icon

Máme si kvôli situácii na Ukrajine vybrať z banky peniaze?

alzbeta175
24. feb 2022

Chcem sa opýtať čo si myslite ohladom toho co sa deje na Ukraine, Mame sa bat a vybrat s banky peniaze ? Ked človek pozera tie spravy.....😢😢

Strana
z3
xiaomi_
24. feb 2022

z účtu nie , ale z fondov by som brala, aj keď sestra bankárka nám povedala že nevyberať

cosmic_origin
24. feb 2022

@alzbeta175 Masové vyberanie peňazí z banky len zhorší ekonomickú krízu.

alzbeta175
autor
24. feb 2022

Len aby na nam nesiahly na nase peniaze zato sa pytam ....uvidime do Pondelka dufam ze sa ukludni situacia

zuzanka.zuzu
24. feb 2022

vsetky ktore ste sa vysmievali ako su ludia sprosti ze kupuju drahe nehnutelnosti a raz to predsa musi prasknut - TERAZ sa pozerajte kam tie ceny vystrelia 🙊 tento rok sa odhadovalo okolo 8-10% ze to bude kopirovat inflaciu.... po tomto pojdu hore o 10-15% 😉

PS: rusko je najvacsim vyvozcom psenice (jedlo!!! ak ste si mysleli ze zdrazelo, odlozte si februarove blocky a porovnajte s decembrovymi) paladium platina zlato ropa a plyn budu brutalne drahe

kiwi3
24. feb 2022

ja jedine, co by som momentalne spravila, keby som mala auto - isla by som natankovat plnu nadrz - jednak sa urcite zdvihne cena a po druhe, ktovie, ako to bude s dostupnostou, ked tu budu chciet natankovat tisice ukrajincov

amonet
24. feb 2022

@xiaomi_ nie ani z fondov nevyberat

alzbeta175
autor
24. feb 2022

@kiwi3 presne to iste urobime aj my zajtra

xiaomi_
24. feb 2022

@amonet nevyberám zatial, aj keď sme už dosť v strate

alzbeta175
autor
24. feb 2022

@zuzanka.zuzu to mate pravdu

ziarifka
24. feb 2022

@zuzanka.zuzu keď začala korona pred 2 rokmi, kúpili sme trvanlivé a suché potraviny cez internet. Teraz som porovnala faktúry, zdraženie od 30 do 80 %. Keď sa ešte bude združovať, celkom sa nám v tej plnej komore zhodnotia vložené peniaze. Je to desivé

moonlight1210
24. feb 2022

@xiaomi_ zalezi, ake fondy mas. Niektorym tato situacia prospieva.

nika12323
24. feb 2022

Pripnem sa…

zuzanka.zuzu
24. feb 2022

@ziarifka suhlas. a bude este horsie. cez vikend idem pohladat nejaky byt na kupu, pojdu brutalne hore, rovnako ako komodity, snad nam to zvysenie ceny bytu pokryje zdvihnute ceny potravin a benzinu/nafty/plynu/elektriky 🙊

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
michal711
24. feb 2022

@evamarek77 aká bublina by mala prasknúť ? Žiadna bublina nieje . Až sa smejem keď niekto napíše realitná bublina . Bytov je málo .

xiaomi_
24. feb 2022

@moonlight1210 a prezradíš ktorému fondu prospieva

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
bublinka1426
24. feb 2022

.

simca06022011
24. feb 2022

@alzbeta175 kto by ti siahol na tvoje peniaze? Rusko? Ci kto...
Prosím uz sa ukludnite ludia 🤦🏻‍♀️

cubo2
24. feb 2022

Vyberat hotovost? Nie. Zbytocne. Vyberat fondy z akcioveho trhu? Nie! Prave naopak, ked je "vypredaj' treba kupit 🙂 Ja som tak spravil v 2020 ked to padlo o 25 percent kvoli korone a odvtedy to raketovo rastlo..

Odporucam vsak natankovat, ceny paliv pojdu hore.. A vzhladom k tomu, ze Rusko ideme "vyhladovat" sankciami, treba ratat s tym, ze budeme plyn kupovat od inych krajin, tj bude drahsi.. Kto ma doma krb, radim zhanat drevo na buducu zimu 🙂

dori2
24. feb 2022

@evamarek77 my sme kupovali byt 12 rokov dozadu led bolo mzdy aj cely bytov vyrazne nizsie ako teraz. za tych 12 rokov sa hodnota bytu (zatial) v nasom pripade 4nasobne zvysila, ale platy su inde akovtedy. myslim si ze aj vtedy aj teraz boli ceny nehnutelnosti v pomere k platom vysoke. ale vyrazne si myslim ze to nezlacnie nikdy, maximalne sa spomali/ zastavi rast.
my sa tento rok chystame byt predavat, a hoci zan bude pekny peniaz, aj dom nas vysiel pekny peniaz. nic nelacnie. naopak… napr led sme chceli 7 rokov dozadu kupit star dom za 50tis sa nam zdalo vela, teraz si hlavy trieskame, minuly rok sme kupili iny stary dom na zburanie za 80tis (co sme mali zmluvne uz 2,5 roka dozadu zastresene), uz vtedy sme si hovorili ze fajn kupa, teraz si hovorime ze super kupa…. len teda- za posledne obdobie naozaj ceny este rastu ale platy uz nie. to je ta tragedia…

moonlight1210
24. feb 2022

@xiaomi_ fondy zahranicnych spolocnosti, ktore vlastnia a prenajimaju komplexy budov. Napriklad.
Len to treba sledovat. Teraz idu hore. Potom treba odhadnut moment, peniaze vybrat a investovat niekam, kde je to prave dole, ale s potencialom rastu. Takze kupis lacno, a ked vyberas, uz je to vela.

fiffinkaa
24. feb 2022

Vybrať všetko, v prípade úplne najhoršieho scenára keď budeme musieť utekať berieš hotovosť a ideš. Banky budú limitované.

ariannazara
24. feb 2022

Vytiahli sme si dnes 5 tisíc eur. Ale to aj koli tomu ze staviame dom a vždy sa niečo vyskytne tak keby niečo trebalo aby sme neboli bez peňazí.

mamina0078
24. feb 2022

Myslím si o tom, že nie nie, nevyberať. A keď už zistiť si informácie ako vlastne banky/ekonomika funguje aj z iných zdrojov ako médiá a podľa toho sa rozhodnúť, či sa oplatí vybrať alebo nie. V dnešnej dobe je tých informácií sprístupnených veľa v rôznych jazykoch a formách (podcast, článok, kniha, video...)

zontik
24. feb 2022

@alzbeta175 vybrať, nemusíš všetko, ale vypnú elektriku, ani zakl.potraviny si nekúpis. Tak isto, nevieš, dokedy bude fungovať net, bez toho tiež úhradu neurobíš nikde.

deti95060810
24. feb 2022

ja idem vybrať aspoň čosi... však mám v peňaženke 5 e....

vevesh
24. feb 2022

@zuzanka.zuzu no ceny bytov stupnu, ale len za predpokladu, ze tu neprileti ziadna raketa....

miavra
24. feb 2022

.

simca06022011
24. feb 2022

@cubo2 ja som to akurat pozerala dnes.. ze asi idem prasiatko rozbit a nakupit co sa da za kolko sa da (no este chvilku pockam, mozno to viacej poklesa) :D to je najvacsia blbost v takomto poklese predavat...

Strana
z3