedovol...prajem ti všetko dobre aj dcérke, všetko zvladnete aj budeš chcieť, a ak ti niekto neveri, tak im len odkaz, tak sa pozerajte ❤️💜❤️
@zuzinapipina dostáva RP, takže na príspevok nemá nárok, nedá sa všetko.....
@zuzinapipina ďakujem pekne za podporu ... Takéto komenty potrebujem a nie ako vyššie písali že niektorí mladý ľudia ešte žijú u mamičky ... Ako toto sa ma dotklo lebo ja matku neberiem za svoju je alkoholička a liečiť sa nepôjde takých si treba brať do huby ako je moja mater ale nie mňa čo ku dcérke vstávam už o 5 ráno sama ju prebalim,nakrmim ... Takže tie komentáre čo baby píšu vyššie mi fakt nepomôžu ... A vám ďakujem za povzbudivé slová ❤️
@luliu aha tak berieim späť, viem ze to kamaratka poberala, ked mal jej syn dva roky, ale teda nevedela som, že rodičovský nemoze poberať zároveň. Dakujem za upozornenie 😉
@matka0087 vďaka ťažkým a možno aj pre nas aj zlym veciam, rastieme, ucime sa, stavame sa silnejšími. Ber celý tvoj život ako možnosť neskutočne na sebe pracovať a stavat sa silnejšou 💜 neľutovat sa, ale pevne vziat svoj život do vlastnych rúk a snažiť sa robiť všetko,co je v tvojich možnostiach. Slabi ľudia sa vyhovaraju, lutuju, obviňujú, natierajú, ako velmi im bolo ublížené, ako nic nedostanu zadarmo, aky maju vlastné ťažký život...Ono vies, všetci máme ťažký život, len je rozdiel ci to zoberies ako príležitosť niečo dokázať, alebo sa nato budes celý život vyhovárať, drzim palce 💜 už teraz si si vybrala správne 💜
@matka0087 dievča zlaté prvé čo urob tak to ,že kopni do riti toho tvojho flakaca . V 29 by mal mať už dáke zázemie ,keď chcel rodinu. A urob to čo najrýchlejšie lebo ten sa nezmení a to že je on neschopný prenáša na teba a depta aj teba. Je to chorý človek. Ešte ti spraví ďalšie aby mal istotu že to neskôr neurobis. To že sa staráš a vstávaš k malej je tvoja povinnosť nie niečo zaco by sme tá tú mali chváliť. Robíme to všetky a je to naša materská samozrejmosť. Keď si videla aký máš ťažký život načo ideš hneď do materstva. Len preto aby si vyplnila dáky diéru v živote? Tak ti poviem že si práve aj tomu dieťaťu skomplikovala život. No dieťa je boží dar tak sa snaž aby toto nezazivalo. Teraz je malé a neuvedomuje si to. No čím bude vadsie tým to bude naňho viac doliehat a bude žiť v niečom podobnom ako si žila ty. Ako ti rádia mamičky ,využi azilove domy. Alebo daj na čas dieťa do starostlivosti štátu..veď to nie je hanba. Poznám veľa rodín čo majú deti ako náhradný rodičia a starajú sa ako o vlastné a neskôr ich odovzdajú matke keď sa jej situácia zlepší. Štát ti môže pomôcť už len takto.
@matka0087 🤪 ja vstávam k trom deťom. Najstaršiu chystám do školy, dve malé mi ťahajú gate od rána. Som na všetko sama. Od rána do večera sa nezastavím. Ale...mam muža, ktorý aby nás uživil (ako si písala, že je to jeho povinnosť) tak nikdy nie je doma a nemá čas si škrabať 🥚🥚 na gauči a plakať, že brigádu nieee, lebo čo z toho bude mať.
To, že dieťa prebališ, aj vstaneš k nemu, z teba matku storočia nerobí. Je to tvoja povinnosť, tak ako aj sa postarať, aby si si nemusela odopierať jeden rohlík ku koncu mesiaca aby si mala čo dať dieťaťu.
Veľmi veľa vecí v tomto príbehu nesedí. Chcem vidieť farára, ktorý necha u seba len tak žiť daromného chlapa, ktorý sa nestará o rodinu a celý deň sedí na riti. Až teda nebývate u Kuffu.
Mal by nárok na slušnú materskú, ale nevyužil ju? Tým pádom by mal nárok aj na platenílú PN aj podporu . Nič z toho nevyužil. Radšej bý na fare a nemá z čoho žiť. Tomuto absolútne neverím. Taký debil proste existovať nemôže. Máš 20 rokov a 1,5 ročné dieťa. Načo si si ho robila s tým povalačom lenivým?
Raz píšeš, že nikde dlho nevydržal robiť raz že by dostal slušnú materskú. To sa trošku vylučuje.
Stále točíš len o tom, že sa staráš o malů, ale to robí každá matka. To je jej povinnosť. To nieje niečo čo robíš navyšše začo ťa máme chváliť. Ja len dúfam, že ste si to chúďa dieťa nespravili pre rodičák a prídavky aby tvoj lenivec mohol sedieť doma na riti.
A načo ti ten chlap vôbec je? S deckom byť nechce aby si ty zarábala, on zarábať nechce, materskú brať nechcel, nemáte bývanie, živíš ho... Už dávno si mala zháňať azylový dom. Napíš @felinda , ona v 1 pracuje. Určite ti poradí.

@riyadh 😂 joj bože to fakt nemáte čo robiť ?? Ja niesom žiadna flakačka... Do roboty nemám problém ísť ale nebudem to tu vám vysvetľovať pretože už sa nejdem rozčuľovať nad vami a kaziť si pekný večer ... ;) A prajem vám aby ste si aj vy skúsili takú situáciu v akej sme boli my a potom by som vás chcela vidieť či by ste mali takéto silné reči ako teraz ;)