icon

Mám dlh 41 000 eur. Ako ho splatiť?

kelso232
9. feb 2016

Dobri den potrebujem pomoc radu mal som zdravotne problemi a zadlžil som sa v rôznych bankach a je to dokopi 41000eu a chcem to dat na jednu kopu a splatka 400eu a 10 rokov nevietemi niekto pomoct dakujem martin .mob. 😢 0907351326

mawka
9. feb 2016

a uroky si kde nechal? to neni ze si pozicas 41000 a splacas 400. za taky uver dostanes urok, z ktoreho ti dojde zle. mas vobec nejaky majetok? ak nie, nedostanes nikdy od nikoho nic. takze sup robit do zahranicia a tych desat rokov si to po 400 e vyplacat mesacne.

bonaqa2013
9. feb 2016

ten mobil tam máš pre koho? Pre prípadné bohaté záujemkyne? 😀 😀
žiaľ neviem ti pomôcť, ale ja by som asi išla za prácou do zahraničia - lepšie tam zarobíš a potom všetko splatila.....
Ešte pozri skupiny - možno je tu skupina nejakých bankárov čo by pomohli. 😉

natalym
9. feb 2016

Tak to som neni na tom až tak zle. 😀 Neporadím, snáď len robiť a zarobiť a splácať a ak nemáš žiadny majetok tak sa na to vyser.
Inak to nemáš zlú splátku - to za všetko?400 €? To je v pohode. Či to len chceš mať takú splátku, či ako?

stanka2612
9. feb 2016

Nuz,treba asi obehat banky a spytat sa na refinancovanie poziciek v konkretnych bankach.samozrejme ale treba mat pracovnu zmluvu na dobu neurcitu,zodpovedajuci plat k vyske splatky,popripade uver natiahnut na dlhsi cas (platis mensie splatky,ale viac preplatis).len neviem,ake vysoke su uroky pri spotrebnych uveroch...ak mas nejaku nehnutelnost,mozes si zobrat hypoteku a zalozit dom alebo byt,tu su uroky naozaj nizke...len nechod do nebankoviek,lebo zle dopadnes...drzim palce

baaambulkaa
9. feb 2016

takú veľkú sumu ti spotrebný úver nezrefinancuje, jedine hypotéka, ale tam musíš založiť nejakú nehnuteľnosť, ktorá by mala aspoň takú hodnotu....okrem toho, spotrebné úvery sú od 1.1. len na maximálne 8 rokov....tu mi vychádza naozaj len hypotéka ako najjednoduchšie riešenie....ak nemáš čo založiť, bude to problém,...len bacha na nebankovky

martinka6282
9. feb 2016

tiež by som to riešila cez hypotéku, ak máš možnosť niečo založiť.... ale nespoliehaj sa na to, že ti dajú takú splátku ako si ty predstavuješ.... samozrejme preplatíš úroky aj na hypotéke aj na existujúcich úveroch a treba si dať pozor aj na to, že ak chceš nejaký spotrebák vopred vyplatiť, či tam nie je pokuta a v akej výške..... preto sa oplatí vyplácať to na výročie zmluvy, vtedy nietkoré banky tieto poplatky odpustia

katka1981
9. feb 2016

Ja by som ti poradila, ak ti to zdrav. stav dovoli, najst si dalsiu pracu. :(

mamulka211
9. feb 2016

podla mna u teba je problem aj s tym, ze mas v bankach dlhy, cize si neplatic a asi budes aj v registry neplaticov, cim sa ti moznost vziat hypoteku dost komplikuje, aj keby si mal nejaku nehnutelnost. cize, bud za teba vezme hypoteku niekto iny, rodicia napr..., alebo jedine robit, ako ti pisali zeny, do zahranicia a splacat.

kattrin5
10. feb 2016

Si chlap. Mas ruky nohy tak kde je problem?? V zahranici mas 40 tisic zarobenych za par rokov..

macocha
10. feb 2016

Hľadaj dobrého finančného poradcu. Samozrejme, že bude treba aj pracovať a snažiť sa čo najviac zarobiť, ale to hádam vieš...

https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/pomoze-financny-poradca-s-uverom-ked-som-v-registri/

dai
10. feb 2016

40k nie je taky strasny dlh - vaecsina ludi v sr splaca na hypo omnoho viac... detto z platu cez 1k v cistom ak ste par tak zvladnes aj vyssiu splatku... u nas robia vo firme aj ztp ludia s vyssim platom - takze ak mas nieco v hlave odporucam hkadat si dobru pracu, prip. Teda vycestovat ak z nejakych dovodov by to neslo...

Ten uver aj s urokom si nechaj preverit -
Lebo co ty pises by ti naozaj pokryla len hypo s veeeelmi nizkym urokom aby splatka bola ako pises v rakom obdobi ake spominas.
byt tebou tak by som to riesila s realnymi fin. Ustanoviznami nie na fore pre matky

luciannka83
10. feb 2016

To si si bral pôžičky na lieky, alebo na čo? Bo takto sa normálny človek nezadlží.

charity
10. feb 2016

Zvaz osobny bankrot.

zajacik1471
10. feb 2016

moja mamina mala dlhy z podnikania...no ale zena s 3 detmi sa vzchopila za necelych 10r ma uz 3/4 splatene. Nasla si pracu a makala nuekedy ma 300hodin odrobenych ale ide ako raketa steasne ju ta to obdivujem. Otwc jej bol v tomto smere skor na pritat niektore obdobia, takze sa vzchop a makaj nariekanue ti nepomoze

andrea1103
11. feb 2016

Najlepšie je brať si hypotéku alebo pôžičku z banky. Zásadne nie z nebankovky. Kopu ľudí sa dostalo do ešte väčších problémov, aké mali predtým.Treba sa informovať po bankách a pýtať sa na refinancovanie dlhov. Dnes to ľudia robia bežne. Teraz sú celkom nízke úrokové sadzby. Minule som tiež niečo hľadala ohľadom financií a jedna známa mi odporučila webovú stránku, kde sa dajú porovnať hypotéky aj pôžičky. Skús pozrieť a porovnať tu je link
https://www.financnykompas.sk/refinancovanie-uveru
Držím palce

cisko39
11. feb 2016

ak by si mal nejakého ručitela,tak možno cez Pss-ku. do 45.000,- bez založenia nehnutelnosti.

mircalla
6. mar 2016

Pri 40 tisicoch urcite nebudes mat spatku 400 euro na 10 rokov, ani omylom

dasenka1203
29. apr 2016

pri takej sume je idealne vziat si hypo (ak je co zalozit), klasicky spotrebak sa preplati az-az, a na taku sumu je mala pravdepodobnost ze by schvalili kedze uz tam kopec uverov je...
idealne je navysit prijem a snazit sa splacat co najviac nech to ubuda rychlejsie
inak pracujem ako fin.poradca - kludne sa ozvite, idealne Poprad + okolie do cca 100km kedze sa treba osobne stretnut

ivana_tvojpravnik
12. dec 2016

Dobrý deň, ak potrebujete pomoc s osobným bankrotom....pokojne sa mi ozvite do správy... rada Vám pomôžem, nie sme ani zdierači, ani podvodníci...radi poskytneme rady a pomoc ľuďom, ktorí to potrebujú, pričom máme veľké skúsenosti a prax, pokiaľ ide o osobný bankrot fyzickej osoby.

Ivana

lusinda3
Odpoveď bola odstránená
adulikka
12. dec 2016

@lusinda3 dotyčný je už neaktivny