Máte nárok na dávku v nezamestnanosti?
Ahojte, viete mi poradiť? mám výsluhový príspevok, pracujem 1.5 roka riadne ako zamestnanec, zvažujem ukončenie PP, budem mať nárok na dávku v nezamestnanosti? Ďakujem
@klarissa25 predtým ako policajt a následne pracovným pomer ktorý trvá
Poberas vysluhovy prispevok a nie vysluhovy dochodok.....subeh vysluhoveho dochodku a davky v nezamestnanosti mozny nie je. Vysluhovy prispevok sa vyplaca len docasne pokial viem - zalezi ako dlho si bol v zbore ako policajt. Tu by subeh nemal vadit. No nesplnas podmienku. Potrebujes aspon 730 dni PvN za posledne 4 roky. Obdobie u policie sa nezapocitava - maju vlastny soc. system - z odvodov tam ti vyplacaju ten vysl. prispevok , treba mat 730 dni tohto poistenia v "klasickej" socialnej poistovni.
@alenah31prosim vás, chcem sa opýtať. Ja mám výsluhový dôchodok a už 8 rokov pracujem v "civile". Keby som zostala doma, to nemám nárok na podporu?
@elenajezova musím tú doplniť doplniť - poberatelia "PREDČASNÉHO" starobného alebo výsluhového alebo invalidného dôchodku - títo nárok na dávku v nezamestnanosti nemajú. Výsluhový pracujúci dôchodca môže poberať dávku v nezamestnanosti a aj výsluhový dôchodok súčasne. Keď sa pozriete na výplatnú pásku a máte na nej zrazený aj odvod na poistenie v nezamestnanosti - nárok vzniká.

A pred tým si pracoval .