Mám sa poistiť v UK. Ako postupovať?
Ahojte kocky, zatial nic nieje iste ale menzes mi meska uz vyse dvoch tyzdnov ale posledny test minuly tyzden bol negativny... No ale potrebujem poradit v niecom inom.... V anglicku som zatial druhy mesiac este stale nemam robotu a zdravotne poistanie si platim este na slovensku... moj snubenec slovak tu pracuje od zaciatku novembra... Viete mi niekto poradit ako kde a kolko stoji zdravotne poistenie tu v UK? alebo ci mi bude slovenska poistovna preplacat vsetku starostlivost?alebo ako? kam sa mam prihlasit? sme tu novy a skoro nikoho tu nepozname tak som dufala ze by ste mi mohli poradit...
@tinki dakujem ale my sme sa o to nepokusali... no to je jedno ale aj tak by som si radsej to poistenie platila uz tu ci uz som alebo niesom tehotna.... ☹
skúsim sa ti ešte popýtať...mám kamošku, ktorej priateľ je už tri roky v UK, tak skúsim niečo... 🙂
@tinki dakujem bola by si zlata... :D a inak aj moja teta ma termin vo februari :D akurat buduci tyzden idem za nou aby nebola doma sama bo manzel jej ide na sluzobku...
@tinki ma termin o den skor ako ty teda planovany cisarsky :D a caka druheho chlapca :D
@lusinda1989 k tej poistovni, v UK je zdravotnictvo zadarmo, nemusis sa nikam prihlasovat, ani nic platit, musis ist akurat ku svojmu GP-obvodakovi, ak budes nahodou tehu, tak ides tiez k GP a ten ti da kontakt na midwife, ktora sa bude o teba starat pocas tehu. Inak, ak si do UK prisla na dlhodobo, tak nechapem, naco si platis poistenie na SK? Na SK sa treba odhlasit a nemusis nic platit, kedze tu v UK je to zadarmo. Lebo neviem, ci mozes byt akoze poistena v 2 krajinach EU. Nech sa ti niekto z rodiny ide spytat do zdravotnej.
ahojte baby, vopred sa ospravedlnujem, ze som mimo temy, ale surne potrebujem pomoc: zajtra idem do londyna a chcem sa spytat, ake je tam pocasie? Na nete pisu 19-21, mam velku dilemu, ci mi staci svetrik, sako alebo potrebujem bundu. Som dost zimomrava, ale cestujeme ryanairom, takze musim brat do uvahy i malu kapacitu kufra v pripade, ze by bolo teplo. Dik za kazdu odpoved, pomoze 😉
Ahoj . Viete poradit ......Som v anglicku a na slovensku si platim poistovnu a chcem sa odhlasit na slovensku z poistovne ale oni ma neodhlasia kym im neprinesiem papiere ze si platim v anglicku poistovnu . Dkujemm
Ahojte. Surne prosim potrebujem poradit. Uz 4 roky zijem v uk. A na sk dom nebola odhlasena z poistovni.akt dokument mam im poslat z uj że dom tu poistena? Prosim vas odpobedzte mi!
@angelika96 - no tym padom tam mas 4 roky nedoplatok a dodatocne sa odhlasi ti vobec nepomoze. Jedine vydokladovat matersku, ak si v tej dobe bola, vtedy to za teba platil stat. Su tam riadne penale, ak to nevyrovnas, skus to co najskor poriesit.
Co sa tyka dokladu, ze si tu poistena - mas este ten prihlasovaci listok z NHS, ked si sa prihlasovala? Tam je aj datum, aj cislo, myslim, ze by to malo stacit, ale urcite tam hned rano zavolaj! Zisti si presne cisla, co musis vydokladovat.
@angelika96 co najskor to vybav, mne sa stalo to iste a penale za par rokov mi narastli take ze som z toho dobre neodpadla, par tisic eur. Zial nepotesim ta, neda sa to dozadu vypovedat iba odo dna ked si im predlozila doklady ze si poistena v inom state, ale v niektorych pripadoch sa da dat ziadost o odpustenie penalov, alebo aspon ich casti, drzim palce 😉
mamicky neviete mi prosim poradit ze ci je nejake vyhodne poistenie deticiek v UK? alebo nejake rodinne poistenie? dakujem
Ahoj. Nevie mi niekto nahodou poradit? zijem v uk uz skoro 5 let. a potrebujem na Sk potvrdenie do vseobecnej poistovni, ze som tu poistena. Volala som na nhs a tam mi povedali, ze oni mi nevedia dat informaciu,ze od kedy som tam registrovana. National insurance number im nebude stacit na sk???
@angelika96 ahoj, a NHS karticku nemas? ja som ju davala tiez v slovenskej poistovni. NI karticka asi nebude stacit

ahoj, s tým poistením ti neviem poradiť. Ale veľmi by som sa nespoliehala na medzinárodnú spoluprácu... 😒
Ak ti vyšiel test negatívny, tak s najväčšou pravdepodobnosťou nie si tehotná. Môže ti meškať aj zo stresu, alebo zo zmeny prostredia. Urob si ešte jeden test a uvidíš. A s tehotnosťou počkaj, kým budete mať vyriešené poistenie...Držím palce... 😉