icon

Mám nedoplatok na elektrine a potrebujem pôžičku

ivetaa72
14. feb 2014

Ahojte, už som zúfala a dolieha to už aj na moje deti ☹ Minulého roku nám prišiel nedoplatok na elektrine 1200 EUR tým pádom nám zvyšli mesačne zálohove platby na 150 EUR. 1200 EUR som nevedela uradiť v hotovosti tak sme išli vybaviť splatkovy kalendár . Aby nám schváli splatkovy kalendár tak som musela zaplatiť prvú splátku na mieste . Stým mi pomohla staršia dcéra ktorá už snami nebýva lebo ja som nemala na koľko som slobodná mamička na MD. Menšia splátka sa nedala nastaviť .Do predu som vedela že to nebudem zvládať lebo náš mesačný prijem je 430 EUR stoho mam 100 EUR splátku na pôžičku .Pôžičku som vybrala ešte keď som bola zamestnaná aby som vyplatila dlh na najme . 70 EUR ma stoji internát 16 ročnej dcéry na koľko bývame vo Veľkých Slemenciach tak inú variantu sme nemali . Keby dcéra dochádzala do Michaloviec ušetrili by sme 10 EUR ale cesta by ju vyšla cca 4 hod denne spolu tam a naspäť lebo je to s prestupom vo Veľkých Kapušanoch . Do Kapušian neišla preto lebo sa tam rozprava prevažne maďarsky. 150 EUR som platila zálohove platby za elektrinu.20 EUR ma stoji cestovne 13 ročnej dcéry.12 eur ma stoji internet ktorý som vzala pre dcéry aby im to uľahčilo štúdium.Spolu moje náklady boli 352 EUR a pri&jem 430 EUR a 78 EUR mi ostalo na stravu pre 5 členu rodinu . Žije sa ťažko !! Najhoršie na to je že nemám nikoho kto by mi pomohol . V dedine v potravinách nám dajú na dlh a to je obrovská pomoc inak neviem ako by to bolo . Bez elektriky sme už 4 mesiace je to strašne !!! Ja plačem deti mi plaču ☹ . Potrebujem pomoc radu . Potrebujem si požičal 1000 EUR na vyplatenie elektriny !!! Bola by som schopná splácať po 50 až 70 EUR mesačne . Zbytok do 150 EUR to je cca 80 by som dávala na zálohove platby a šetrila by som elektrikou maximálne len na ten základ . Lebo keď nezaplatím do polroka zoberú nám hodinu a za pripojenie elektriky budeme platiť plus cca 700 EUR a to už neviem jak by som splatila keď už teraz som zúfala ☹ . Banka mi pôžičku nedá ne-bankovky tam je nehorázny úrok . Potrebovala by som najskôr pomoc od súkromnej osoby ktorá je na tom lepšie a keby mi dal taký úrok aspoň ako v banke že by sme spísali zmluvu . Neviete o niekom ???

mima4
15. feb 2014

@ivetaa72

skus vyziadat si vyzivne na seba ako exmanzelku... mas narok na nejake peniaze, pokial to sud uzna ...ale skusit to mozes...
a kontaktuj aj svoju rodiny, rodicov, surodencov atd..verim, ze ti pomozu..rodina je predsa o tom.

natalienka12
15. feb 2014

@ivetaa72 Aj ja mam internet na tablete a interpunkcne znamienka tu nejdu. Naco ti je laptop, tablet a mobil? Za co si ich kupila? Nechapem zmysel temy. Co cakas ze ti niekto napise ze ti daruje alebo lacno pozicia peniaze? Sa spamataj. Nikto ti nic neda.

sisaha
15. feb 2014

@ivetaa72 ak je pokazeny elektromer a tocili sa hodiny naprazdno, treba to v elektrarnach reklamovat,, aby zistili pricinu.. Urcite chod na urady a poziadaj o davky v hmotnej nudzi.. Detom mozno aspon obedy vybavis zdarma..

pre ostatne.. na kieho frasa vas zaujima ci su na mobile interpunkcne znamienka, alebo nie.. na mojom sa napr. da pisat aj s nimi, keby som chcela. Po dalsie.. preco, ked sa niekto dostane na chvilu do sraciek, tak sa cudujete naco ma tablet a notebook... Podla vas treba hned ist do zalozne a vsetko strelit? hlada moznosti, tak hladajme spolu.. a nie ako rozpredavat to, co vlastni... - to je totiz ta posledna krajna moznost.

dadulko1
15. feb 2014

@natalienka12 to čo máš za tablet, keď ti nejdú interpunkčné znamienka? tebe nejdú, tak nikomu na svete?

natalienka12
15. feb 2014

@sisaha preco jej teda nepozicias? Lebo ona sa pyta kto jej pozicia tak jej pozicaj napr. za 9 ℅ urok ako davaju banky. Ked uz teda chces hladat riesenie. To, ze tie peniaze uz nikdy neuvidis ti je hadam jasne.

sisaha
15. feb 2014

@natalienka12 ja nehovorim, ze riesenim je len pôžička..

maca_p
15. feb 2014

@fidka79 od statu dostane akurat tak navrch nahradne vyzivne, ktore si stat bude vymahat u dotycnych... nic ine. preto je nevhodne do nej hucat, ze kolko maju deti otcov.

natalienka12
15. feb 2014

@sisaha tak si precitaj jej uvodny prispevok, ona zobre len o peniaze.

anatalia77
15. feb 2014

@natalienka12 presne tak,nehlada riesenia pre zlepsenie situacie,ale hlada nejaku pozicku

joannas
15. feb 2014

@natalienka12 ale vsak aby pripojila tablet k internetu tak musí mať wifi router a wifi router musí byť v prúde,a ona prúd nemá tak ako jej ide wifi router

anatalia77
15. feb 2014

@joannas ja mam tablet,sim kartu mam v tablete,nepotrebujem router

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
atinkaa
15. feb 2014

@ivetaa72 ahoj ivett detusiky som si teraz vypravila s tatim do obchodu tak mam minutku, ktoru ti mozem venovat a napisat...lebo od rana len ziram, co sa to tu deje....heslovito, neber to ako neosobne ale nestiham, musim sa do toho obliekat😉
1 - velmi zly Portal si si vybrala...ano konik je pre maminy ale z kona stale ide taka nejaka zvlastna emocia...zlostna...ak ti mozem doporucit skus napisat a vyhladat aj ine....kde to az taky pruser nie je ako tu....napada ma len nanicmama ale urcite su aj dalsie - pogoogli, ak nic nenajdes pisni a skusim v noci sa s tym pohrat
2 - rovnako tak sa pohraj s vyhladavanim u vas v regione....rodinne poradenstvo, rodinne poradne, ...ak nic ine, najdes podporu pre seba, taktiez socialnopravne poradenstvo...teda kam sa obratit, o co ziadat a kde...nasmeruju ta, snad aj nejak cielovo poradia....kopa z nich isto vie aj pomoct v nudzi maju na to eu granty velka tema bola o kvalite Zivota tak mozno kamsi spadate a nasmeruju ta.....tym myslim aj v ramci energetiky a pripadne kupy noveho boilera atd do domacnosti.....predsa len vyriesit splatky raz je jednorazove,...zislo by sa ti to preskumat - a poriesit lebo o rok si v rovnakom kole zas
zijem dlhodobo v zahranici a tak uz sa v nasej slovenskej socialnej sieti az tak neorientujem ale isto su neziskovky zamerane na rodinu...na zeny v nudzy,,...zeny v tiesni....schvalne ti to tu vymenuvavam...aby si mala voditka co zadat do googlu
ja som narychlo nasla - pomocrodine.sk je to obc.zdruzenie a je vychodoslovenske...ak tam zavolas tak minimalne by mohli mat kontakty na niekoho kto je k vam blizsie
okrem neziskoviek by som za seba skusila toto
3 - socialny urad v mieste bydliska....osoba ktora by ti mohla byt napomocna....neda sa ti radit v diskusii ale stretnes tam aj take tap*ky ako tu co ti poradia predat Laptop, Telefon a vsetko .....takze mozno dobre, ze ta vyskolili uz tu,..svet je bohuzial zly a a kazdy zamerany na seba individualisticky princip je to co tu bezi...... 🙄 🙄 ale mozno stretnes skutocne Milu pani, nejake sikovne ziena, co sa bude orientovat a pomoze aj tebe
su rozne speci davky....od jednorazovej socialnej pomoci, ktora moze byt nacokolvek a teda aj na taky nedoplatok ci lyziarsky.... , su davky cielene....na cesty do skoly prispevok,....atd. neviem presne co aktualne je platne na slovensku, pytaj sa a ziadaj......mas aktualne narok, si v nudzi hanba to nie je a uz viac ta neponizia ako tu....mam na mysli prispevky typu kolko mas deti a s kym a preco a kde si mala rozum a podobne....tomu sa mozno nevyhnes...ak tak predychaj a kazdy uradnik ma nadriadeneho a nadriadeny kontrolny organ....to len aby si sa nenechala vypoklonkovat
ak by ti to neslo....pisni a skusime spolu
aspon si cosi nastudujem zas 😉
4 ) miestny urad....tiez ma vlastnu kasu a tiez moze specificky v nejakych pripadoch vydat isto nejaku korunu na obec....mozno i na svojho obcana...najma ak tam mas dobru povest - pises o obchodoch a poznaju ta ako spolahlivu,t ak by ti snad mohla pozicat obec
ak existuju nejake prace ktore sa za to daju vykonat.....tak by som sla do toho...su aktivacne tak mozno by ti vedeli dat pri obci...ci pri fare alebo mozno aj v obchode co mate nejake miesto a nejaky pidi uvazok aby si stihala a aby si to stabilizovala...drzim palce....toto je dolezite lebo je to u miestnych a ti vedia kto si....tu si anonymna takze kazdy dalsi anonym si do teba rad kopne...bohuzial ani na maminkovsko serveri to nie je ine 🙄 🤐
5) rovnako tak skus susedov.....sla by som od najblizsich od takych ktory ta uz poznaju....po takych co ti poradia ostatni....viem ze si pisala ze ste pristahovani ale cim mensie spolocenstvo, tym lahsi zivot v tomto, verim, ze tu su zienky co mi daju za pravdu......ze v tomto je lepsie na vychode alebo severe....alebo mozno aj pri bratislave ale nie v panelaku kdesi anonymne....tak skus z toho vazne vytazit....ak nic ine..tak mozno nejaku pomoc...v zmysle...susedu mozno tiez polozi 50tka pre teba v peniazkoch ale vajicka a masko sa mozno nejake zvysi......a tebe tympadom viac korun na pripadne splatky
6) skus zadavat aj veci typu stipendia.....su nadacie rozne...a i na to sa pytaj zasa na skolskych odboroch.....ci nemate narok, nespadate.....pod nejake vyzvy.....ono ak sa ti decka dobre ucia tak mozu , mat prispevky......a tu by elektrina a vsetko lepsie ackove co do spotrebicov mohlo spadat..sak sa nemozes ucit v tme... a s boilerom co ti po dalsej zime vyrobi dalsi taky ucet
7) skus normalne aj odbory zivotneho prostredia to asi budu v mensom meste....tam kam spadaju Energie...ci ti nejak neporadia....aj oni maju rozne vyzvy z eu pre ludi a granty.....tak mozno by to slo pomerat to u vas co sa deje.......a pripadne Aspon poradenstvo v zmysle co zlepsit
8) od koho beries Energie tak normalne staznosti u nich.....nik v okoli tolko neplati.....ak bude staznost, tak dla mna logicky budu musiet riesit merat....neviem ci uz nie je neskoro ale porad sa a ked tak vyskusaj aj tuto moznost, nemozu nechat matku s maloletymi detmi len tak.....aspon by nemali, ak nic ine tak sa preskuma ci jednali koser
9) neviem kolko je poskytovatelov elektriny na slovensku ak jeden tak to povazuj za bezpredmetne, ak viaceri, tak skus vsetkych....od poradenstva cez moznosti co mas
10) banka v mieste bydliska.....skus i to....mozno najdes u miestnych rucitela.....a splatky fakt co najnizsie...viem ze je to tazke ale uprimne tiez si to nechala na lahku vahu.....ved ked sa niekde stahujem a som s korunami na uzko tak kukam ako mi rastu spotreby a riesim za pochodu....ak by mali od teba x staznosti ze sa to kruti svetelnou rychlostou mala by si teraz inu vyjednavaciu poziciu....ale nechcem ti v tomto pridavat, uz ti nalozili ine skor to ber ako dalsi krok.....ak ta zapnu.....a nic nezmenis tak si zachvilu s dalsim minusom tu

ivetaa72
autor
15. feb 2014

@mima4 včera večer som čítala tu na stránke kopec dobrých rad , večer som rozmyšlala nad situáciou a nemohla som zaspať určite vyskúšam aj to .
@natalienka12 nemám notebook mam Tablet Samsung galaxi tab 2 s orange na sim kartu . Možno že to tak vyznelo že chcem len peniaze ale nieje to tak ja som chcela či nevie niekto o niekom takom a určite aj vaše rady pomôžu .
@sisaha bola som na úrade na žiadne dávky nemám nárok do kým poberám RP . a keď mi skonči tak nato sa neoplatí spoliehať lebo v podstate budem na tom istom a to sa radšej zamestnám. ďakujem za podporu 😉
@natalienka12 určite mi nejde len o peniaze !!! Veľa rad som už dostala ako vylepšiť moju situáciu .Človek nevie o všetkých možnostiach .
@joannas v orange davajú tablety na Sim kartu a nepotrebuje router je to 3G
fidka79 určite tento týždeň podám na zvýšenie pozbierala som bločky do kopy a spísala si vydaje musím sa na ten sud pripraviť

atinkaa
15. feb 2014

11) brigady pre decka si tu uz mala spomenute ak su starsie tak isto a pre mladsie i starsie pozistovat naroky....na co maju
12) detto ten manzel a platby a ich vysky od neho....ak ma Minimum Vela neporiesis ale bez svetla by asi deti nemali byt ak su skolopovinne, lebo toho Vela nenastuduju.....
drzim palec...ak tak pisni i sukromne ako sa dari
radene klikacky su fajn ale skusila by som skor v ramci komunity co ti mozu ponuknut

ostatnym aj tablet a Telefon moze mat Internet a aj tablet a Telefon moze mat haciky a ciarky, dokonca aj norske
neviem babule ale ja to mam tak, ze ked nepomozem a neporadim....tak toho cloveka aspon preskocim, nevidim a idem dalej....nekopnem si len tak mirnixdirnix....a internetovo by sa to mohlo dat este lahsie....jednoducho necitam temu alebo aspon nekomentujem
no nic bezim a krasny vecer ostatnym tu zienkam🙂

anatalia77
15. feb 2014

@ivetaa72 este ma napadlo,ci by nemohol tvoj ex poberat danovy bonus,tam by si mesacne ziskala cca 92 eur.

ivetaa72
autor
15. feb 2014

@atinkaa waaaau super toto som očakávala uložila som si tvoj článok do tabletu a pôjdem k rok za krokom. Musím vyskúšať ozaj všetko lebo vidím aj na deťoch že ich to trápi a tým sa viac aj ja trápim . Veľká vďaka 😉

ivetaa72
autor
15. feb 2014

@anatalia77 ten daňový bonus dostava zamestnaný na deti ?

natalienka12
15. feb 2014

@ivetaa72 mozes nam prezradit kolko platis za internet a mobil? A naco ti je taky drahy tablet?

natalienka12
15. feb 2014

@ivetaa72 a este napis co robi ten clovek s ktorym mas decka, neverim ze mas vsetky deti s jednym chlapom, lebo by si nemala s nim jednak 4 decka keby ste spolu vychadzali a jednak by si nemala taky rozdiel medzi nimi.

ozujskova
15. feb 2014

toto je cele zle..nechod do poziciek dostanes sa len do bludneho kruhu..malu daj do kapusian do skoly...neodhryznu z nej ja tu byvam tiez🙂 a neviem ani slovo madarsky...a hladaj robotu ako pomoc v domacnosti,upratovanie,zehlenie,praca v zahrade.....euro k euru...ak chces pomozem ti opytat sa zien co potrebuju pomoct v domacnosti za par eur🙂napis ci mas zaujem si takto pomoct...si pri hranici..predavaj veci pre ludi co by isli ale nemaju cas alebo pas..za lacnejsie nez u nas a za drahsie ako tam🙂

natalienka12
15. feb 2014

Ajaj ake rady... ze cierny predaj veci z Ukrajiny

ivetaa72
autor
15. feb 2014

@natalienka12 jasnééé nemám problém ti to prezradiť . Mobil je na kredit takže mesačne ma nič nestojí . a za internet platím 12 eur . Načo tak to je už moja vec ale tak aj to ti poviem napríklad deťom aby mali pomôcku pri učení teraz aj do školy davaju tablety teraz mi pomáha ako ďalej mam postupovať dobre rady oblečenie z bazáru keď na nove nemám. je to všestrana pomôcka . Dráhy na bazári ide po 100 EUR . Moj Ex robí v Kauflande . Mala nemala ty prd vieš mala som danu v sebe aby som nemohla byt tehotná. Viac na tvoje názory nie som zvedavá !!! Tak pekný večer ti prajem 😉

ivetaa72
autor
15. feb 2014

@ozujskova jasne ak budeš o niečom vedieť tak jasne daj vedieť. Z dediny čo chodia vravia že už je tam všetko dráhe že sa neoplatí . Neviem ešte som tam nebola snad sa tam dostanem 🙂

ozujskova
15. feb 2014

@natalienka12 nenavazaj sa do mna prosim ta...

ivetaa72
autor
15. feb 2014

@ozujskova rozmyšlala som že staršiu preložím do Kapušian ale neviem či by mala také možnosti ako v Michalovciach že by šla do zahraničia na prax a by si privyrobila a mala skúsenosti do budúcna známosti a tak .

natalienka12
15. feb 2014

@ivetaa72 pobavila si ma ale jedno ti poviem, nikto v dnesnej dobe uz nie je taky sprosty aby ti pozical peniaze 😀

natalienka12
15. feb 2014

@ozujskova ja sa nenavazam ale vsak si uvedom co radis...aspon keby si to nepisala verejne.

wena
15. feb 2014

Samozrejme, že nikto nepožičia peniaze cudzej osobe aj keď by na to mal a peniaze by mu nechýbali.
Dostala si tu dobré rady a to je asi všetko čo môžeš čakať.

Život je voľba, každý ho má taký aký si vyberie.