Mám nárok na daňový bonus pri hrubej mzde 500?
Ahojte mám nárok na daňový bonus na deti pri hrubej mzde 500 mesačne?
Účtovnícka tvrdí že nie že mám nizky príjem, aké všade čítam že áno, jasne že nie tak ako pri plnom úväzku ale že vraj aspoň na niečo mám nárok?
Dakujem
@anonym_autor ja mám nízky príjem a na dve deti by mi vyšlo za celý rok len 58 EUR kašlať na tie peniaze ušetrila som by daňovom priznaní
@anonym_autor ja mám nízky príjem a na dve deti by mi vyšlo za celý rok len 58 EUR kašlať na tie peniaze ušetrila som by daňovom priznaní
@andrejka1974 ročne zúčtovanie ti urobí zamestnávateľ zadarmo a daňové si tiež vieš sama zadarmo vyklikať na stránke finančnej správy
Zalezi od prijmu za cely rok 2025
@dadis ja som bola v 2025 na rodičovskej. Jedna sa mi od teraz teda potom za rok 2026. Bola som normálne na plný ale po rd idem na polovičný skrz deti.
Myslim, ze podmienka je, aby si za rok 6-nasobok minimlanej mzdy zarobila. Ak by si si uplatnovala mesacne, tak pri rocnom zuctovani by si musela bonus vracat (ak by tvoj rocny prijem nebol dostatocny). Rozhodne vsak mozes poziadat o rocne zuctovanie na zaciatku buduceho roka, ked budes vediet, kolko za cely rok zarobis a cely narok na bonus ti vyplatia
Ja na rok 2026 odporúčam klientom uplatňovať DB na deti v ročnom zúčtovaní resp. DP. Za rok 2025 sa mnohým mojím klientom stalo, že musia vracať DB na deti. Od roku 2025 platí, že DB vyplatení počas roka je LEN ZÁLOHA. Ktorá sa reálne vyúčtuje v RZD/ DP v roku 2027. Jeden klient vracal cez 3000€...Toto sa týka ľudí s vyšším aj nižším príjmom. Nemôže DB poberať manžel? Na to aby si dostal plný DB na 2deti do 15 rokov potrebuješ mať HM aspoň 650€/mesiac. Čiže nárok máš ale nie na plnú sumu.

Zalezi od prijmu za cely rok 2025