icon

Manželka si nechce 'užívať'

jahalo
10. nov 2019

Ahojte,

asi sa vám môj problém bude zdať malicherný avšak pre mňa je reálny. Ďakujem za pochopenie.

Zarábam celkom dosť a mám ambície to ešte znásobiť. Peniaze by som si chcel poriadne užiť ale samého ma to nebaví. Problém je, že manželka si, z pre mňa nepochopiteľného dôvodu (ktorý presne ani nepoznám), užívať nechce. Napríklad, chcem jej kúpiť poriadnu kabelku, zoberiem ju do obchodu, kde majú pekné kúsky (400 eur a podobne) a ona povie, že takú drahú nechce a radšej si ide kúpiť 15 eurovú (ktorá aj tak vyzerá..). Alebo chcem rodinu zobrať na víkend na výlet do luxusného hotela (500 / noc) ale ona chce radšej ísť kľudne aj do nejakého penziónu za 'pár eur'. A podobne..

Mňa toto celé hrozne demotivuje - načo sú mi peniaze, keď ich mám sušiť v banke. V práci nemám chuť sa posúvať ďaľej a je mi z toho celého smutno. Vôbec nerozumiem, prečo je taká, veď nejde o jej peniaze a ja ich na ňu minúť chcem. Určite nejde o to, že by ona chcela, aby som peniaze minul na niečo iné, všetkého máme dostatok. Navyše vie, že keď ich neminiem na ňu, tak ani na nič iné.

Čo by ste mi poradili?

nistika
11. nov 2019

ja úplne chápem tvoju manželku tiež by ma kabelka za 400e nepotešila 🙂 je zbytočná rovnako pekná kvalitná je aj lacná jednoducho nie každý má potrebu ukazovať svoj majetok...ale som si istá že peniaze sa dajú minúť aj lepšie...navrhni jej že jej kúpiš domácu upratovačku takú čo aj navarí, prípadne sa postará o deti ona bude mať viac času môže sa občas venovať svojmu hobby a podobne....uvidíš hned bude za 🙂 možno aj tebe by to mohlo stačiť

maminuska
11. nov 2019

@ptmt1011 pozri , ak sa pohybuješ v určitej spoločnosti , tak 15 eurová kabelka je naozaj šunt.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
wena
Autor odpoveď zmazal
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
maminuska
11. nov 2019

@0silvia0 áno , myslela si zle . Pre ľudí ktorí zarábajú množstvo peňazí sú to jednoducho sunty. netvárme sa že to tak nie je, lebo sa klameme.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
maminuska
11. nov 2019

@ptmt1011 a prečo by to mali byť sebci ? Pretože na niektoré veci povedia že sú šunty, no sú ...a prečo by mali byť bez chrbtovej kosti ?

lindusss2016
11. nov 2019

@ptmt1011
@0silvia0 no baby, vidim, ze ste sa tu toho chytili. Ja nepr.neznasam nekvalitne handry, oblecenie z pepca nekupim sebe a svojim detom uz vobec nie. Je mi vrcholne proti chuti podporovat tento biznis, lacnu a nekvalitnu vyrobu a este viac proti chuti by mi bolo navliect to na seba. Zaroven vsak tiez neovplyvam nekonecnym majetkom. Som uz 4 roky doma, kedze som rodila po sebe, takze v podstate tahame len z muzovho platu, no nemala by som svedomie kupovat drahe veci. Na kvalitu si vsak ozaj potrpim a radaej idem do sekacu, kde som schopna sa obliect lacno a kvalitne a za usetrene peniaze si obcas doprajeme nove pekne kusky, aj to sa snazim hladat vypredaje. Ja napr.nejdem po znackach, ale po kvalitnych materialoch, po (najlepsie) slovenskej vyrobe atd. Ako supta sa necitim.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kkaattkkaa12345
11. nov 2019

Môžem ti poslať číslo môjho účtu 😁😁😁😁

vendulka80
11. nov 2019

No bohuzial dnes plati to, ze ked nemas peniaze, nemas ani zdravie. Moze si hovoriť kto chce co chce. Uz len to, ze si mozes dovolit kupit detom kvalitnú stravu, zaplatit dobrého zubára, gynekológa, na to vsetko treba peniaze. Takze chlacholive reci ako je dôležité zdravie a nic ine je su len take kvazi pohladenia duše. Ale reálny zivot je bohuzial o inom. A na margo toho, ze bohatí ludia by sa mali automaticky skladať chudobných a podobne.... a preco? Niekto maká, založí firmu, zamestnáva ľudí a niekto sa hodí z plného zdravia na invalidný dôchodok, narobí si 6 deti, naberie pôžičky, pride o dom a potom plače v telke lebo idu vianoce a ludia pomôžte. Naplnte nam chladničku. Ale on sam bude iba nadavat na systém, na stat, na bohatých. Ale do roboty nepojde ani omylom lebo sa mu to neoplati.
Ja mam skor skusenosti, ze takéto sociálne prípady su najbezcitnejsi ludia, arogantní, závistliví a pre hocijakú blbosť sa hned idu súdiť, lebo chcu vytrieskať peniaze.
Clovek, ktorý ma IQ, vie sa spravat a dokáže si zarobiť svojou šikovnosťou by mal byt práveže taka motivácia a nie automaticky označovaný za sebca len preto, lebo automaticky nedava cely zisk lenivým sockam.

aninka30
11. nov 2019

To fakt? Toto musim ukazat mojmu muzovi kedze u nas je presne opacny problém 🙈 ja si chcem vychutnavat zivot ale na co si nezarobim tak hold smola kedze moj muz vela vody nenamuti co sa zarabania penazi tyka ☹ zije v nejakej bubline z pred 12 rokov kedy sa mu darilo zarabat(3roky)a odvtedy akoby utal.. Vybral sa cestou na ktoru nema predpoklady a tak to aj vyzera 🙄 vecne penazi 🤷‍♀️ pozdravuj manzelku moze byt rada ze nemusi denne riesit otazku penazi 😉

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
lucyluv
11. nov 2019

Tak co je podla teba zivot na úrovni? Podla mna to s kabelkami a drahými hotelmi nic nema, pre tvoju zenu su to zrejme zbytočnosti a hlúposti. Mal by si ju prijat a milovat taku aka je. Mozno keby to tak bolo, tak by sa nakoniec takým darčekom nestranila, ale podla mna ju tvojim popisom aj trosku podcenujes, ponizujes, ako napr ten výrok, ze ta 15€ kabelka aj tak vyzera, spochybnujes uplne jej vkus a neviem ci ju chces prerobit na inu zenu z tvojich predstav. Este napis, ze by si jej aj silikony zaplatil keby chcela a to potom ozaj zabolí. Samozrejme, nie je na tom nic zle, chciet si uzivat, ale to asi mate odlišné predstavy o užívaní. To som si len tak tipla z coho co pises, ze toto by mohlo byt vo veci.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
lulubka28
11. nov 2019

Tak ja len tolko, ze by si mal byt hrdy na svoju manzelku, ze nie je chamtiva, ale naopak, skromna zena, ktorej staci aj malo.

vendulka80
11. nov 2019

@ptmt1011 No peniaze ho nezachránia. Ale maximalne mu zlepšia kvalitu života. Uz len tym, ze bude mat doma opatrovateľku, pomôcky, postele. Nebude odkázaný na doliecovaky, na príbuzných, ktorí musia nechat prácu a starat sa oňho a v podstate živoriť. To plati aj o chorých detickach, rehabilitáciach a podobne. Môžu si dovolit liečbu v zahraničí, nemusia pokorne vyhlasovať zbierky na vozíky atd. Lenze rodicia, ktorí maju chore deticky a vyhadzali sa z peňazí, taki nikdy neskucia ako nemaju a nenadávajú na bohatých. Práveže sa snažia urobit pre tie deti maximum. Vacsinou nariekajú ti, ktorí su leniví urobit nieco pre svoju rodinu a najľahšie je pre nich zavolat telku a plakat. Nikde nehovorim, ze zdravie nie je dôležité. Ale bez peňazí bohuzial nie je ani kvalita života, ani zdravie.

maminuska
11. nov 2019

tí ľudia ťa neriešia @pmtm1011 , ani tvoju kabelku . Čo však ostáva že to je nekvalitné . to nezmeníš ani keby si tu čokolvek písala, o cnosti , pokore a neviem čo , o zdraví .
Jednoducho je to nekvalita - šunt.

kiwi3
11. nov 2019

takato uboha tema na 7 stran...

maminuska
11. nov 2019

@vendulka80 , často aj zachránia alebo mimoriadne zlepšia kvalitu života. A súhlasím s tebou , zdravie je aj o peniazoch . Bezodplatne máš len to základné , všetko kvalitnejšie je spoplatnené , aj ten lepší test na cytologiu krčka stojí 25 eur a to sa bavíme o prevencii, kvalitný zubár je drahý , strojček na zuby ...

0silvia0
11. nov 2019

@maminuska @linduss22016: mne je celkom jedno v čom chodí človek oháknutý, či už je to v súlade so svojím finančným/sociálnym postavením alebo chodí v tom, v čom sa cíti príjemne a dobre. Či sú to značkové handry alebo sekáč. Ja som sa skôr zameriavala na slovo "šupta", ktoré tu odznelo. U nás sa hovorí skôr šuchta- v slovníku to znamená neporiadna žena, alebo šupáčka - nedbanlivá žena. Tak som nevedela, ku ktorému významu sa tá skomolenina "šupta" viac približuje...

maminuska
11. nov 2019

mnoho bohatých ľudí pomáha slabším , niektorí nezištne a niektorí sa zviditeľňujú prostredníctvom rôznych akcii a ver tomu že na tieto akcie nechodia s vecami z HM alebo Pepca a nemajú kabelku za 15eur. Šeky odovzdávajú v drahých šatách , v drahých topánkach a drahých kabelkách . Myslím že sa nikto z tých obdarovaných na tom nepohoršuje, že pri odovzdávaní šeku mala na sebe outfit za 5000 eur.

0martina0
11. nov 2019

ty si nevieš važiť čo maš a potrebuješ na seba ukazať,ja na to mam,ale nie každa žena to potrbuje k životu,niekedy je viac jedna živa ruža ako kabelka za 500eur

wieruska1
11. nov 2019

Viete dievcata je rozdiel byt bohaty a byt zbohatlik. Tato tema na 7 stranach je toho dokazom

maminuska
11. nov 2019

@0silvia0 tak ja sa cítim príjemne v teplákoch a tričku , ale bežný život takéto oblečenie neakceptuje . Tlak spoločnosti alebo profesie je neúprosný , môj manžel by sa veľmi hneval keby som prišla oblečená na večierok holdingu vo veciach z Pepca alebo HM, s kabelkou od Číňana.

abbey1
11. nov 2019

V rámci môjho povolania sa často pohybuje v okruhu veľmi bohatých a vplyvných ľudí. Úprimne som rada, že sa neprezentujú názormi, ako čítam tu. Neriešia kabelku za 15 eur ako šunt. Majú množstvo peňazí, užívajú si ich, prispievajú na charitu, ale nemajú potrebu sa vyvyšovať, že majú na sebe oblek za 5000. Tak ako mne príde normálne mať na účte 100 eur, im príde normálne mať k dispozícii tisíce či desaťtisíce.
Túto potrebu prezentovať sa, že na to mám v sebe neživia. Aké ako zábava na koni je to tu dobré. 🙂 Určite nicky sú svojimi postojmi známe a nesklamali ani tu.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
miadi
Autor odpoveď zmazal
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená