icon

Mám poslať daňovú kontrolu na podvodníka?

misel714
14. sep 2019

Dobrý deň.
Viem, že to chcem urobiť, ale potrebujem sa ešte uistiť.
Poznám človeka, ktorý je podvodník. Každoročne si podvodne skracuje dane a keď už to robí, tak s tým nemlčí.
Chváli sa s tým a ešte podporuje ľudí v tom, že je to správne a tak to má byť. Keď môžu aj tí vyššie, tak aj on. Proste dôvod ako v škôlke. Julka môže, prečo by som ja nemohla?
Nijak ma to neovplyvňuje, nie som a nechcem mať s tým človekom spoločné, ale hnevá ma, že takýto ľudia sú a chváli sa ešte s tým.
Plus je to človek, ktorý mám tlačí ĽSNS do parlamentu, čiže o to viac si viete predstaviť, ako debilnejšia je tá osoba .
Čo myslíte? Dá sa anonymne poslať žiadosť na kontrolu?
A vedia to zistiť, keď mu to už roky prechádza, aj keď doteraz ho nikto nekontroloval okrem dohodnutej účtovníčky?

annadobsonyova
15. sep 2019

@janne318 Nepísala náhodou autorka, že dotyčný pán sa chváli tým, že nás všetkých okracuje o dane? Tak aké krivé obvinenie? 🙂 Kľudne si tu môžeme relativizovať pojmy do zajtra. Fico a jeho kamoškovia by sa parádne zabávali, keby toto čítali, lebo dosiahli čo chceli- už sme si tak zvykli na klamanie a okrádanie, že sme sa stali voči nim morálne imúnnymi.

evittam
15. sep 2019

@annadobsonyova Ako teba moze Fero od susedov okratit o dane?

lucia147852
15. sep 2019

Stačilo mi prečítať si prvé komentáre a musím skonštatovať že už viem prečo je náš štát tak v prdeli. To není len o politikoch to je o celkovom zmýšľani národa. A to je teda biedne. Veľmi biedne... Každý by si chcel žiť ako na západe ale stále to klasické zmýšľanie... Kto nekradne okráda svoju rodinu 🤦‍♀️

dorotik
15. sep 2019

Myslim si, ze je spravne, aby si dala podnet na kontrolu.

salonka22
15. sep 2019

@janne318 slovo smotanka bola v uvodzovkach, takze si ho nemala brat doslovne a usetrila by si si cas, co si stravila pisanim dlheho prispevku. Nechce sa mi to vysvetlovat, len ma zaraza ta vlna priam nenavisti k autorke za to, ze len chcela upozorniť na to, co by v inych krajinach vacsina ludi nepovazovala za bezne a normalne. Hned je tu z nej zavistliva chudera, co nema co robit, ma nudny zivot, nedopraje ubohemu chudakovi podnikatelovi (mimochodom, tiez som szco, moji rodicia su podnikatelia - ano, casto im neuhradia faktury, poznam to aj z tejto strany a napriek tomu sa vzdy snazili mat všetko v sulade so zakonom).

Hned sa to tu zenie so extremov ("ty si si nikdy nic nekúpila bez blocku??!" "udaj svoju mamu, ze kupuje mrkvu na trhu bez dokladu!" a podobne).

Ved predsa pise, ze ten človek to robi dlhodobo, systematicky, chvali sa tym verejne a nahovara na to dalsich ludi. To je snad sakra rozdiel.... Tak jej to proste z nejakych etických, moralnych dovodov vadi a zamysla sa nad tym. Nerozumiem, ako sa to tu otocilo, ze on je chudak a autorka je ta sprosta. Ved nepise, ze chce "udat" babku na trhu alebo matku na materskej. Vyrabate tu z toho nieco, o com ten prispevok vobec nie je.

janette321
15. sep 2019

@lucia147852 vy máte živnosť na tú svoju výrobu ?

janette321
15. sep 2019

@salonka22 ja myslím že tu sa z toho podnikateľa robi niekto kto nieje . akoby štát okradol o milióny . s tým sa človek chváliť určite nebude . takýto chválenkár možno nemá ani na takú v tom okrádaní čo je tu ,, každá druhá ,, na koni ...

evittam
15. sep 2019

@salonka22 Ale ved nech ho uda. Ja som nikde nenapisala ze nie. Ale nech sa pod to podpise ked si je taka ista,ze mu nieco najdu. Chváliť sa je jedna vec-debil debilom zostane-a to ze ma doklady v poriadku druhá. Bohužiaľ.😉
Druhá strana tu zase robí z ľudí co tomu rozumeju a dovolia si napisat ze ano clovek sa snazi aby platil statu co najmenej zlodejov.
A niektoré "vykvety" aj zbytočne komentovat. Hlavne ze sa vyjadri ta co tomu určite rozumie.

mogaa
15. sep 2019

@salonka22 ale v princípe je to presne to isté, či to niekto robí v malom alebo vo veľkom🙂 či predáva mamička veci po dieťati cez bazár(tiež nikde nepriznáva príjem) , či živnostník alebo poslanec😀

mogaa
15. sep 2019

@salonka22 princíp rovnaký, akurát mamičke a poslancovi sa to prepečie a na živnostníkovi si zgustne Daňový úrad🙂

evittam
15. sep 2019

@lucia147852 A ako sa žije na západe v nadväznosti na to co píšeme?

lucia147852
15. sep 2019

@janette321 predstavte si nemám potrebu odzubavat tento štát.
@evittam reakcia na sťažnosti koľko nám strhavaju z platu a podobne. Tam sa platia úplne iné odvody, áno majú aj iné príjmy. Ale Slovenská mentalita nepusti. Stále len nadávať, sťažovať sa, a neriesit. Ľudia majú len takých politikov a stat akí sú vedia vybudovať a zaslúžia.
Peace

janette321
15. sep 2019

@lucia147852 v poriadku . ked si od vás objednávajú a vystavujete im k tomu faktúry . to ste aspoň jedna z mála na MK ktorá neodžubáva štát ...

evittam
15. sep 2019

@lucia147852 Tak v tomto s tebou súhlasím -ako si kto zariadi tak ma. A ja viem ako to funguje v zahraničí. 😉 Napriklad tu si na mna partner nemoze uplatnit ulavu na dani , v DE ano. A ja nikde nenadávam. Platím odvody ake platim. Nikdy som nic neukradla. Pekny den.

ivankomonika
15. sep 2019

Je to zlomyselne fakt sa radsej staraj o svoj zivot. Typicky slovaci ...a co ked si vie pomoct co mu zavidis ?

janne318
15. sep 2019

@salonka22 ja mám skôr pocit, že táto "vlna nenávisti" - ako si to nazvala - je namierená voči princípom sociálnej politiky tohto štátu a ich (ne)funkčnosti v praxi! Nie voči autorke! A veru niet divu, že u väčšiny ľudí žijúcich nohami pevne na zemi už len táto predstava, spojená s iniciatívou autorky, vyvoláva pohoršenie! Uvedomuje si vôbec táto slečna, že v samotnej prapodstate celého problému odzrkadľuje jej spôsob zmýšľania zásady, ktoré svojím spôsobom vedú až k občianskej vojne??? To tu snáď chceme čochvíľa žiť ako kdesi v nejakej africkej rozvojovej krajine, kde sa chudobní mlátia s chudobnými o kúsok žvanca a pohár vody, lebo tí v susednej provincii majú o dve políčka hľuzov viac? A pritom nevidia, že "nejaká veľmoc" sa na nich chudákoch ešte aj rehoce a medlí si ruky, ako fajn prekvitá jej hyenistický biznis s odsolenou morskou vodou, za ktorú jej žobrota kešuje nekresťanské prachy??? To pôjdeme aj my tu na Slovensku touto cestou? Budeme sa tu chudáci naťahovať s chudákmi, aby sa páni mali ešte lepšie?
A teda prepáč, ale moje IQ zrejme nesiaha tak vysoko, aby som pochopila tvoju obrazne vyjadrenú myšlienku "smotánky".

janne318
15. sep 2019

@annadobsonyova len vieš... to, že sa tým dotyčný pán chváli, ešte neznamená, že je možné mu to aj dokázať. Podaj trestné oznámenie na konkrétnu osobu, lebo "si počula", že pácha trestný čin. A po pár mesiacoch, keď orgány činné v trestnom konaní uzavrú vec s tým, že skutok sa nestal, môžeš naklusať na ďalší výsluch - na ktorom sa dozvieš, že ideš byť vypočutá vo veci krivého obvinenia - no bohužiaľ tentokrát nie ako svedok, ale ako podozrivá.
Btw... keď sa ti pochválim, že mám doma jadrovú hlavicu, ktorú som šlohla americkej vláde - uveríš mi a podáš na mňa trestné oznámenie? 😵

arasidka11
15. sep 2019

@misel714 vieš, čo, ked ťa to urobí šťastnou , urob to a nepíš to na MK

anett9
15. sep 2019

@misel714 štát okráda ľudí kde môže, podnikateľov malých, stredných... jak by dal. A ďaleko viac ako oni štát. Sa čudujem, že pcháš nos do vecí, do ktorých ťa nič. Okráda snáď teba??? A s tým ĽSNS si ma dojala, to ťa asi žerie najviac aj keď to s daňami nemá nič spoločné . Ži a nechaj žiť dievča, lebo karma ti to oplatí.

janne318
15. sep 2019

@evittam ďakujem! ☺😘 Myslím, že každý triezvo uvažujúci človek, ktorý dokáže aspoň trocha objektívne vnímať realitu, musí dospieť k rovnakým názorom a myšlienkam, ako Ty alebo ja.

zuzanka2302
15. sep 2019

Jezis rob zo aj ty a mas po probleme

katkabg
15. sep 2019

Tiez si myslim ze su uvela vacsie ryby co okradaju ludi a stat.Aj ked je to odvaha pre teba a klobuk dolu....ale podla mna kasli na to ty stym nic neurobis 😐 zial

salonka22
15. sep 2019

@janne318 Prosím ťa, daj si niečo na upokojenie. Už tu miešaš hrušky s jablkami a tvoje príspevky hraničia s grafomanstvom. Prajem ti peknú nedeľu.

kosicanka1
15. sep 2019

@annadobsonyova ja sa na to pozeram tak, ze nerob druhym to, co nechces aby robili tebe.
Bez ohladu na to, ze som cista ako kristova slza.
Nechcem aby mna udavali. Nebudem ani ja nikoho udavat.

janne318
15. sep 2019

@salonka22 trochu zvláštny koment od osoby, na ktorej trištvrte-stranový príspevok reagujem. 😂 Ale inak ano..., viem si predstaviť aj plnohodnotnejšie strávenú nedeľu, než diskusiou na tému, ktorá sa ma de facto ani netýka. 👍
Taktiež tebe a všetkým ostatným príjemný zvyšok víkendu.

dskjhfdlkdjhl
15. sep 2019

@salonka22 nemyslim si, ze tu niekto toho podnikatela chce obranovat, ale ak zakladatelka chce byt ta spravna, tak nech sa neskryva za anonym. Ak je pevne rozhodnuta, ze ho chce udat, tak nech nemuti vodu na MK, ale rovno a pod svojim menom ho uda.

dkethe
15. sep 2019

Teda! Riadne ma sokli mnohe komentare, ze sa nudis a zavidis. Pekny postoj... Veru, slovensky.
Paci sa mi ze ta to trapi, ze s tym dokoncachces nieco robit. Pravdou je, ze kazdy z nas pozna minimalne jedneho cloveka co obabrava dane. A kto to nerobi, tomu sa ini smeju ze je hlupy. Ja uz ani neviem, kto je tu poctivy na tom slovensku :( no myslim si, ze kontrolu posles zbytocne, urcite mu papiere sedia. Nikdy slovensko nebude slusne. Ved sa len pozri na vsetky tie diskusie na MK ako si "vyrobit" najvyssiu MD, ako dostat tatinka na MD... Cele zle. A to su matky. Nie holohlavi, mafiani ani nic...

evittam
15. sep 2019

@dkethe Vsetko co pises je zakonne a ak vies ako tak si to aj zariadis. Este mi napíš ze keby si mala moznost docieliť max.MD ci podporu tak to nespravis a nechas to štátu. Lebo nie si "Slovenska" a si taka "poctiva" ako my ostatní nie. Ako som uz napisala-nikdy som nic nikomu nevzala,ani neukradla. Ale nebudem platit tomuto štátu viac ako musim a aj to som napísala prečo. A nie, nie je to také "slovenské" je to pud sebazáchovy. Radšej tie peniaze dam inam ako do gagorov tomuto systému. Ci sa to niekomu paci alebo nie. Tento systém ma tak o.e.al ze az cele zle. Nemám prečo mu to vracat ale ani platiť.

dkethe
15. sep 2019

@evittam ty co ru riesis? Vobec nechapem teraz. Dobre si pamatam tvoj nedavny vypocet ze pri plate x a case y zena odvedie do socialky nieco cez tisicku a v md sa jej vrati 5 tak co tu zrazu pises o brani naco ma clovek narok ked tam si prizvukovala ze md daleko presiahne odvody. Ty co tu riesis co by som ja robila, vzivote pn ani paragrafy sme s muzom nemali, okrem mojho tehu teda, a md si tiez papierovo nevypytal. Ani som brata neziadala o papierovu mzdu 10k zeby bolo na kocik. Ja sa s tebou hadat nebudem kto kde kradne a kto ma ake gagory, do tejto problematiky ty ako mega senior uctovnik ci co si, guru ekonomicky, vidis viac nez ja. Ale moj moral ty neries!

evittam
15. sep 2019

@dkethe Ja nič neriešim. Len diskutujem. Skús sa ukludnit. Lebo neviem co riesis ty. Peknu nedelu zelam. A veľa šťastia v "pluti" na Slovakov.