Máme si kvôli situácii na Ukrajine vybrať z banky peniaze?
Chcem sa opýtať čo si myslite ohladom toho co sa deje na Ukraine, Mame sa bat a vybrat s banky peniaze ? Ked človek pozera tie spravy.....😢😢
@cubo2 my už sme dreva zohnali. Radšej tak aby bolo aj na dve zimy. Lepšie je keď je preschnute
.
@zuzanka.zuzu nie RU, ale Ukrajina je vývozcom pšenice, 1/3 európskej produkcie pochádza odtiaľ.
@zuzanka.zuzu tak ďalších pár rokov budeme šetriť 20% z celkovej ceny, a to sme ju už mali celkom peknú 🤷
Keďže platy predpokladám,že hore nepôjdu, naopak všetko zdražie, tak si buď postavíme dom na rodičovskej záhrade, prípadne dom prerobíme na 2byty 🤷
Nejako bolo, nejako bude.....hlavne aby sa ten konflikt nepresunul na naše územie, a aby sme nemali straty na životoch 😏
No super, už vidím tie rady zajtra v bankách, pri bankomatoch. Polovica žien z MK 👍
Ja si vybrat chcem. Som skeptik.
Prosím vás o radu, tie ktoré sa vyznáte, oplatí sa teraz investovať do fondov? Muž ma na zajtra už dlhšie dohodnuté stretnutie. Chcel investovať do fondov pre naše deti. Po dnešnom dni váhame či je to správny krok.
@alzbeta175 určite nič nejdeme vyberať,preboha ani potraviny nakupovať a ani tankovať , resp tak bežne , ľudia klud
@simca06022011 napr.banka Ked bola ta kríza v roku 2008/9 nam zobrala 23 000...mala som vtedy Flexi učet vo VUB....
@alzbeta175 určite nevyberať…fondy prepadli počas korony neskutočne, ale už o rok nato som vyberala s krásnym zhodnotením 👍 toto predpokladám že dlhšie potrvá, určite vyberať nebudem…Zachovaj kľud 🙏
@alzbeta175 to bola uplne ina situácia.
Ja zajtra idem vybrať ...mam v peňaženke dve eura ?? Všade platim kartou...ale určite chcem mať aj hotovosť , predsa človek nikdy nevie ...a keď sa verim v to neminie , vložím nas5 na účet .... určite si natankujeme aj plne nadrže do dvoch aut , ale nie zas kanistre ...a určite pôjdem aj do obchodu , kupiť niečo , aby bolo , ak by náhodou....ale určite nie 2 nákupne voziky ...🙏
Realitna bublina existuje, v Spain to tak rachlo, ze su desattisice prazdnych bytov, ktore nikto nechce, resp. stavebne firmy skrachovali, rovnako ako ludia prisli osvoje peniaze aj o byt. Pozor na to. Ceny nehnutelnisti na Sk su teraz absolutne mimo realitu.
@tenerifka to nikto neuverí kym sa nestane... Ked sa človeku s 1000eur platom zda ok kupovať 30r byt za 160t a este sa tesi ako "investuje" tak si klepem po čele...
Ale teda neodsudzujem, nech robi kazdy ako mysli...
@simca06022011 Ty nič neklepkaj, koľko ľudí na SK taký plat ani nemá, to asi na MK je realita kde každý zarába 3000,- vyššie, len či naozaj 😀
@nikolka1986 no to bol priklad ten plat, ale cena a vek bytu realita 😂
A to je este lacna nehnutelnost... Ti 3t eur zarabajuci si kupujú bungalovceky za 400t
@simca06022011 Každý chce mať to svoje, čo ti poviem. Pred pár rokmi by bral 160 000,- úver len blázon, dnes hovorím - dobre urobil 👍
@nikolka1986 brala som pred rokmi vyssi ale nie na stary panelákovy byt, ani mikro pozemok s bungalovom.
Neviem ako vy zeny ale ja by som peniaze vybrala nikdy neviete co sa stane a hodia sa vam ak budete potrebovat vy aj vasa rodina vcas utiect !! To ze niektora povie ved nesir paniku … ano treba pozerat ze naozaj je vojna a naozaj sa moze stat cokolvek je to nepredvidatelne .. a nehnutelnost ti bude k nicomu ked ti ju zbombarduju … nikto nevie co bude dalej 😐
@keira13 Už na nás čakajú s otvorenou náručou.
Hlavne netreba robiť paniku. Jasné treba mať nejakú hotovosť v peňaženke, lebo veď aj tak väčšina platíme kartami všade, inak nám robenie paniky ani nepomôže.
@dori2 my sme kupili pri BB predminule leto, stary dom, ze treba komplet prerabku, vyhodit podlahy, stare kurenie, rury, elektrina nanovo, nove plynove pripojky, vsetko, za 135 tis., teraz? Kukas domy a pod 200 tis. pri BB povodny stav ani nenajdes 🤯. A kde su este peniaze na prerabku? A videla som uz aj ine palky za "vilu" zo 60-tych rokov minuleho storocia vo Vlkanovej za 260 tis., uff...Kebyze mame pozemok, tak za tu cenu uz naozaj pekny dom postavis. Ale aj to, pozemky so sietami v BB min. 200 tis., a tym, ze hovprim BB, myslim okolite dediny aj 16 km od BB a viac, nie priamo BB. Aj tych pozemkov so sietami, ze mozes rovno stavat, je ako safranu, skor su to luky, zahrady, kde potrebujes xy povoleni a este nemas istotu, ze to prejde. Tak sme predali pozemok, co sme mali, strasne mi je ho luto, lebo krasne vyhlady, skvela orientacia, ticho, klud. Ale malo to jedno velke "ale"...
@nikolka1986 nám povedali v banke, že musíme mať 20% z ceny nehnuteľnosti, inak hypotéku nedostaneme 😀 a to sme ešte nemali, chýbalo nam nejakých 20tisic.
Keď to takto pôjde ďalej 😂 skrz toto,čo sa stalo, hovorím.
Postavíme mini domček na rodičovskej záhrade, alebo rodičovský dom prerobíme na 2byty 🤷 alebo neviem.
Tie sumy sú už teraz dosť vysoké, spolu so snúbencom máme príjem 2000€, čo je v porovnaní s cenami malo 🤷
V Tescu je kľud 😀 žiaden stres ani panika aj bankomaty sú prázdne (nikto pri nich není)
hlavne tu nepíšte koľko ste vybrali, keď tu máte bydlisko, foto domu a dom chránený obyčajnými dverami a kľúč pod rohožkou
@elizabet173 to je pravda..
@elizabet173 musia sa predsa pochváliť 🤦♀️

V našom meste momentálne plne benzínky tankujucich ukrajincov čo dnes poutekali z Ukrajiny