Maródka, poistenie a snažilkovanie
Ahojte, pridávam diskusiu do temy Nevzdavame to, lebo naozaj sa nechcem vzdat, a asi potrebujem vasu pomoc, neviem, ako z mojej situacie nejako rozumne vyst...
Takze, od novembra sa snazime o druhe dietatko, zatial neuspesne. V januari som si zacala platit DNP, v domneni, ze sa nam zadari na prvy sup, a aspon si nas rodinny ropocet trosku vylepsime..Lenze nic sa nekona. Dcerka mi pojde od septembra do skolky, a ja musim ist pracovat, kde neviem, lebo s robotou je to na prd, vsak sai viete o com hovorim... Od siesteho septrembra mi vznikne narok ist marodit, a mat za to aj slusne peniaze. Aby ste si nemysleli, druhe babetko chcem, aj kebysom nemala narok na ziadne poeniaze.. Lenze od januara sme tam dali dost penazi.. Okrem toho som bola vcera u svojho dr, a povedal mi, ze mi bude robit folikulometriu, ale podla ms to vychadza az na koniec augusta, a keby som sa zamestnala, nikto ma nepusti z roboty, aby som mohla chodit po lekaroch, to je jasne.. Tak ma napadlo, ze by som dr poprosila, ci by ma nechal na to marodit. Tym padom by som mala vyriesene vsetky veci, a keby sa nam podario babatko bola by som asi najstastnejsia na svete...Len neviem, ci je mozne nato marodit.. Viem, ze ked sa napr.od prveho septembra zamestnam, druhe babo asi nebude, a ja sa nechcem vzdat, neviem co mama robit.
Dufam, ze som to nenapisala ako debil, a rozumiete mi co chcem napisat, a a ko to myslim. akekolvek rady su vitane. A ak nahodou ma niektora z vas skusenost, ze marodla ked sa snazila o babo nech mi da vediet, ak moze. Zatial dakujem!!! 🙂
@zmrzlinkams Dakujem velmi pekne za odpoved, ale na tu predlzenu matersku uz je asi neskoro, lebo mala mi uz je prijata do skolky, a okrem toho, chvalabohu je zdrava, takze asi by mi ju ani neschvalili..Ja fakt neviem co mam robit, vsetko bude v keli ak pojdem do roboty, lutujem, ze som nesla skor k dr. aby mi robil tu folikulometriu, ale uz je neskoro, nechcem sa vzdat bez boja... 😒
@savanah111 - to myslis uplne vazne? Mne sa niekedy rozum zastavuje. Citis sa tak psychicky narusena, ze nemozes mat dietatko, ze ta to obmedzuje v praci, si neschopna vykonavat svoje povolanie? Nie vazne teraz, lebo to by bol jediny dovod pochopitelnej pn-ky v mojich ociach (a aj ociach poistovne).
Tuzis po babatku ako tisicky inych zien, kazda z nich chodi do prace a terminy u lekara riesia pred robotou, po robote alebo pocas obednej pauzy, alebo na priepustku.
V poslednej dobe tu citam take dovody pn-iek, ze sa mi rozum zastavuje a to vsetko platime my z nasich odvodov poisteni. A potom sa cudujete, ze je zdravotnictvo tam, kde je, ked sa peniaze vyplacaju aj zdravym ludom.
@anjelicek26 Tak v prvom rade, necitim sa psychicky narusena, a vyprosim si aby si mi pisala take veci, ked ma nepoznas, a nevies, ako sa citim...
Viem, ze sa da chodit k draj pocas obednej prestavky, alebo na priepustku apod...Ale ja mam nastupit do prace-este to neni iste- asi pol hod cesty od mojho dr, tak mi prosim ta vysvetli, ako ma asi zamestnavatel pusti 4-5dni na meranie?Nepoznam takeho.. Asi si to zle pochopila, ja som sa pytala len ci je to mozne, nemusis ma hned odsudzovat... A myslim si, ze ludia v tomto state robia daleko horsie veci ktorymi okradaju stat, takze asi tolko, a ziadala som o radu, takze ak mi nechces poradit, radsej ani nepis!!!
@savanah111 - rada je - bud ostan doma este mesiac - dva len tak a na tu folikulometriu chod - aspon ti to napovie, ci mas cyklus v poriadku. Ano doma bez penazi, ale ked si zelas dieta, tak to hadam nejako ustojite, nie? Nehovor mi, ze vas zivi rodicovsky prispevok, lebo to je blbost ;)
Do prace aj tak evidentne ist nechces, tak preco vobec nastupovat? Nahlas do poistovne, ze ostavas na dobrovolnej predlzenej rodicovskej - neplatenej - budu za teba dalej platit odvody. Len nesmies mat vtedy tusim malu v skolke dlhsie ako 4h denne
A inak btw. ohradzovat sa tym, ze su aj horsi, co okradaju stat, no kde by sme boli, keby kazdy takto rozmyslal 😔

@savanah111 neskušala si sa opytať na to že by si si chcela dať predlžiť matersku myslim že sa to da sice poberáš len to čo si poberala ako rodič. p. ale možno za ten rok čo by si bola doma s malou tak by sa aj ine vyriešilo a doriešilo?? mna to len tak napadlo myslim že potrebuješ papier od dr. pre dieťa že eše ostavaš doma s nim ale to som si neni ista lebo nemam s tym skusenosti ale možno z toho čo piše by to bolo najednoduchšie pre vás všetkych ako sa takto trapiť a za ten rok sa vela ukáže aj po vyšetreniach možeš chodiť 🙂