icon

Máte skúsenosti so stavbou podkrovia?

adriana1990aa
4. sep 2019

Ahojte! Prosím chcela by som sa Vás opýtať či ste niekto už stavali podkrovie. Chcela by som sa spýtať na cenu a približne čas koľko vam to trvalo a na čo všetko sa pripraviť 😊 chcela by som dve izby, kuchyňu s obývačkou, kupelnu. Máte niekto skúsenosť? Mohla by som sa zmestiť do sumy 20000€ za hrubú stavbu, novú strechu a steny, elektrina voda atd. Ale bez podláh zariadenia a tak to by som chcela dokopat nasledujúci rok. Podotýkam všetko cez firmu ďakujem velmi pekne

Strana
z2
adriana1990aa
autor
4. sep 2019

@timilv ouuu to je riadna pálka 😬 to že nebyvam doma a teraz vôbec neviem rozlohu 😅 no budem sa musieť ocina spýtať. Ďakujem 😊

timilv
4. sep 2019

@adriana1990aa určite si treba všetko dopredu pozisťovať a dať vypracovať približné cenové ponuky od viacerých firiem na to, čo si nebudete robiť samy+ samozrejme pozisťovať materiál. My sme minulý rok kúpili holodom a poviem Ti, že sme asi mesiac sedeli nad ponukami a číslami, aby sme vedeli koľko približne nás bude stáť dokončenie do finálnej podoby a naše predbežné výpočty sa nám navýšili o cca 20%. Vždy sa stane, že príde situácia s ktorou vopred nerátaš, alebo treba dokúpiť niečo na čo si predtým nemyslela 😉 hovorili sme s viacerými čo okolo nás teraz dokončovali domy a niektorí hovorili, že sa im ich pôvodné predpokladané náklady navýšili aj o 30%... Radšej počítajte s určitou rezervou ☺️

canerko
4. sep 2019

Neviem ci ti bude stacit ta cena za toto vsetko co si napocitala.Mi sme z muzom robili kupelku,jedalen,tri izby a obyvacka a vyslo nas to na asi 5000 euro.Lenze robili sme to mi dvaja sami,a material sme si kupovali na akciach.Napriklad obkladacky do kupelky podlahove a na steny sme kupili za sto euro.Kupelka je 2,70x2,50.Plavajuca podlaha je v celom podkrovy.Len obyvacka je 4,5x6 metra a kde su este ostatne izby.Trvalo nam dva roky kym sme si vsetko porobili lebo sme robili po praci a kazde volno v praci.Ale oplatilo sa.

simca06022011
4. sep 2019

Mne to pred 6 rokmi ponúkal otec, rozpočet na rozmer kuchyňa a dve izby som mala do 20t 😁
nnic ale nešlo cez firmu. zasee elektrika voda z prízemia dotiahnuť hore nie je problem... Treba si zistiť cenu za strechu a to bude asi najdrahšia položka. U vás ešte oproti mne treba rátať s nakladmi na odstránenie starej strechy atď.. to som ja nemala.

adriana1990aa
autor
5. sep 2019

@timilv ďakujem za odpoved. To určite si nachystam aj rezervu ale takto informatívne som ešte chcela sa popýtať ľudí čo a aké majú skusenosti každá rada mi pomôže a určite pôjdem do toho s rozumom aj s cenovými ponukami a tak 😊

adriana1990aa
autor
5. sep 2019

@simca06022011 áno jasne. Strechu a všetko chcem cez firmu ako hrubú stavbu ale potom ostatne veci ako kúpeľňa a tak to už mám známych čo mi porobia. Ďakujem za odpoved 😊

adriana1990aa
autor
5. sep 2019

@timilv ešte som sa teba chcela spýtať ako strecha 15000€ aj s robotou alebo bez?

timilv
5. sep 2019

@adriana1990aa fuuu... Tuším s robotou. Keby bez tak by to bolo mega drahé. Ono nám väčšina firiem vysvetľovala, že keď chceme niečo robiť tak to cca vychádza tak, že kolko stojí materiál tak plus mínus tak vyjde aj robota. A nám to aj tak celkom vychádzalo, hlavne čo sa exteriéru týkalo- koľko nás stál materiál na plot, tak firma za robotu si pýtala cca toľko isto (max o nejaké 2-3 stovky tam bol rozdiel) a pri zámkovej tak isto. Neviem či sa to tak dá počítať aj pri interiéry na všetkom, ale napríklad v kúpeľni pokládka dlažby nás za m2 tiež stála cca tak isto ako nás stála samotná dlažba.
Určite je ale rozdiel medzi tým koľko si vypýta firma pri Bratislave a firma u nás na juhu... A veľa firiem je ochotných a chcú to všetko bez dokladu, ale ja osobne by som sa toho bála. My sme napríklad mali nejaký úplne nový druh odtoku v sprchovom kúte, niečo tam zle osadili a zistili sme to až po 3 mesiacoch, keď sa nám spravil fľak krížom cez stenu... Keby to je robené bez dokladu, tak by to bolo na dobrej vôli a čestnosti majiteľa firmy či nám to uzná ako reklamáciu. Ale keďže sme to všetko mali oficiálne, ani pol slova nemohli povedať- prišli a všetko opravili na vlastné náklady

adriana1990aa
autor
5. sep 2019

@timilv aha jasneeeee dobre vedieť tiež 😊 popozeram na internete čo a ako a uvidím. Mám ešte času dosť si všetko premyslieť. Ďakujem za odpoved. Ja totižto rozmýšľam nad podkrovím pretože ešte nemám rodinu ani priateľa a nechce sa mi za byt vysolit 100000€ s hypotékou na 30 rokov. A pozemky sú neskutočne drahé to by som sama nedala bez hypo

vvveron
1. aug 2025

Môžem sa opýtať ako ste sa nakoniec rozhodli? A ak ste sa do toho pustili koľko to vyšlo? Vdaka

Strana
z2