Manžel mi dal 300 eur na stravu
Baby neviem co by ste urobili na mojjom mieste, som smutna, sklamana...proste je mi az zle, som vydata 5 rokov, mame spolu 2 male deti, som na materskej, manzel doteraz platil uplne vsetko...Hovori mi ze velmi vela minam a ze bez rozmyslania, bez setrenia...utracam. Ze neriesim peniaze, absolutne sa o to nezaujimam...(chodili sme raz za mesiac na poridany velky nakup do supermarketu a to tak bolo za 150 eur -potraviny...a este sem tam ved to poznate do potravin, aj nejake oblecko pre deti...)tak mi dnes dal ze mi bude davat na mesiac 300 eur a to na stravu pre nas (4 clennu rodinnu) + drogeria, oblecenie...(ucty, nafta bude platit on) ja neviem ale citim sa velmi zle...niezeby som bola zlatokopka alebo zeby som fakt ze rozhadzovala to nie ale on zaraba 4000 eur mesacne (je zivnostnik ano ma odvody a aj dan musi dost vela platit ale aj tak) ma konicky ktore si dotuje...ved ja nehovorim aby mi dal 1000 alebo co ale tak uplne neviem co teraz, revem cely den...neviem...
nejake rady alebo ma zdrbkate ze ma pravdu a ze ja som ta zla a mam byt rada? vazne? co si myslite?
@papricka33 To je diagnóza🙂úzkostná porucha typ povahy... vidieť veci radšej z horšej stránky, čo ak prídeme o prácu, čo ak ochoriemr nemôže za to som dosť podobná.Od niekoho to odpozeral možno jeho rodičia boli takí, alebo je veľmi až na škodu zodpovedny
@eliska13 veď to 😒
@natalym čo ti ja viem. Nejaká divná sila má tu doteraz musela držať 😒
@papricka33 U nás podobne. Ale ten mi nenadáva, neklame a robí jak mula. Však má aj kurnik najviac darčekov.🙂

@maminuska fíha, aká úvaha....
Keď k nám prišli deti, začali sme mať spoločný účet. tiež zo začiatku bol zhrozený kde som všetko rozflákala. áno, nechodilll do obchodu, nemal ani šajnu čo čo stojí. tak som založila zošit a v ňom napísané výdavky vždy za týždeň. Nakonic sme dospeli k zaveru, že mi bude dávať každý týždeň v nedeľu peniaze na domácnosť a účty (elektrika, plyn, voda, telefon, školka). Odkdy všetko zapisujem, ani nepípol 😀 a poviem ti, že pre mňa je to super vec, mám prehľad kde sa kotúľajú naše peniaze. Nie je to o tom , žeby nedal alebo podozrieval, ale treba aj chlapov trochu zasvätiť, nech vidia, že jedlo , oblečenie a drogéria nie sú zadarmo ani za almužnu. Skús si založiť zošit, všetko mu tam písať a máš argumenty prečo si s peniazmi ne/vyšla. držím palec.
po pravde.. 300e by som asi určite nevyšla. tiež sme 4. niekedy nejdem do obchodu celý týždeň, no o to sa mi to celé poposúva bežím ten ďalší. prípadne nejaká rodinná oslava (darček), príchod návštevy, niečo im ponúknuť. Nezdá sa to.. ale aj drobné nákupy keď sa spočítajú tak sú to už poriedne €
@tinushka13 ja už som jej radila nech si bločky odkladá a po napr. mesiaci mu ukáže všetko ... my to tak máme a funguje to, koľko krát sa stalo, že môj muž videl na bločku a povedal: joj na toto som úplne zabudol, že sme to kupovali...
No, v prvom rade neplač. Ja by som to urobila veľmi jednoducho. Materskú by som si nechala posielať na svoj účet. Tie korunky by som si nechala - také medzi ruky. Občas kúpiť jogurt, občas pečivo, niečo na seba, na kávu... A manželovi by som povedala, že nech si teda tých 300 pekne nechá, a že od dnes bude nakupovať on. Skrátka mu len napíš zoznam potravín, ktoré sa ti míňajú a ostatné nech kúpi čo chce - z toho navaríš. Nejaké akciovky. A keď bude treba kúpiť niečo deťom, vyberte sa nakupovať spolu. Nech to zaplatí.
Čo docieliš? Budeš mať svoje korunky, ktorými môžeš disponovať ako chceš (neviem ako tebe ale mne by tá materská medzi ruky stačila) a on si bude myslieť, že je pánom situácie, lebo bude mať kontrolu nad účtom.
Hm?
@timea7 to vazne? v tom pripade by som sa tiez priklonila k tomuto nazoru... Asi panko mina na nejaku slecinku a manzelka ma doma setrit 😠
U nas doma to funguje takto: manzel mi nedava ziadne peniaze na stravu ani na nic. On plati: vsetko ohladom byvania + chodi na nakupy a nakupuje veci pre maleho kompletne. Ja mam pre seba 226 eur (rozumej drogeriu a oblecenie). Ak nahodou potrebujem kupit nieco vacsie a drahsie tak mi manzel da peniaze alebo mi to kupi sam od seba. Ja si z tych penazi dokonca dokazem odlozit celkom slusne peniaze 🙂
Skus navrhnut manzelovi takyto podobny manual. Nech sa stara sam o financovanie domacnosti aby mal prehlad co kde a kolko stoji 😉
@gabriela_obzerova ja neviem, ale ak by si manžel dopisoval s inými a navrhoval odlúčenie a následne mi začal vydeľovať prachy, tak toto by ma napadlo, ako prvé. Nie ja až tak podstatný jeho príjem.

@timea7 napíš mi napr. aj do IP čo také kúpiť ako prekvapenie. Ďakujem