Manželka si nechce 'užívať'
Ahojte,
asi sa vám môj problém bude zdať malicherný avšak pre mňa je reálny. Ďakujem za pochopenie.
Zarábam celkom dosť a mám ambície to ešte znásobiť. Peniaze by som si chcel poriadne užiť ale samého ma to nebaví. Problém je, že manželka si, z pre mňa nepochopiteľného dôvodu (ktorý presne ani nepoznám), užívať nechce. Napríklad, chcem jej kúpiť poriadnu kabelku, zoberiem ju do obchodu, kde majú pekné kúsky (400 eur a podobne) a ona povie, že takú drahú nechce a radšej si ide kúpiť 15 eurovú (ktorá aj tak vyzerá..). Alebo chcem rodinu zobrať na víkend na výlet do luxusného hotela (500 / noc) ale ona chce radšej ísť kľudne aj do nejakého penziónu za 'pár eur'. A podobne..
Mňa toto celé hrozne demotivuje - načo sú mi peniaze, keď ich mám sušiť v banke. V práci nemám chuť sa posúvať ďaľej a je mi z toho celého smutno. Vôbec nerozumiem, prečo je taká, veď nejde o jej peniaze a ja ich na ňu minúť chcem. Určite nejde o to, že by ona chcela, aby som peniaze minul na niečo iné, všetkého máme dostatok. Navyše vie, že keď ich neminiem na ňu, tak ani na nič iné.
Čo by ste mi poradili?
@ptmt1011 áno vymýšľaš si . Prekrúcaš a klameš.
Ešte raz to zopakujem , krásne si vyťažila z tejto maminy , aby si nám " ostatným " ukázala aký je život , o čom mi akože nemáme ani poňatia . Mám , 24 rokov mám o tom poňatie, viac než ty dokážeš aj pochopiť a vstrebať, denno denne. O takých problémoch sa tebe ani len nesníva. Ale písať tu hlúposti na to ťa je , ako ju považujeme za socku ako teba považujeme za socku ..tvoje sociálne postavenie mňa nezaujíma. Hlavne že sa tu vystatuješ tým ako pomáhaš druhým , mnohí pomáhajú a nevykrikujú to .
A mne je úplne jedno čo ty nosíš , či sú to lacné alebo drahé veci, či na to máš alebo , 15 eurová kabelka je brak a zostane šuntom , na tom nezmení sa nič, nezmení to doba, ani politická situácia , jednoducho nič. Kvalitné veci niečo stoja, s tým sa treba zmieriť a taká je realita. Človek ktorý má dosť peňazí , nemá núdzu a nakupuje v číňaku , Pepcu , sa oblieka ako šunták . Človek ktorý na to nemá , proste na to nemá , správa sa primerane situácii , je to normálne , ľudské a prirodzené .
Týmto som s tebou akúkoľvek debatu ukončila .
@ptmt1011 uz na to kašli nevysvetliš ze sa daju najst aj lacne a pekne veci ktore su napriek cene kvalitne. Niekomu co si myli vkus s cenovkou a značkou. Nech mà aj Versace hajzel papier a nech si mysli že zvysok sveta su šuntaci ked sa riadia svojim rozumom. Fakt sa mozes skor zasmiat nad tym nekaz si naladu.
@ptmt1011 tak ked mà zena dobru postavu a vyžarovanie moze vyzerat lepsie v satach za 20 ( v tych spravnych co zvyraznia to pekne a hodia sa jej) ako neforemna v satach za 500 alebo moze byt aj krasna zena a otras saty ved na red carpet to je beznè. Vsetko je relativne. Ja som mala puzdrove saty za$100 lebo sme sa brali elope - Sami bez ostatnych len svedkovia a oddavajuci . Proste nam to tak vyhovovalo. Dokopi to stalo $2000 s poplatkami a hotel na jednu noc v Niagara Falls . A moj šuntàk ( asi si to slovo oblubim 🤣) mal len texasky a tricko. Hoci na krst malej si kupil outfit za tisicku 😁ale tam uz sme mali hosti.
Ej, ale ste si podebatovali samy medzi sebou 🙂 Niekto si vymyslel dobrú tému 👏
Postkomunisticky syndróm toto. Treba sa ukázať a za každú cenu. Nech si hovorí kto chce, čo chce, ale ano, tu na Slovensku má takmer každý, kto je majetný potrebu sa predvádzať a ukazovať sa. Na svete je xy multimilionarov, ktorí zamestnávajú tisíce ľudí, vlastnia spoločnosti, majetky o ktorých sa slovákom ani nesníva a majú úplne, ale úplne u prdele, čo majú na sebe. Lebo ti múdri vedia, že nie šaty robia človeka a biznis, ale to, čo má človek v hlave. Poznám x ľudí, ktorí sa obliekajú u cinana a peňazí majú mrte a tiež je im úplne u prdele čomsi o nich kto myslí. Len tu, z nejakého dôvodu ak nemáš na večierku šaty za 3 litre, tak si chudera. Tlriskam ľuďom, ktorí prestali na také večierky chodiť práve kvôli tomu snobizmu a svet sa nezrutil 👍 milujem svojho chlapa za to, že týždenne zarobí toľko, čo niekto ani za pár mesiacov nie a nemá potrebu míňať na sprostosti a značkové handry. Že v Tom nevidí zmysel života. Ak má záchvat a kúpi si nejaký kúsok za 200, ok, ale tiež mi neprekáža, ak si 4x za sebou kúpi niečo v "suptovych" obchodoch. Som hrdá na neho, že sa dokáže baviť s každým na rovnakej úrovni a že sa nepozera na ľudí zhora. A som hrdá na celu našu rodinu, že sa nepotrebujeme otrcat ako žijeme, v čom, kde... A že namiesto snobskych večierkov uprednostnime človeče nehnevaj sa doma v obývačke 👍 z niektorých prispeckov je mi tu na grc, dámy.

@kikus985 ano aj mne to mrzne,uz od vcera