icon

Mám nedoplatok na elektrine a potrebujem pôžičku

ivetaa72
14. feb 2014

Ahojte, už som zúfala a dolieha to už aj na moje deti ☹ Minulého roku nám prišiel nedoplatok na elektrine 1200 EUR tým pádom nám zvyšli mesačne zálohove platby na 150 EUR. 1200 EUR som nevedela uradiť v hotovosti tak sme išli vybaviť splatkovy kalendár . Aby nám schváli splatkovy kalendár tak som musela zaplatiť prvú splátku na mieste . Stým mi pomohla staršia dcéra ktorá už snami nebýva lebo ja som nemala na koľko som slobodná mamička na MD. Menšia splátka sa nedala nastaviť .Do predu som vedela že to nebudem zvládať lebo náš mesačný prijem je 430 EUR stoho mam 100 EUR splátku na pôžičku .Pôžičku som vybrala ešte keď som bola zamestnaná aby som vyplatila dlh na najme . 70 EUR ma stoji internát 16 ročnej dcéry na koľko bývame vo Veľkých Slemenciach tak inú variantu sme nemali . Keby dcéra dochádzala do Michaloviec ušetrili by sme 10 EUR ale cesta by ju vyšla cca 4 hod denne spolu tam a naspäť lebo je to s prestupom vo Veľkých Kapušanoch . Do Kapušian neišla preto lebo sa tam rozprava prevažne maďarsky. 150 EUR som platila zálohove platby za elektrinu.20 EUR ma stoji cestovne 13 ročnej dcéry.12 eur ma stoji internet ktorý som vzala pre dcéry aby im to uľahčilo štúdium.Spolu moje náklady boli 352 EUR a pri&jem 430 EUR a 78 EUR mi ostalo na stravu pre 5 členu rodinu . Žije sa ťažko !! Najhoršie na to je že nemám nikoho kto by mi pomohol . V dedine v potravinách nám dajú na dlh a to je obrovská pomoc inak neviem ako by to bolo . Bez elektriky sme už 4 mesiace je to strašne !!! Ja plačem deti mi plaču ☹ . Potrebujem pomoc radu . Potrebujem si požičal 1000 EUR na vyplatenie elektriny !!! Bola by som schopná splácať po 50 až 70 EUR mesačne . Zbytok do 150 EUR to je cca 80 by som dávala na zálohove platby a šetrila by som elektrikou maximálne len na ten základ . Lebo keď nezaplatím do polroka zoberú nám hodinu a za pripojenie elektriky budeme platiť plus cca 700 EUR a to už neviem jak by som splatila keď už teraz som zúfala ☹ . Banka mi pôžičku nedá ne-bankovky tam je nehorázny úrok . Potrebovala by som najskôr pomoc od súkromnej osoby ktorá je na tom lepšie a keby mi dal taký úrok aspoň ako v banke že by sme spísali zmluvu . Neviete o niekom ???

ivetaa72
autor
15. feb 2014

@natalienka12 okej som rada ze si sa pobavila . Teším sa stoho 🙂 Ale ako som už písala nejde mi len o peniaze . Chcela som vedieť či niečo také existuje nieaka spoločnosť alebo ľudia . Ak nie nie svet sa predsa nezrúti . 😉

ivetaa72
autor
15. feb 2014

@wena presne tak musím stebou len súhlasiť.

anatalia77
15. feb 2014

@ivetaa72 ano,pobera to zamestnany na deti.

natalienka12
15. feb 2014

@ivetaa72 No dobre, tak vážne. Vrátim sa k tvojmu prvému príspevku. Píšeš, že po zaplatení všetkých vecí ti zostane na stravu pre 5 člennú rodinu 78 eur. Tak sa teda opýtam, ak by som ti teoreticky ja požičala 1000 eur s 12% ročným úrokom, koľko mesačne by si mi chcela splácať? Alebo ako by si si to predstavovala? No a či existuje spoločnosť alebo ľudia, ktorí ti požičajú. No sú nebankovky, ale ty chceš úver za úrok ako v banke. V prvom rade ale musíš byť úver schopná splácať. A to podľa mňa nie si.

ivetaa72
autor
15. feb 2014

@natalienka12 neviem či nechápeš ale som ti písala ze na tvoje príspevky už niesom zvedavá !!! Ale budem táka ochotná a napíšem ti ešte raz ak si tak zapojená do môjho fóra tak čítaj poriadne !!! Zálohove platby na elektrinu by som si nastavila na 70 eur . Maximálne by som šetrila s elektrikou tj že by som nepouzivala bojler len na základne veci !! a zvyšných 80 eur by som dávala na splátku. tak som to mala v plane 😉 Ale uvedomujem si že za takých podmienok mi nikto nedá 1000 EUR . Ale to už je môj problém

ozujskova
15. feb 2014

@natalienka12 zenska nema co do huby ak by si zarobila 3eura na cukre stat neochudobni...tak nech si kupi 100 sliepok a predava vajcia🙂

natalienka12
15. feb 2014

@ivetaa72 ak si dala otázku na verejné fórum, tak mi ty nebudeš určovať kam mám písať a kam nie. Pýtala si sa verejne a každý si to môže prečítať. A keď nie si zvedavá na moje príspevky, tak nepíš otázku na verejné fórum, ale opýtaj sa susedky v dedine, či by ti nepožičala. Mimochodom, každý úver musí byť zabezpečený. Nikto ti nepožičia bez zabezpečenia, ani nebankovka. Tak si polož otázku, čo by si ako zabezpečenie vedela ponúknuť. Ak sama vieš, že ti nikto nepožičia, tak nechápem, na čo sa pýtaš. Vidím, že si veľmi podráždená, lebo ti niekto napísal pravdu. A ešte jedna vec, zo 78 eur na jedlo nemôže prežiť 5 ľudí, z toho 3 dospelé ženy, resp. skoro dospelé (myslím staršie dcéry) a 2 malé deti. Keď rátam ako rátam, tak je to cca 2,6 eura na deň pre 5 ľudí, však to je na osobu 0,52 eur, ešte toto vysvetli všetkým!

ivetaa72
autor
15. feb 2014

@natalienka12 Ok tak este posledny krat ti zodpoviem otazku . V dedine chodim do obchodu na dlh ked dostanem peniaze tak vsetke tam dam a 10 eur si necham samozrejme dlh narasta . Keď pri po 3 mesiacoch cestovne zo skoly tak to dam tam aby sa to vyrovnalo vzdy tam nieco ostane ale vzdy to narasta a klesa .

tinach
15. feb 2014

a to pestujete marihuanu? 😅 to kde sa da spalit tolko elektriny? ja mam 3 deti, z toho dvoch dospelakov, kazdy ma tablet, telku, pracka ide kazdy den, umyvacka 2-krat za den, telky permanentne zapnute ako podmaz, rura vypeka skoro stale... a nedoplatok 38 eur a to som hromzila 😠

kiara08
15. feb 2014

@natalienka12 ty si pekne hlupa !!!! Si spala v kniznici ked tak mudrujes a vsetko vies???

veriiii
15. feb 2014

@ivetaa72 ahoj, ja by som nezaplatila dovtedy,pokial nemam istotu ,ze som tolko minula...ved ta suma je NEREALNA...presetrite to, moze to byt omyl-stava sa to!, zle odpisane alebo nieco..kolko ste platili rok pred tym???, ved mi neplatime tolko ani za spotrebu, nieze na nedoplatky, to je nerealna suma☹ a urcite by som si nepoziciavala od nebankoviek, maju vysoke uroky a nie len to, pocula som,ze si ludia pozicali, mali uz splacat ale nemali cim splacat, proste im nechodili seky, firma si davala na cas a takto sa ludia zadlzili na urokoch..cizse nie su to len vysoke uroky,ale aj taketo nekale praktiky samotnych nebankoviek..a na uzernikov pozor tiez...

natalienka12
15. feb 2014

@kiara08 hej hej spala som v knižnici preto som taká múdra a nekupujem v potravinách na dlh, nemám dlh v elektrárňach a nemám 4 deti, na ktoré mi muž neplatí výživné. Ale mala by si jej ty poradiť, ty sa iste vyznáš! 😀

kiara08
15. feb 2014

@natalienka12 no nevyznám sa ,ale nebudem tu ponižovať ľudí len preto ,že nie som v podobnej situácii, je trápne a úbohe ako sa smeješ z cudzieho neštastia a čudujem sa , že ťa ešte admin neblokol.

sheila72
15. feb 2014

Hrabe vám, vy sprosté kr*vy, ona žiada zúfalá o pomoc a nie o vaše múdre reči, prečo má 4 deti. Každý nemá taký dokonalý a naplánovaný život ako vy. Odomňa má pochvalu, ako to zvláda. Vy, čo ju tu tak kritizujete, by ste si to už na jej mieste dávno hodili, pretože vás dotuje muž a to máte možno 1-2 deti a idete sa sťažovať, koľko máte málo peniažkou (ale na kraviny máte)- ona je na to sama. A za to má môj obdiv.

natalienka12
15. feb 2014

@kiara08 áno? a môžeš mi láskavo vysvetliť, v čom ponižujem a zosmiešňujem ľudí? Ja tu nikomu, na rozdiel od teba nepíšem, že je hlúpy! To si napísala ty mne! Ja som jej napísala pravdu, že jej nikto nepožičia a za to, v akej je finančnej situácii si môže ona sama a nie ja.

natalienka12
15. feb 2014

@sheila72 Tak keď my sme kr*vy a ty ju tak strašne obdivuješ, prečo jej nepožičiaš peniaze? Ona sa nepýtala na rady, ako zlepšiť svoju finančnú situáciu, ale pýta sa, kto jej požičia, lebo banka jej úver nedá a ona by chcela úver od súkromnej osoby.

ivetaa72
autor
15. feb 2014

@natalienka12 nepytam peniaze od vas a ani to necakam len ci nieco take existuje a ovela viac mi pomeze rada ako dalej postupovat ako financie ktore mi pomozu len na urcitu dobu !!!

ivetaa72
autor
15. feb 2014

@natalienka12 a uz som ti to pisala ne raz uz to pochop konecne !!!

sheila72
15. feb 2014

@natalienka12 pretože sama nemám, som na MD. Ale to teba trápiť nemusí, ona vyskúšala jednu z posledných možností, ako vyjsť z tejto šlamastiky. A ty ju tu ideš za to odsudzovať. Žena na pokraji svojich možností vyskúša každú alternatívu, ale o tom ty evidentne nič nevieš, keď ju tu bezcitne kritizuješ. A vlastne, ty si sem prečo písala? Veď nemáš v záujme jej požičať, ani len poradiť...

kiara08
15. feb 2014

@natalienka12 a nie je ponižovanie pýtať sa na tablet, pc a s kým má deti ??? Keby mala aj so štyrmi naraz tebe to môže byť tak osem, najlahšie je ju hneď označiť a vybavené. Jasné podľa teba sa každý za vsšetko môže sám, ty ju poznáš určite . A všetci , čo nemajú peniaze si za všetko môžu sami a kašlať sa na nich hlavne, že tebe je najlepšie na svete, veď čo ťa po chudobe... Nechceš ísť za prezidentku máš na to predpoklad, myslíš len na seba 🙂))

sheila72
15. feb 2014

@kiara08 tá natália je riadny exot, doma ju asi muž nenechá ceknúť, keď si tu tak otvára hubu- však treba nejakú kompenzáciu :D

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
sheila72
15. feb 2014

@fidka79 vieš, krava je domáce zviera, ak si o ňom ešte nepočula, je to smutné 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
kiara08
15. feb 2014

@fidka79 nesuhlasím ,ale každý má svoj názor

sheila72
Odpoveď bola odstránená
sheila72
15. feb 2014

@fidka79 joj ty si jedna z tých paničiek, ktoré si nikdy nezanadávali (nie pred dieťaťom). Asi máš moc ľahký život a nudíš sa na RD :D