icon

Maximálna výška hypotéky v Prima banke

2. apr 2025

Ahojte chcem sa opýtať ohľadom hypotéky v Prima banke. Je to pravda že je určitá suma nad ktorú už nepoziciavaju peniaze ? Mám u nich dve hypotéky v celkovej výške 130 000 chcel by som zobrať ešte jednu vo výške 55 000. Daju mi ju?

Strana
z2
babushkaem
2. apr 2025

To závisí od tvojho príjmu… urcite dávajú aj viac, ak ma na to človek prijem

autor
2. apr 2025

@babushkaem jasné príjem som si vedomý že musím mať.

amonet
2. apr 2025

primabanka ma obmedzeny limit max.vyska uveru na byt a max vyska uveru na dom a dokonca ma aj rozdelene mesto/dedina. cize zalezi aj od tohto a teda max 80%ltv domu

autor
2. apr 2025

@amonet aha takže je to pravda

autor
2. apr 2025

@amonet a neviete aka je Max výška hypotéky na byt?

zic
2. apr 2025

Moze byt. Mne napriklad pred rokmi v Tatre povedali, ze tusim davaju len 2 hypoteky. 3. uz by mi nedali... Ale urcite toto vsetko bude vediet nejaky dobry financny sprostredkovatel. @sweet20 sa vyzna, mozno bude vediet poradit

sweet20
3. apr 2025

Ahoj, min. Vyska je 5000 to viem... ale nefunguje to tak, ze 2 uvery moze mat kazdy a 3 napr uz nie... tam ide o to ako si zadlzena... takze si vypocitaj na nete maximalne tvoju zadlzenost... a podla toho

sweet20
3. apr 2025

@amonet tak o tom som ani nikdy nepocula.. a to mam dobru vztahovu z prima banky.. ved tam ti daju aj pol miliona na dom ked mas prijem..

liliblacky
3. apr 2025

nám nechcela prima zobrať pod seba (ako refinanc) tretiu hypotéku, lebo by sme prekročili limit 300k, pričom finančne nám to vychádzalo a v inej banke nebol problém s refinancovanim.. takze nejaké tie limity majú 🤷🏽‍♀️

amonet
3. apr 2025

@sweet20 nuz, tak sa jej opytaj😉

sweet20
3. apr 2025

@amonet dakujem, zas nove nieco vediet je fajn 😀

amonet
3. apr 2025

@sweet20 dokonca su rozdelene aj krajske mesto a okresne mesto.

autorka byt v ktorom meste?

autor
3. apr 2025

@amonet byt.ke.v.omresnom.meste

amonet
3. apr 2025

okresne miesto 2 ziadatelia max180tis

autor
3. apr 2025

@amonet aj keď už máme dve hypotéky áno ?

autor
3. apr 2025

@amonet príjem.mam výjde potrebujeme.55000

staromodna
3. apr 2025

Otázka prečo chcete ísť zrovna do primy? Prima má jedny z najhorších podmienok na trhu a rôzne skryté poplatky, o ktorých nehovorí,napríklad za poskytnutie úveru je poplatok vo výške 1% v prípade, že odídete skôr ako skončí výročie a ďalšie 1 % poplatku za predčasné splatenie inými slovami vypalnictvo. Pochopím 1%, ale 2 naozaj nie

amonet
3. apr 2025

no maximalne vam daju do tych 180tis ak ste dvaja cize 50tis by este mohlo prejst
@staromodna 1% za predcasne splatenie maju vsetci a vela bank ma aj to 1% ako poplatok za poskytnutie. niekde je to pevna suma niekde percento

staromodna
3. apr 2025

@amonet napisala som, 1% chápem, to majú všetky banky takto, ale skryté poplatky vo výške ďalšieho 1%, s týmto som sa s výnimkou primy nestretla nikde a to sme uz párkrát refinancovali

misanthropicdann
3. apr 2025

Nevidím dôvod aby banka obmedzovala počet hypoték.
Všetko záleží od príjmu a výšky splátok voči príjmu.

palipa
3. apr 2025

@staromodna Co su tie najhorsie podmienky? Ja idem teraz brat 162k z prima banky. Jedina nevyhoda je ze neponukaju retenciu co ma az tak netrapi kedze po skonceni fixu pojdem za lepsimi podmienkami do inej banky. Inak ponukaju najnizsi urok momentalne s fixom na najblizsie necele 3 roky..

amonet
4. apr 2025

@misanthropicdann neobmedzuje pocet ale vysku na ziadatela. mozes mat aj 5 hypotek v jednej banke ale nesmies presiahnut strop

misanthropicdann
4. apr 2025

@amonet takže ak by som mal príjem 10.000€v čistom mesačne bol by som rovnako limitovaný ako ten co zarába 3000€?
Viem ze minimálne v 3 bankách nemajú limitaciu. Iba tu co vychádza z príjmu (ročný plat *8 alebo výška splátky voči príjmu)

amonet
4. apr 2025

@misanthropicdann bavime sa onprimabanke a ano ta ma limitaciu

autor
4. apr 2025

@amonet ok nebudeme riskovať a pôjdeme do slsp predsa tam nám ešte uznajú príjem z prenájmu.

aduka4444
7. apr 2025

@staromodna máš hypo v Prima banke?
To nie je pravda čo píšeš.. my máme hypo v Prima banke zaplatili za nás aj poskytnutie úveru aj predčasné splatenie hypo v druhej banke.. stačí mať dobrého poradcu, ktorý vám takéto výhody vybaví... aj keď ich nemajú v ponuke. Vždy je cesta 🙂 navyše nám dali teraz na nové obdobie fixácie úrok 1,5% za mňa sme sa v Prima banke stretli s najlepším prístupom.

staromodna
7. apr 2025

@aduka4444 už chodíme priamo do banky po skúsenostiach s poradcom. Také skryté podmienky, že to snáď ani pravda nie je. Prenášali sme pred rokom hypo do prima banky, chceli sme teraz prejst do druhej banky, kde nás ale zastavila prima, ze maju skryty poplatok vo vyske 1% za poskytnutie uveru a predcasne ukoncenie (pred výročím) plus 1% za predčasné splatenie hypo. Oni krásne spievaju, ked vtacka chytaju, ale nahodou sa za rok naskytne lepsie percento na hypo (my mame v sucasnosti 4% a chceme prejst inde, kedze v prime mame fixáciu) a uz len tak nepustia a vymyslaju si poplatky len any človek zostal v tej banke. Treba si poriadne nastudovat do coho idete

poradimvam
10. apr 2025

@staromodna mimo fixácie máte v každej banke 1 % pokutu zo zostatku úveru. Ak chcete refinancovať počas fixácie tak aktuálne jedna banka vie dať úrokovú sadzbu len 3,49 % p.a. a dokonca za Vás pokutu preplatí. Som finančný poradca s niekoľkoročnými skúsenosťami...

staromodna
10. apr 2025

@poradimvam tak poprosim o čítanie s porozumením. Je normálne, ze banky pýtajú 1%,ale nie je normálne, ze si prima pyta navyse este 1% k tomu, ze poskytla uver. Mimochodom, oficiálne maju vsetky banky iste percenta, ale su moznosti kedy vedia poskytnut lepsie poplatky a na to nie je potrebny "finančný expert"

poradimvam
11. apr 2025

@staromodna Nie nič také ako oficálne a neoficálne neexistuje. Jednoducho všetky banky majú 1 % poplatok zo zostatku a je pár bánk ktoré Vám ho preplatia ako som písal. Čiže nezaplatíte nič. Žiadna možnosť poskytnutia lepších poplatkov neexistuje takže tiež neviem načo narážate alebo uvedte konkrétne. Žiadny 1 % ďalší navyše neexistuje alebo by ste boli prvá klientka v Prima banke ktorú za tie roky riešim... Čo mi nesedí. Skôr si myslím že došlo k nejakému nepochopeniu 🙂

Strana
z2