Mám zablokovaný účet

5. dec 2023

Dobry den baby ako to funguje ked mam zablokovany ucet sumu tam mam 1030 eur ,moja vyplata je 750 eur ,stiahnu mi celu vyplatu ??alebo ako to je niekde citam ze mi musia nechat zivotne minimum ,treba o to poziadat ?dakujem za kazdu jednu odpoved

zmrzlinka2021
5. dec 2023

Vyplať dlh a máš pokoj.

martul
5. dec 2023

@zmrzlinka2021 to je perfektná rada 🤦. Má zablokovaný účet, ako má vyplatiť dlh?
Silou mocou musíš tárať sprostosti? Veď keď ostaneš raz ticho, nič sa to nestane.

zmrzlinka2021
5. dec 2023

@martul
Spravaj sa slusne! Tu nie si v stajni, kde takto spolu komunikujete, urazate sa.
Zaklad je ludsky respekt.

Ak niecomu nerozumies, normalne sa spytaj!
Chapem ze na slovensku je mentalita agresivity, utocnosti, ale uc sa pytaj.

Napr. Prosim ta a z coho ma vyplatit dlh?

Je dolezite vediet klast otazky, v zivote, uvidis, bude ta to velmi posuvat, vztahy sa zlepsia, lepsie karierne moznosti a hlavne velmi pozitivny vzor aj pre tvoje deti.

maranco
5. dec 2023

Už komunikuješ s exekútorom? Čo ti povedal?

martul
5. dec 2023

@zmrzlinka2021 ešte, že tu ty píšeš o slušnosti.

sissy27
5. dec 2023

@zmrzlinka2021 no tu by som odporucila zacat s tou slusnostou od seba samej… tvoj komentar bol uplne zbytocna podpasovka. Kedze jej exekutor zablokoval ucet, tak asi je v nepriaznivej financnej situacii, kde ma zrazu zobrat len tak 1000€ ? Naco do nej este kopes? Ona nemoze za to, ze ty si dnes vstala hore ritou… a mimochodom, aj keby to hned teraz vyplatila, tak jej ten ucet neodblokuju hned, nejaky cas to trva. A otazka znela uplne inak, takze tvoja “rada” je jej platna ako mrtvemu kabat…

Autorka: ak sa nemylim, da sa poziadat o odblokovanie nejakeho zivotneho minima, treba komunikovat s exekutorom… drzim palce, nech sa z toho rychlo dostanes, nie je to taka hrozna ciastka, takze dalsie vianoce uz mozu byt pohodove, len by som odporucala najst este nejaku brigadu, nech sa zbytocne nemotas v dlhoch.

melanta
5. dec 2023

@zmrzlinka2021 vieš čo som si uvedomila? Keď tu nejaká žena napíše, že má priateľa s dlhmi, exekúciami a podobne, všetky radia nechaj ho tak, utekaj. Ale keď tu žene napíšeš, že nech splatí dlhy, ak nechce mať problémy, hneď si za zlú.

melanta
5. dec 2023

@martul
@sissy27 ženy, áno, zmrzlina to napísala možno tvrdo, ale má pravdu. K blokácii účtu nepríde len tak zo dňa na deň. Dochádza k tomu kvôli exekúcii a k nej dochádza až po tom, čo niekto mesiace, v niektorých prípadoch aj 2-3 roky niečo neplatí. Takže autorka nie je chudinka, čo zrazu od nej niekto niečo chce. Autorka dlhodobo nesplácala svoje záväzky. Zákony sú u nás voči takýmto ľuďom veľmi benevolentné.

melanta
5. dec 2023

Autorka, dohodla si si s exekútorom splátkový kalendár? Ak áno, požiadaj ho o odblokovanie účtu, aby si mohla žiť a zároveň aj splácať dohodnutý kalendár.

martul
5. dec 2023

@melanta ale veď to je ok, ani jedna sme nenapísali, že je chudinka a že za to nemôže. Samozrejme, že je to jej dlh, ktorý vznikol z nejakého dôvodu.
Otázka však nebola, som na vine, nevine, som chúďa, ľutujte ma. Pýtala sa, či jej nechajú životné minimum, na to treba odpovedať.

maranco
5. dec 2023

@melanta boli tu na fóre aj otázky takéhoto typu

Potrebovala by som poradiť, v schránke som si našla žltý lístok (doporučený list). Potrebovala by som zistiť, čo v prípade, že si ho neprevezmem na pošte v stanovenej lehote? Bude sa považovať za doručený? Alebo ako to vlastne funguje? Najlepšie niekto, kto niečo podobne riešil a zistil si info. Ďakujem🙂

sissy27
5. dec 2023

@melanta ale ved nikto autorku nelutuje, svoje zavazky treba platit vcas. Ale naozaj tu ona ide vyskakovat za slusnost, ked sama ju v sebe nema? Pritom martul jej nenapisala nic neslusne, len rovnako tvrde a uprimne ako ona sama autorke, ale to uz sa madam zrazu nepaci 🙄

melanta
5. dec 2023

@maranco pozor, nezabudni na otázky typu, mám v schránke žltý lístok, neviete čo by to mohlo byť? 😂
@martul veď uvidíme, čo autorka odpíše na otázku, či to rieši s exekútorom a či má dohodnutý splátkový kalendár. Ak nie, tak kľudne nech jej žiadne minimum nenechajú.

autor
5. dec 2023

Dlh som mala v zdravotnej poisťovni ,nakoniec som to vyriesila tak ze nemusim platit nic .....Pretoze som pravovala v Rakusku a poistne sa platilo tam ,ja som im oznamila ze odchadzam prec a napriek tomu mi dnes exekutor zablokoval ucet ,,,V poistovni mi bolo povedane ze som mala vyplnit nejaku ziadost ,no pracovnicka mi to nepovedala ,,

egonsk
5. dec 2023

Mojmu susedovi kedysi zablokovali ucty (SZCO) a ked siel do banky, vyplatili mu nejake minimum, na ktore sa blokacia nemoze vztahovat. Tiez tam mal problem s dlhom nad odvodmi, ktory tiez vnikol ked pracoval v zahranici, no poistovna (resp. exekutor) ho neupozornila, resp. posielala na zlu adresu oznam, hoci ju mal aktualizovanu. Spravili mu to prave v decembri, takze do februara, nez sa to vsetko na uradoch dalo dokopy mal radostne dni a chudobne vianoce k tomu. Neviem ci ku koncu roku potrebuju vykazovat cinnost, alebo prave v decembri spustaju celorocne davky na reportovanie nedoplatkov za X rokov, kazdopadne je to zvlastna nahoda.

maranco
5. dec 2023

@egonsk vyberal poštu na adrese trvalého pobytu?

Mňa 3 roky zdravotná poisťovňa vyzývala doložiť doklady kto platil zdravotné za rovnaké obdobie, lebo stále "neevidovali", a pracovník pri priehradke zakaždým, že poznačil a už je to v poriadku. Potom o rok znovu papier, že nemajú doklady. Preto som tretí rok dal podpísať pracovníkovi papier, že som doložil doklady a údaj je zaevidovaný.
Odvtedy už nežiadali.

melanta
5. dec 2023

Tak ak poisťovňa usúdila, že nie si nič dlžná, vie ti dať potvrdenie o tom, že u nej žiaden dlh nemáš. To odnes exekútorovi a zároveň poisťovňu požiadaj o okamžité zrušenie exekúcie.