Mám 37 rokov a chcem mať vlastný domov
Baby ja už neviem čo mám robiť. Mam 37 bývam v podnájme ale chcela by som vlastne bývanie lenže keď sa dívam na tie ceny.. . Som sama banka mi zjavne nedá na byt peniaze. Neviete ako to poriesit. Za 6 rokov mam nasetrenych iba 2800 eur jednoducho mi to nevychádza a teraz keď všetko ide hore.....
Držím autorke všetky palce ktore sa dajú, aby to zvládla, ked si predstavim , ze ja som to tiez nemal ruzové, i ked som aspon mamu mal- otec umrel mal som rok aj cosi( mali sa stavat, bohuzial nestihli) mama na moje meniny mesiac po 18, byvali sme v hoteli, cize byt som mohol obyvat, dokiaľ tam robila.Bol som bez domu, len co stihla zajednat odkup stareho 3 i bytu- 30000 SK -v dedine mojho otca. Aj to po jej smrti, nemali sme doklad, nakoniec pri sťahovani po jej smrti z toho bytu, pod papierom v skrinke sme ho našli- rucne spísany s menom svedka, plus knizku trio sporenie a doklad o poistke, kde v pripade jej smrti je vyplatena trojnasobna suma ako vlozila...no Boh nado mnou držal ruku. Ale musel som sa obracat. Predal som neskor byt za 100000 SK . Neskor v 2008 kupil 1i byt v Ziline na pozicku- moja idea bola pre priatelku a mna by stacil a co ak si najdem taku, ku ktorej byvat pojdem, bol vrchol trhov hypokriza, ale vydrzal som, a aj moj tip vysiel -som sa ozenil a siel byvat na prizenky( smrtiacich 5 rokov- doslova, nie ako teraz, rozvod pomaly za drobnosti-som prezil, potom už ok) a prenajal ho. Po par rokoch zasa pan Boźko pomohol, podarilo sa nam vyhrat nejake peniazky. Teraz zarabam a investujem, byvanie bez dlhu, auto bez lizingu, podnajomnik chce dokonca kupit byt - uvazujeme o tom, uvidime, cash velmi nepotrebujeme.
Ale...musis sa na nieco zamerat od zaciatku ako zacnes pracovat. S detickami je to uz narocnejsie, ale uz len kvoli nim musis, ukazat im, ze sa netreba vzdavat. Potrebuju tvoju lasku a spravny priklad
Mas nasetrenych v podstate 5 mesačných platov, čo si myslím, že z tvojej východiskovej pozície nie je až také zle. Teda nikde som nečítala, koľko sú tie dlhy. Kašľať teraz na byty, treba sa zbaviť dlhov. Vychádza mi z toho jedine nájsť nejakú lepšiu zárobkovú činnosť. Buď sa v niečom vypracuj alebo trochu prekutraj internet a zisti, kde sa dá zarobiť lepšie aj bez extra vzdelania. Alebo ako sa lepšie predať, myslím na pohovore, ako zanechať lepší dojem, všelijaké triky si na internete nájdi. Deti máš pomerne veľké, to je výhoda. Len na tvojom mieste by som si extra dávala pozor na 100% antikoncepciu...lebo takto máš šancu si ešte niečo fajn vybudovať, potom by to bolo o dosť ťažšie
Mame byt od mesta ale teraz nám zvýšili nájom takže teraz to bude ťažšie. Chodíme do potravinovej banky....deti majú obedy ktoré treba platiť a nikto sa nepýta ci na to mam plus autobus atď.. Musím hľadať ďalšiu prácu nie som schopná toto utiahnuť sama. Otec deti ma súdom zakázaný styk a aj keď ma stanovené výživné neplatí. Nezaujíma sa o syna iba o dcéru ale nie ako otec ale ako uchylne prasa!
Tak daj otca na sud ak neplatí výživné, bude ti náhradné výživné prispievať namiesto neho štát. Je mi to ľúto, že tvoj ex je taký hulvát, ale rieš o všetko- smer polícia, ukaz sms všetko ako obťažuje tvoju dcéru. Nenechaj to len tak. Koľko rocne máš deti?