Manžel mi vyčíta, že neviem ušetriť
Ahojte,som na RD,manžel zarába keď je celý mesiac 900 eur,keď nemajú materiál a sú doma tak cca 700 eur.On platí všetky povinné platby a hypotéku.Ja z rodicaku platím stravu a oblečenie deťom.Na seba nekupujem nič.Snazim sa každý mesiac aspoň 50 eur ušetriť,ak sa dá aj viac.Aj z jeho výplaty vždy aby niečo ušetril.No začína mi vyčítať že neviem šetriť.Pri tom nič navyše nekupujem.Obcas deťom neaku maličkost hračku alebo čo treba.Teraz som mala s deťmi zubára platila to bolo navyše.Idu Vianoce,budeme darčeky kupovať,viac variť.A stále treba niečo.Deti rastu,stále oblečenie a topánky im treba.Predavam veci po deťoch,z toho mám pár eur,no nič moc.Roznasam letáky,aj to niečo spraví.Robim si jedálniček,nakupujem podľa zoznamu,už neviem kde uskrtit.Fakt sa snažím,no muž mi stále vyčíta že ja mám na starosť naše peniaze aby som nakupovala s rozumom a ušetrila čo sa dá.No nie vždy sa dá.Niekedy sme aj na nule.
Daj mu zoznam potravin, nech chodi nakupovat. Vacsina ludi je sokovana z cien potravin poslednych par mesiacov. Podla mna mate normalnu diskusiu dnes beznu vo vela rodinach. Len on este nema sajnu, ako slo vsetko hore a proste mate nizky prijem. 700-900 eur plus rodicak.
@kristinapetronela a zato sa treba rozviest? To treba komunikovat doma a nie utiect pd problemu,
@andrea_prestastna už som to tu písala .jej manžel vyčíta ,že nevie ušetriť .normálny človek nevyčíta svojej manzelke niečo. Ja som len poradila nič viac .chcela radu ...
No môj chlap by teda takto nezarábal a urobil by všetko pre to aby mal vyšší zárobok. Aby nám nič nechýbalo a boli sme spokojní 🤷♀️
Poznám to a viem o čom píšeš. Až na to že na nikoho netlačím aby niekdo ušetril. Je to čil na chuja všade. Aj tu na západe a automobilkách to už vôbec sláva neni. Tak isto zarobím okolo 800 eur. Priateľka ide onedlho na materskú a už máme dcéru 8 ročnú. Platíme skoro 600 eur podnájom !! Priateľka zatiaľ pracuje no keď nebude tiež nám ostane cca 1300 eur. Je to brutálne málo. Preto rozmýšľam že zo súčasnej práce aj ja odídem. Tu na západe sa dá zarobiť aj viac okolo 1100 € ale určite to nemôže byť veľká automobilka. Ešte mi máme to dobré že máme nasporené peniaze. Ktoré sme odkladali dlhšie nie už čil keď je najhoršia doba 😉. Tak isto máme rodinu ktorá nám dosť pomáha. Keby príde najhoršiemu podnájom zrušíme a máme kďe ísť !! Preto sme sa ani neviazali z hypotékou a hľavne v dnešnéj dobe. Ja viem dobre aké ceny sú v obchodoch chodíme nakupovať spolu. Viac menej všetko robíme spoločne čiže ja nemám čo vyčítať. Zatiaľ sa nám ešte podarí niečo našetriť keďže príjem ešte stále máme okolo 1600 eur. Mám dojem že ten chlap sa zobudil neskoro !! Šetriť mal ešte pokiaľ bolo iba 1 dieťa. A nie čil. 5 rokov bol dosť dlhý čas na šetrenie. Čil a takto neušetrí už nič.
@liljana bohužiaľ. Toto je dnešná realita. Bežne chlap zarobí 800 Max 900 eur. Dokonca ak má chlap nieake obmedzenia napríklad ak nemôže robiť nočné lebo poznám aj takých ľudí ledva má príjem 700 eur !! Áno je to na chlapa brutálne málo. Ale dnešnéj choréj dobe je ťažko zarobiť viac. Pokiaľ človek nepodniká nepracuje v zahraničí a podobne. Toto je plat Slovenských rodín bežne ľuďom na materskéj čo majú ženy ostáva okolo 1300 až 1400 eur. Tu bola chyba že nešetrili za tie roky vôbec nič. Čil je neskoro. Buď nech hľadá novú prácu alebo nech sa zobudí do dnešnéj reality.
Ako, za seba ..ja tomuto nerozumiem, ako máš ty platiť všetko (jedlo, zubára, oblečenie )...z rodičaku?? To ma akú logiku, ako že máš rodičak na dve deti tak dvom deťom kupuješ oblečenie, jedlo atď? + Dvaja dospely na stravu? Akože ...som vo vyvrtke. Lebo len nedávno sme sa aj my bavili na podobnú tému (účet máme spoločný jeden) muž mi povedal, že nechce odo mňa nič z rodičaku, ale znamená to,že máme jeho plat+môj rodičaku spolu. Žeby som mala ja riešiť zo SOCIÁLNEJ DAVKY plnohodnotnú stravu a všetko? Dovi dopo
Ja ťa teba obdivujem si pri takom prijme dokážeš ešte aj ušetriť a nič v zlom ale je mi normálne smiešne že manžel požaduje setrenie peňazí pri takom prijme s dvoma deckami.na úkor čoho deti ,vás ?že nemôžeš ani sebe základ dopriať ?no ďakujem za takého manžela
Autorka, ako staré sú deti? Nedá sa ti nastúpiť do práce? Je zle a bude ešte horšie a horšie, od nového roka uvidíme...
z ktorej casti slovenska ste? podla.mna zranene muzske ego
Daj to na starosť jemu. Nech ti spraví presný jedálniček a nakúpi čo treba. Uvidí, že to nie je také jednoduché. Keď má 700e, tak v podstate je doma, čiže náklad navyše pre teba, čo sa stravy týka. Aj k zubárovi ho nabudúce pošli, nech si tam vyhandluje lepšiu cenu 😉. Kým to neskúsi na vlastnej koži, nepochopí. Pošli ho na nákupy (nezabudni pribaliť aspoň jedno dieťa) a nech naplánuje to varenie, naozaj. On sa potom zbadá...
Zarabate strasne malo. Nechapem, kde chce setrit. Setrit mal pred detmi, pripadne si hladat lepsi job/resp ty do roboty. Ved mu daj rodicak, nech ti teda nakupi, deti oblecie a este usetri. Milujem takychto teoretikov. Odkedy nakupuje vacsinou muz, ani slovko nemrkne na naklady za potraviny ak nechce jest suche rozky.
Povedz mu že jednoducho nemáš z čoho ušetriť. Ak sa mu nepáči nech si nájde robotu kde lepšie zarobí.
Tiež pozerám ako sa tu ženy pustili do toho chlapa. Bohužiaľ, je to bežná realita na Slovensku, že aj muži takto zarábajú. Treba sa podľa toho zariadiť -hypotéku zobrať na toľko izbový byt, na aký máme, urobiť si deti toľko na koľko máme a koľko vieme uživiť a nebyť na rodičaku 6 rokov v kuse. To je výsada, nie povinnosť. Takže za pol roka kľudne môžeš nastúpiť aj ty do práce. Všetci tu nadávate na toho chlapa, avšak väčšina slovenských rodín žije bežne z takéhoto platu a majú možno aj viac detí. Ešte stále si nenapísala, co sú to tie drobnosti pre deti. Môžu to byť aj 5e hluposti, No keď ich kúpiš štyri -päťkrát za mesiac, tak sa toho nazbiera. Bohužiaľ-nehovorím, že je to prípad autorky, ale takto to vyzerá, keď si žena vydupe viac detí, napriek tomu, že ich možno manžel nechce. A chudák muž pracuje ako taký oslík len na výdavky.
@stanulienkat presne môj názor prečo tie matky sedia doma na zadku a sťažujú sa ako im manžel niečo vyčíta . Ak sa s ním sa dohodnúť tak je to jednoduché treba sa striedať v práci alebo niečo pre to robiť ... To je také slovenské len čakať čo mi kto dá zadarmo .
Samozrejme nechcem nikoho uraziť niekto má aj choré detičky ,ztp ale vždy sa dá niečo vymyslieť keď sa chce
Tiež mi príde zvláštne, že koľko zarobí chlap. Mali by sme zarábať rovnako, v danej profesii, firme, na rovnakých pozíciách. Ja som bola na RD 1.5 roka, predtým materská vo výške môjho čistého prijmu a už rok pracujem. Viem, že nie každý vie robiť z domu pri deťoch, lebo ľudia majú rózne zamestnania. To bolo len k tým chlapským výplatám.

Mala by si to zariadit tak, ze nakupovat potraviny bude uz len on. Aby videl, ako ceny doslova z tyzdna na tyzden rastu a neda sa s tym nic robit.