Mám sporenie, o ktorom som nevedela. Banka vymáha dlžnú sumu
Mám založené stavebné, sporenie, nič som o ňom nevedela, až keď začali na moje meno chodiť upomienky o zaplatení od banky. je to však veľa peňazí. okolo 50E, prípadne až 170e.
ešte v r 2007 som si zakladala dochodkove sporenie a poistku pre dieta, no sestra, ako reprezentant nejakej finančnej spoločnosti mi ponúkla, že ona sa v tom vyzná a poradí mi na finančnom trhu. tak som podpísala papiere, ktoré mi dala, a moc tomu nevenovala pozornosť, nakoľko sa financiam moc nerozumiem, teda, myslím, bankovým produktom, a sa ponúkla, že ja jej pomôžem v inom a ona mne vo financiach. Keď som zisťovala, prečo mi chodia spomenuté upomienky, tak som prišla na to, že mám uzavreté aj stavebko, hoci som ho nechcela, a, sestra mi ani nepovedla, že ho otvára....
Z banky odo mna žiadaju vyplatiť dlžnú sumu /asi16e za rokx počet rokov, alr tiež mi prišiel aj list s inou sumou - tych 50e). Keď som volala s bankou, vysvetlila som im, že som o otm nevedela, ich to ani nezaujíma - pochopiteľne. požadujú vyplatiť, a tiež, navrhli zrušenie účtu. po vyplatení zrušia, ale vraj, ak by som v budúcnosti chcela stavebné sporenie alebo požičku, tak mi moju ,,dlžobu voči nim,, zohladnia a nebudem mocť ich služby využívať.
čo s tým? ja si myslím, že asi sestra v snahe, aby mala provízie, uzavrela aj stavebko, ale mi nič o tom nepovedala...asi neťakane, keďže, pochopiteľne, som tam nesporila, banka vymáha poplatky, dosť vysoké...podpis na zmluve je moj, ja sestru súdiť nejdem, ona už ako finančný poradca nepracuje a s tým nič nechce mať . Vraj preverila, či sa to dá zrušiť cez tú spoločnosť, kde pracovala, ale vraj iba ak uhradím dlžnú sumu. MNE sa vvšak nevidí, že mám platiť banke za niečo, o čom som ani netušila, že je založené.....a, ešte ma to má aj v budúcnosti ovplyvniť...no, a pravda je, že som papiere podpisovala ja, teda podpis je moj, ale všetky papiere čo mi vtedy dala podpísať som podpisovala s vedomím, že je to tá poistka na syna, no, a to bolo stavebne na meno syna,,...prosím, čo robiť, dakujem
@zlamama77 zialbohu ak sa nechces potahovat s bankou vyplatit to musis ci chces ci nechces.. a radim ti cim skor, lebo ti budu nabehavat dalsie uroky a poslu na teba exekutora atd...vies si dospela a svojpravna a nemozes slepo nikomu verit, ked podpisuje nieco co sa tyka financii toboz banke ci nejakej vychytralej spolocnosti, je tvoja chyba, ze si to bez precitania a rozmyslu podpisala, lebo co je psano, to je dano.... len tazko teraz po x rokoch mozes dokazovat, ze si to nevedela atd. ak maju tvoj podpis...
@kakika no, este ma napadlo, ze ja som naraz uzatvarala viacero veci, teda poistku a dochodkove, ak tam bol poplatok, (co je moyne ze bol} a bol naviac aj za stavebne, tak som to nejak nevedela, bo by som to pripisala tym 2 sporeniam, nie stavebku. no, a ja som najprv podpisala papiere pre tie dvoje, a potom za mnou segra dobehla, ze mi este nieco chyba k poistke, tak som to podpisala, ale nebolo reci o tom ze to je stavebko...no, blba som bola.
pojdem to uhradit do tej banky, az je s tym pokoj
no, vypisy, alebo skor upomienky na poplatky chodili, ale preberali ich rodicia, bo nebyvam s nimi....{mam tam ale trvaly pobyt} neviem, kedy prisliel prvy, ale mne sa do ruk dostal prvy asi az po 5 rokoch, mne vypisy nechzbali, bo som o tom nevedela...
su akcie ked je stavebne sporenie bez toho pociatocneho poplatku, napriklad pre male dieta do roka od narodenia, ale aj moj manzel ma napriklad zalozene bez poplatku v PSS, mali taku akciu... takze teoreticky nemala stavebna sporitelna co reklamovat, akurat si narokuju rocny poplatok za vedenie uctu...
neviem co ste za rodinu, ale dostala sa k tebe upomienka po 5 rokoch? 😕 sestru by som poziadala nech ten dlh uhradi, inu moznost nemas. ak to neuhradi, uhradila by som to sama a o taku sestru (podvodnicku) by som teda velky zaujem nemala. osobne znesiem vcelku vela, ale aby ma vlastny surodenec takto odrbkal, to je trochu moc. skor toto odpustim cudziemu s ktorym nemam ziaden vztah, ale surodenec???? 😠
@zlamama77 co robit? naucit sa citat co podpisujes.
- ostava ti jedine - kedze je podpis tvoj. zaplatit. nasledne mas dve moznosti:
a) kaslat na to a nechat to tak
b) vymahat celu ciastku o tvojej sestry, ktora ta takto zamerne uviedla do omylu a podvodom vymamila tvoj podpis za cenu malinkej provizky. sud uz potom urci, ci to bolo takto a sestra ti bude musiet vsetko nahradit, alebo to bolo tak, ze ti aj x krat bolo ponuknute si to precitat a povedane o co sa jedna, len si to akosi nepochopila.....potom su tvoj navrh zamietne.

ako to že ti nechodili výpisy?práve teraz to riešim aj ja,pred asi 2 rokmi som uzavrela zmluvu ale hned žiadala o jej zrušenie,nakoľko to bolo nevýhodné,prišiel výpis a zmluva je stale platná 😲 ,tak sa snažím poslať mail celý deň na ich adresu no bohužiaľ nejde mi to,ide o PSS