Máme nárok na vrátenie dane?
Ahojte žienky ,chcela by som sa vas spytat ako to je z vratenym,alebo uplatnením vratenia daní na mna,ked nepracujem a staram sa o dieta do jeho šiestich rokov.Manžel podal v praci danove priznanie a tam mu vraveli že si na mna už podla noveho zakona dan uplatnit nemože....dakujem vam za všetky rady a odpovede.
Dobry den .Chcem sa spytat ci mi vratia dane kedze som od 1.1.2016 do 14.2 .2016 pracavala a od 15.2.2016 do 30.5.2016 som malaPN.A od 31.5 .2016 som evidovana na urade prace.Dakujem za odpoved.
Ahoj, chcem sa informačne opýtať, či mám rátať s vrátením dane...v máji 2016 som sa vrátila do práce (TPP) po materskej a rodičovskej dovolenke, čiže od mája som už dostávala plat. Zároveň pracujem na dohodu (o prac.činnosti) od augusta 2016.
Vrátia mi daň za tie mesiace, čo som v tom roku odpracovala? Treba sa riadiť položkou "daň" na výplatnej páske? To isté platí aj pre príjem z dohody?
ďakujem veľmi pekne za odpoveď! 🙂
Dobry den chcela by som sa opytat ak som bola 9mesiacov v roku 2016 na pn a bola som zamestnana na dobu neurcitu mam narok na vratenie dani ? Vobec sa v tom nevyznám.
@snazilka12345 záleží na výške príjmu a či ti nejakú daň zrazili
@david93 dostavala som 225 e
@snazilka12345 No,pri takomto prijme ak si si uplatnovala mesacne NCZD tak nevychadza,ze bola za teba nejaka dan odvedena. Takze ti nemaju co vratit.
@evittam myslela som ze toľko som dostavala marodku v robote som dostavala 350e
@snazilka12345 Pozri sa , málo informácii - žiadna alebo nepodstatná rada. Ak si dostávala v čistom 350Eur tak je pravdepodobné, že si mala minimálnu mzdu - kde vychádza zrazená daň okolo 6Eur/mesiac. Čiže ak si odpracovala 3 mesiace - to máš 3x6=18. Toľko ak ti zrazili tak toľko ti vrátia ak si podáš DP alebo požiadaš zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane. Ale toto je len orientačné. Ja fakt netuším koľko si mala za r.2016 zdaniteľný príjem a koľko ti z neho zrazili daní.

@jajka01988 záleží na výške jeho príjmov, musia byť aspoň 2112 Eur
ak toto spĺňa tak má nárok za celý rok