icon

Manželka si nechce 'užívať'

jahalo
10. nov 2019

Ahojte,

asi sa vám môj problém bude zdať malicherný avšak pre mňa je reálny. Ďakujem za pochopenie.

Zarábam celkom dosť a mám ambície to ešte znásobiť. Peniaze by som si chcel poriadne užiť ale samého ma to nebaví. Problém je, že manželka si, z pre mňa nepochopiteľného dôvodu (ktorý presne ani nepoznám), užívať nechce. Napríklad, chcem jej kúpiť poriadnu kabelku, zoberiem ju do obchodu, kde majú pekné kúsky (400 eur a podobne) a ona povie, že takú drahú nechce a radšej si ide kúpiť 15 eurovú (ktorá aj tak vyzerá..). Alebo chcem rodinu zobrať na víkend na výlet do luxusného hotela (500 / noc) ale ona chce radšej ísť kľudne aj do nejakého penziónu za 'pár eur'. A podobne..

Mňa toto celé hrozne demotivuje - načo sú mi peniaze, keď ich mám sušiť v banke. V práci nemám chuť sa posúvať ďaľej a je mi z toho celého smutno. Vôbec nerozumiem, prečo je taká, veď nejde o jej peniaze a ja ich na ňu minúť chcem. Určite nejde o to, že by ona chcela, aby som peniaze minul na niečo iné, všetkého máme dostatok. Navyše vie, že keď ich neminiem na ňu, tak ani na nič iné.

Čo by ste mi poradili?

Strana
z10
katrin21
12. nov 2019

@kikus985 ano aj mne to mrzne,uz od vcera

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kikus985
12. nov 2019

@katrin21 už som aj písala na podporu ale to bolo prvýkrát v živote a vlastne netuším ako to funguje 😃 či sa teda aj reálne ozvú alebo budú čakať kým ten problém nenahlásia viaceré 🤔🤔

maminuska
12. nov 2019

@ptmt1011 áno vymýšľaš si . Prekrúcaš a klameš.
Ešte raz to zopakujem , krásne si vyťažila z tejto maminy , aby si nám " ostatným " ukázala aký je život , o čom mi akože nemáme ani poňatia . Mám , 24 rokov mám o tom poňatie, viac než ty dokážeš aj pochopiť a vstrebať, denno denne. O takých problémoch sa tebe ani len nesníva. Ale písať tu hlúposti na to ťa je , ako ju považujeme za socku ako teba považujeme za socku ..tvoje sociálne postavenie mňa nezaujíma. Hlavne že sa tu vystatuješ tým ako pomáhaš druhým , mnohí pomáhajú a nevykrikujú to .
A mne je úplne jedno čo ty nosíš , či sú to lacné alebo drahé veci, či na to máš alebo , 15 eurová kabelka je brak a zostane šuntom , na tom nezmení sa nič, nezmení to doba, ani politická situácia , jednoducho nič. Kvalitné veci niečo stoja, s tým sa treba zmieriť a taká je realita. Človek ktorý má dosť peňazí , nemá núdzu a nakupuje v číňaku , Pepcu , sa oblieka ako šunták . Človek ktorý na to nemá , proste na to nemá , správa sa primerane situácii , je to normálne , ľudské a prirodzené .
Týmto som s tebou akúkoľvek debatu ukončila .

abbey1
12. nov 2019

@maminuska Už si s tou kabelkou trápna. Je jedno koľko máš na účte, prezentuješ sa horšie než tá, podľa teba, šupana s brakom za 15 eur.

maminuska
12. nov 2019

@abbey1 vždy niečo začne a niečím aj pokračuje a to bol kabelkou . Nič viac za tým nehľadaj .

mondolina
12. nov 2019

@maminuska
Vieš ako rada nosím svoju šuntovú brakovú kabelku za 15€? A nevymenila by som ju za žiadnu cenovo neprimerane nadhodnotenú značku.
Pretože budem nosiť to čo sa mi páči.
A posudzovať ľudí podľa toho čo majú na sebe, z akého obchodu je úbohé.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
miadi
12. nov 2019

@ptmt1011 uz na to kašli nevysvetliš ze sa daju najst aj lacne a pekne veci ktore su napriek cene kvalitne. Niekomu co si myli vkus s cenovkou a značkou. Nech mà aj Versace hajzel papier a nech si mysli že zvysok sveta su šuntaci ked sa riadia svojim rozumom. Fakt sa mozes skor zasmiat nad tym nekaz si naladu.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
miadi
12. nov 2019

@ptmt1011 tak ked mà zena dobru postavu a vyžarovanie moze vyzerat lepsie v satach za 20 ( v tych spravnych co zvyraznia to pekne a hodia sa jej) ako neforemna v satach za 500 alebo moze byt aj krasna zena a otras saty ved na red carpet to je beznè. Vsetko je relativne. Ja som mala puzdrove saty za$100 lebo sme sa brali elope - Sami bez ostatnych len svedkovia a oddavajuci . Proste nam to tak vyhovovalo. Dokopi to stalo $2000 s poplatkami a hotel na jednu noc v Niagara Falls . A moj šuntàk ( asi si to slovo oblubim 🤣) mal len texasky a tricko. Hoci na krst malej si kupil outfit za tisicku 😁ale tam uz sme mali hosti.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
oli18
12. nov 2019

Ej, ale ste si podebatovali samy medzi sebou 🙂 Niekto si vymyslel dobrú tému 👏

mawka
3. jan 2020

Postkomunisticky syndróm toto. Treba sa ukázať a za každú cenu. Nech si hovorí kto chce, čo chce, ale ano, tu na Slovensku má takmer každý, kto je majetný potrebu sa predvádzať a ukazovať sa. Na svete je xy multimilionarov, ktorí zamestnávajú tisíce ľudí, vlastnia spoločnosti, majetky o ktorých sa slovákom ani nesníva a majú úplne, ale úplne u prdele, čo majú na sebe. Lebo ti múdri vedia, že nie šaty robia človeka a biznis, ale to, čo má človek v hlave. Poznám x ľudí, ktorí sa obliekajú u cinana a peňazí majú mrte a tiež je im úplne u prdele čomsi o nich kto myslí. Len tu, z nejakého dôvodu ak nemáš na večierku šaty za 3 litre, tak si chudera. Tlriskam ľuďom, ktorí prestali na také večierky chodiť práve kvôli tomu snobizmu a svet sa nezrutil 👍 milujem svojho chlapa za to, že týždenne zarobí toľko, čo niekto ani za pár mesiacov nie a nemá potrebu míňať na sprostosti a značkové handry. Že v Tom nevidí zmysel života. Ak má záchvat a kúpi si nejaký kúsok za 200, ok, ale tiež mi neprekáža, ak si 4x za sebou kúpi niečo v "suptovych" obchodoch. Som hrdá na neho, že sa dokáže baviť s každým na rovnakej úrovni a že sa nepozera na ľudí zhora. A som hrdá na celu našu rodinu, že sa nepotrebujeme otrcat ako žijeme, v čom, kde... A že namiesto snobskych večierkov uprednostnime človeče nehnevaj sa doma v obývačke 👍 z niektorých prispeckov je mi tu na grc, dámy.

Strana
z10