Máme tri deti a chceme hypotéku. Schvália nám ju?
Dobry den chcem sa spytat s manzelom chceme ist do hypoteky v banke sme sa boli po informovat ci by tam bola nejaka moznost kedze mame 3 deti a manzel pracuje na dobu neurcitu v cistom ma mesacne 1200€ ja som iba na rodicovskom, v banke nam pani vipocitala ze 102 000€
by nam tam vychadzalo ale ze mi stahnu moj stary uver ktory sme dlzni este 12000€, rodinny dom dom na ktorom si chceme brat hypo.. stoji 90000€ v banke nam povedali ze potebujeme znalecky posudok .. ktory uz mame celkova hodnota nehnutelnosti tam vysla este vacsia ako zan pytaju .... co myslite mohla by nam byt schvalena?
(Mesacne neplatiteme nic nemame ziadne vydavky iba stravu a oblecenie detom)
Mna zaujima,co je to dom za 90 000 €? Kolko metrazny?
Aky ma pozemom? Ake su tam siete?
Ake vykurovanie?
Je komplet prerobeny?
Aka orientacia?
Voda? Zumpa? COV?
Ked si predstavim,ze ked sme my kupovali dom,tak stara bucora stala za 150 000,s deravou strechou,prasklinami,kde vybuchla bomba
Neprerobeny,,pozemom 300m...
No pri 3 detoch,podla mna az moc vela...
A to mate uz oficialny vypocet,dokladovali stw prijem,alebo ...

Ja neviem ako vám to pani počítala ale pri takom prijme vám vyšla vysoká hypo NATO že vy ešte máte úver +3 deti a ste na rodicaku. Ktorý vám aj tak celý nemôžu započítať. Od 1.7. sa zvyšuje životné minimum. Čo je ďalšie mínus. A za ďalšie vy na znaleckom posudku môžete mať že dom má hodnotu aj 200.000€ ale banka bude vždy vychádzať z tej nižšej hodnoty čiže vo vašom prípade 90.000€ a aj to dostanete z tej sumy 80% na výnimku 90% čiže zvyšok si musíte do financovať vy.