icon

Manželova výplata

pidanek101
4. okt 2016

Baby potrebuju poradit,,, už bohuzel nevim kudy kam,,, mam manzela vydelava dost slusne penize ale problem je vtom ze bere neustale zalohy a pak penize utrati na sazkach, uz udelal kopec dluhu na ktery ted prichazim.... ze chodi exekuce za exekuci,,, napadlo mne zajit za šefem který ho zamestnava abych ho poprosila aby veskere penize sli na muj ucet,,, ale manzel mi tvrdi ze nic neudelam ze on unej pracuje a ze on si udava kam chce penize poslat atd,,, nema prosim nektera stejnou zkusenost? opravdu uz nevim co delat nejedna se o par euro ale o dost velke penize.dekuji

Strana
z2
mawka
4. okt 2016

@katarinapekna nie, nie je to blud a dlhy vymahaju moja zlata... a nielen tie, kde si ako spoludlznik. zase si mudra ako radio alebo si toto zazila? lebo ja zazivam a nie som jedina.
mimochodom, kym prebehne rozvod, tak moze prist uplne o vsetko a to sa asi aj coskoro stane v jej pripade.

esther03
5. okt 2016

@pidanek101 okamzita cesta smer rozdelenie BSM, aby sa ta netykali dlhy, ktore este narobi. Tie co narobil hold si za ne zodpovedna aj ty. Ale cim skor na sud podas rozdelenie bsm, tym lepsie pre teba. Za druhe ako pise @tajomna21 podat na sud navrh na urcenie vyzivneho na deti. A za dalsie zvazit ci ti takyto chlap stoji za to, aby si sa denne strachovala co sa spravi. A co sa tyka zamestnavatela, nemas ziadne pravne paky na to, aby posielall peniaze tebe a nie muzovi, on by konal protizakonne ak by ich bez jeho suhlasu posielal tebe.

esther03
5. okt 2016

@katarinapekna nemas pravdu, dlhy a majetky nadobudnute v manzelstve idu fifty fifty a do rozdelenia bsm alebo rozvodu su zan zodpovedni obaja. Tak nezavadzaj.

evita_g
5. okt 2016

baby, nie je to náhodu aj tak, že pokiaľ sú manželia len krátko a on jej zatajil svoje dlžoby, dalo by sa manželstvo aj anulovať?

fullhd
5. okt 2016

😀 😀 😀

katarinapekna
5. okt 2016

@esther03 ak s takým ch*jom ostane ďalších 20rokov od zistenia tohto faktu,tak teoreticky má (môže) mať smolu aj ona.každá normálna zEna sa však rozvedie ihneď ako zistí jeho nekalé praktiky, vyporiada majetok a nemá s ním nič spolocne,nakoľko exekútor neklope zo dna na deň,ale prejde kvantum casu a za ten cas sa stihnes rozviesť a poprepisovat majetky aj 3x.len sa treba hýbať hneď a nevyckavat. Príklad zo zivota: (moja klientka). muž narobil dlhy,žena zavetrila,nasledoval rozvod. On si bol toho vedomý a kedze dobre zarábal, dohodli sa na kráľovskom vyzivnom, on jej v rámci vyporiadania bsm "daroval" dom,takže nedisponuje žiadnym majetkom. O 4!!!!roky sa ozval exekutor a sťahuje mu minimálnu sumu,nakoľko výživné je kralovske a má prednosť pred vsetkymi exe. Tým padom sa ochránili všetci a pani s jeho dlhmi nema roky nič spoločne.

esther03
5. okt 2016

@evita_g dlhy vzniknute pred manzelstvom, nespadaju do bsm a zodpoveda za ne osoba, ktora si ich vzala. A anulovat manzelstvo sa neda, moze byt vyhlasene za neplatne sudom z tychto dovodov:
Manželstvo nevznikne, ak vyhlásenie o uzavretí manželstva

a) bolo vynútené násilím,

b) urobila maloletá osoba mladšia ako 16 rokov,

c) bolo urobené pred nepríslušným matričným úradom s výnimkou podľa § 4 ods. 2 a 3 alebo ak bolo vyhlásenie o uzavretí manželstva urobené pred nepríslušným starostom alebo primátorom, alebo poslancom obecného zastupiteľstva alebo mestského zastupiteľstva,

d) bolo urobené pred cirkvou alebo náboženskou spoločnosťou, ktorá nie je registrovaná podľa osobitného predpisu, alebo ak bolo vyhlásenie o uzavretí manželstva urobené pred osobou, ktorá nebola oprávnená vykonávať činnosť duchovného registrovanej cirkvi alebo náboženskej spoločnosti,

e) bolo urobené v cudzine pred orgánom, ktorý na to nebol určený, alebo

f) urobil zástupca bez platného plnomocenstva alebo ak došlo k odvolaniu plnomocenstva podľa tohto zákona.

esther03
5. okt 2016

@katarinapekna este raz ta prosim, nezavadzaj!

trdelnik234
5. okt 2016

@evita_g

Myslis, dlzoby pred uzvaretim manzelstva? Dobra otazka. No nic idem s krizikom po funuse.

pidanek101
autor
5. okt 2016

Tak Karinapekná !!! nejsi nejaka až moc moudrá??? pro tvojí informaci já jsem normalní!!! nejde tu jen o mne ale i o naše děti !!! který ho milujou!!!! ptala jsem se o radu a ne o chytre kecy!!!! a dluhy který manžel ma byli udelane pred manzelstvím,,,, ale i tak i tak poslechnu zeny tu a skocim za pravnickou a vyridim to bsm

hettinka
5. okt 2016

ono je naozaj jednoduché poslať chlapa do hája, keď vo vzťahu nie sú deti
ale keď deti sú, nie vždy je rozchod najlepšia a nejjednoduchšia cesta
možno by ho stačilo aj len "postrašiť" tým, že sa obrátiš na súd a budeš riešiť ... bud sa spamätá, alebo nie ...

timea7
5. okt 2016

@pidanek101 nevšímaj si ju, rýpe v každej téme, ale ak ti ide skutočne o deti, tak sa rozvedieš čo najrýchlejšie a ešte predtým sa budeš snažiť rozdeliť BSM. Tým ty nijako deti o otca predsa neoberáš, naopak, ak sa on rýchlo nespamätá, môže skončiť v lochu a o deti sa oberie sám. Vy dokonca môžete spolu ostať bývať, ale pozor! Iba za určitých podmienok. Mesačne ti zloží toľkého a toľkého takú a takú sumu, bude splácať svoje dlhy a nebude robiť ďalšie, ak to čo i len raz poruší, spolužitie končí. Okrem toho bude navštevovať odborníka, inak idete od seba. Nijakú inú cestu nevidím 😒 😒 😒 😒 .

katarinapekna
Odpoveď bola odstránená
katarinapekna
5. okt 2016

@timea7 ty o čom tocis???? Kto rýpe???? Veď si napísala to isté čo ja😀😀 za to,že keď človek napíše pravdu, druha strana začne kopať nozickami mi je len satisfakciou.😀

pidanek101
autor
5. okt 2016

Moje zlatá Katarinapekná :D já ti to povím tak jak to je!!! on si ty penize zarobí a že je promrda je jeho boj a když ho baví delat jak idiot 30 dní v kuse a bouchat hodiny tak at se treba posere!!! pro mne za mne at si nadela kolik dluhu chce ale bezemne!!! ja poslechnu tu zeny co mi radi a dál mne vic nezajima!!! bud se uvedomí a nebo ne!!! a že odejit a vzít detem otce ti prijde jako normalni reseni tak ti teda tleskám!!!! každa situace se da resit kdyz se chce a ted uz je jen na nej ci se bude lecit a pristoupí na me pozadavky a nebo ne.. tvuj postoj jsem mela taky nez jsem mela deti..... silna a bezcitná

katarinapekna
5. okt 2016

@pidanek101 toto je otec???? Otec venuje svoj čas a peniaze deťom! Otec nepremrda ani cent,aby jeho detí nestradali! Toto je s*racka,jednoducho si sliapla do h*ovna,ktoré s chlapom ani s otcom nemá nic spoločne. Btw.na slovensku po slovensky!

hettinka
5. okt 2016

@pidanek101 vieš, mňa by štvalo, že okráda rodinu o peniaze, aj keď si ich sám zarobí ... moj manžel zarobí dobre, skoro 2x toľko ako ja a všetky peniaze minie na rodinu. Vôbec si neviem predstaviť, že by som musela platiť všetko sama a on by si peniažky, ktoré zarobí, minul na svoje "hobby"...
Proste aspoň to výživné na decká by som žiadala, lebo sú aj jeho, nielen tvoje. A tiež nech sa podieľa na platbách za byt aspoň polovičným dielom. Alebo ak zarobí viac ako ty, tak percentuálnym podielom ...
No a čo, že zarobí, veď to je normálne, že chlap má zarobiť a nemá to čo prehajdákať pri automatoch alebo v stávkových kanceláriách ... ak to takto chcel, nemal mať rodinu.

mawka
5. okt 2016

@katarinapekna tak v tomto s tebou suhlasim.

pidanek101
autor
5. okt 2016

baby on detem pokoupi vsechno co jim na ocich vidi mne proste jen stve ze ty sazky,,, baby on zarobi 4 tis eur ja nerikam ze se snim mam špatne,,, jen proste ho nemuzu donutit k zodpovednosti...ja jsem zvykla vse vyplatit a pak mit pokoj ale on je zase taky no tak se nezaplatilo proste vse na haku,,, proste nezodpovednost,,,,, i mne stve ze vsazi nerikam ze mu to toleruju to ani nahodou,,, proto chci pozadat oto oco jste mi radili bude to lepsi pro mne..

hettinka
5. okt 2016

4000??? To by ste si mohli žiť naozaj královsky, každy mesiac výlety, dovolenky, lyžovačky, exotika, auto ... no proste taký príjem nemajú niektorí ludia ani za pol roka a on to dokáže oplieska na stávkach??? To mu nie je lúto? Je to veľké decko. By si zaslúžil riadnu facku od života...

pidanek101
autor
5. okt 2016

tak to mas hettinka pravdu mohli bychom zit jak kralove ale pravda je jina,,, on by zaslouzil a ne jen jednu tu facku

nini1010
5. okt 2016

@pidanek101 no ja neviem,ale nemyslim si ze si spoludlznikom ak ma nejaky uver.neviem presne o aky typ dlhov ide,ale ak si napr.zobral na seba uver tak ty nie si spoludlznickov joci si manzelka.jedine co ti hrozi su dve veci1.ze od neho nebudes dostavat peniaze,.ze zalozi Vas spolocy dom a potom uz spoludlznickov si.prever si to

hettinka
5. okt 2016

ak by s bral úver v banke nad určitú sumu musí aj manželka podpísať, že vie o tom úvere ... ale neviem, aká presne je výška tej sumy
no ak má od kamarátov, úžerníkov a nebankoviek, tam to asi nikto takto nerieši a nepreveruje
bolo by fajn aspoň zistiť, aká je presná suma, ak to vôbec on vie

abbey1
5. okt 2016

@pidanek101 On robí dlhý za tvojím chrbtom, okráda rodinu, môžete prist o všetko a ty si ho zastavas? Nechápem. Spamätaj sa kým bude neskoro. Kto vie, o čom ešte nevieš. Akého otca deťom ideš zachraňovať? Zachráň deti a seba a on nech sa potom ukáže, že si zaslúži byť otcom.
Neverím, že ti dobry právnik nepodarí, čo je najrozumnejsie urobiť. Určite skor on, ako my tu na Mk.

petkashop
5. okt 2016

@timea7 Absolútne neprovokovala a v konečnom dôsledku napísala to isté, čo ty 🙄😄

@pidanek101 Pokiaľ sa má situácia skutočne tak, ako píšeš, absolútne žiadne rady (okrem tých ohľadom rozvodu) ti nepomôžu. To, čo robí tvoj manžel neni normálne a nezaberú ani ultimáta. Ja len ozaj nechápem, jak si ho ešte aj zastávať môžeš 🙈 Preč od neho, kým nestiahne do problémov aj teba s deťmi.

@katarinapekna 👍🏼 Chudiatko, hovoríš k veci a oni na teba ešte hentak sprosto vyblafnú 😉

katarinapekna
5. okt 2016

@petkashop v ovčom košiari je to už raz tak😀 mňa to neprekvapuje avšak zabaví statočne😀

timea7
5. okt 2016

@petkashop keď myslíš....

fullhd
5. okt 2016

ja tiez stavkujem akurat profesionalne popri praci nie ako tvoj manzel
asi je to poriadny amater ked stale prehrava

comatsu
15. okt 2016

@katarinapekna Na Slovensku po slovensky ??? Ja mam za to ze toto je virtualna realita a kazdy si tu v ramci slusnosti moze pisat co chce a ako chce !
Narodil som sa ako cechoslovak a nemam problem pochopit cesky text,ako myslim ho nema problem pochopit nikto priemerne inteligentny.
Kazdy jeden hlas obohati diskusiu,hlavne tie z poza rieky Moravy niesu take nacionalisticke a su s nadhladom,co hodne ludom na SVK chyba.

@fullhd Profeionalne popri praci ?
Bud teda stavkujes profesionalne a zivis sa tym,alebo stavkujes popri praci a dajme tomu si prilepsujes k vyplate,inak to nedava zmysel...
Tiez stavkujem,popri praci, ale len ako konicek,viem kolko si mozem dovolit,kedy staci a dat si pauzu,hlavne je to o zabave a nie o tom ze musim vyhrat.
Take pripady poznam a su v minuse,aj ked si to nepriznaju.
Ja osobne sa pohybujem okolo nuly,takze co vyhram,aj prehram,ale beriem to sportovo.
Nazyvat niekoho amaterom je ako keby si Ty na tom bral obrovske peniaze a ostatni nic.
Ale ono je to aj tak nastavene,stavkove nebudu nikdy v minuse.
No ze by bol niekto v okoli taky frajer ze by vyhraval a zivil sa stavkami,tak o takom nikom neviem,preto ani nikoho nezhadzujem.
Skor mi je luto ludi co nemaju svoj limit,alebo odhad financ.situacie a dostanu seba a neskor aj rodinu do velkych problemov...

bratislavcankanm
20. okt 2016

@pidanek101 ahoj, v jednom prispevku pises "a dluhy který manžel ma byli udelane pred manzelstvím"... tieto dlhy sa ta netykaju, po rozvode by to nebola tvoja starost, nebudes to urcite musiet splacat, LEN ON... problem moze byt, ze dalsie dlhy, ktore stihne narobit pocas vasho manzelstva, uz sa ta mozu tykat, ale nie som si ista... moj nazor - ak ta CR "nuti" s nim rok ostat v manzelstve, tak by minimalne za ten rok rok jeho dlhy mali byt len jeho, tak by to bolo fer - ale zakony nie su vzdy fer a spravodlive 🙂 ... v kazdom pripade, vela stastia

Strana
z2