icon

MBank - zablokovanie účtu exekútorom

rudolf111
30. máj 2016

Ahojte,chcem sa spýtať,či máte skúsenosť s tým,že by v mBank zablokoval exekútor bežný účet.Mám tam založený účet a zatiaľ tam mám 20 eur,ktorých som "dostal" ako bonus za založenie a nezablokoval mi to exekútor ani nikto iný(mám tam spomínanú hotovosť už vyše mesiaca).Rád by som začal žiť normálne a našetril si práve na tomto účte peniaze nato,aby som jednorazovo vyplatil dlh,ktorý mi vznikol voči zdravotnej poisťovni a dlh voči home creditu a žial,keby som si tie peniaze nechával a sporil v hotovosti,tak sa ich "dotknem",keďže stále je niečo treba platiť.Viem,že ostatné banky účty blokujú,čo sa mi už stalo a teda mám zablokované v súčasnosti už dva bežné účty v iných bankách,na ktorých som mal dokopy cca 400 eur.Chcel by som vás poprosiť o rady a vaše osobné skúsenosti s týmto účtom,prípadne inými bankami,ktoré nespolupracujú s exekútormi.
PS:blokujú exekútori aj vkladné knižky?
Za vaše odpovede Vám vopred veľmi pekne ďakujem

Strana
z2
bohuslava8
31. máj 2016

@maciatkolulu
lebo napríklad môj švagor takto dostal výpoved už z x prác a jednoducho nebude robiť a dlh mu rastie a každý u koho sa zamestná ho vyšmarí,lebo hned sa hodí na marodku
by ma zaujímalo, či by si zamestnala človeka, ktorý ti do 3 dní prestane robiť? alebo ti prislubi, že ked teda má tu exekuciu, že on chce robiť, prejde mu skúšobná doba a potom sa hodí na maroda a ty si ten somár, čo ho tam drží, robota neurobená, a zamestnanec navyše....
napríklad v poľnohospodárstve - nájomní robotníci - zberači úrody, sú presne tento prípad, sú to dlhodobo nezamestnaní s exekúciami, je ich veľmi veľa.

marusia12
31. máj 2016

@bohuslava8 mas svagra chuja, ktory plati ludom minimalne za pracu, tak sa necuduj, ze mu ludia odchadzaju. To nema s exekuciami nic spolocne. Odchadzaju, lebo tvoj svagor bude spekulant 🙂 Ludia aj s exekuciami vedia robit poctivo, nikoho neokradli ale smrdi ako tvoj svagor zneuzivaju ich situaciu 🙂 A sme u korena veci.... pozdravujem farmara svagra... aku hladal, taku nasiel 🙂 Muco...

abenys824
31. máj 2016

@rudolf111 co sa tyka nebankovky-> napis mi spravu,mozno ti este budem vediet pomoct ;) ale co sa tyka zdravotky to im plat aspon cosi mesacne ..Ved napis spravu,mozno ta zachranime nejako ak mas zaujem,s nebankovkami mam par skusenosti a aj poznam ludi co sa vykopali z toho aj bez platenia poplatkov,urokov a cohokolvek navyse ;)

marusia12
31. máj 2016

@abenys824 🙂 urcite

maciatkolulu
31. máj 2016

@bohuslava8 a co to ma s exekuciou, ze je tvoj svagor lenivy a hadze sa na marodku? Ale ved si pisala, ze do par dni vysmari zamestnavatel cloveka s exe, skus pochopit, ze zamestnavatelovi je jedno, ci ma a ci nema exe, na marodku a na materske sa hadzu aj ludia bez exekucii....

abenys824
31. máj 2016

@marusia12 co urcite? Ak neveris tvoj problem..ja mam osobne svoje vlastne skusenosti a takisto znalich ludi,ktori tym presli skor takisto a pomohli a naucili ma ..ja nikoho presviedcat o nicom nebudem,fakt nemam za potrebi hadat sa na nejakom forku s neveriacimi ludmi.Ponukla som mu pomoc,bud prijme alebo neha tak,to je cele ;) Pekny vecer

marusia12
31. máj 2016

@abenys824 uz vidim realne tvoju pomoc... ved nam ju tu napis verejne vsetkym.... ak je taka super.... mozno vyuziju aj iny prizivnici 🙂

abenys824
31. máj 2016

@marusia12 sa takto bav s niekym doma a nie s cudzimi ludmi co nepoznas...nie fakt tu nebudem pisat litanie a paragrafy na 20stran aby si si na tom vyhonila ego ,ze si do niekoho mohla rypnut.Kazdy pripad je iny,kazda zmluva je ina a s ludmi ako ty co maju plnu hubu ustipacnych reci a vedia o tom velke nic sa ja bavit nebudem.Ahoj 👋 a uz ma tu dalej laskavo nespominaj,nestojis mi za dalsiu reakciu.Dakujem 😉

rudolf111
autor
31. máj 2016

No nejako sa to tu celé uberá zvláštnym smerom...parazit....no určite sa nepovažujem za žiadneho parazita,žil som úplne normálne,vždy som bol proti pôžičkám(dokonca i hypotékam!) ,šetril som peniaze mal som našetrené vyše 6000 eur z peňazí,ktoré som riadne zarobil a následne riadne zdanil.Potreboval som však 15000 na investíciu do "zaručene výnosného" biznisu tak som si zobral niečo z poštovky a niečo od home credit.Časom prestal byť po tomto tovare dopyt a ja som prišiel nielen o provízie ale som musel toto zbožie predať značne pod cenu.Nie som ani hlúpy ako ma tu niekto nazval,že by som išiel do podnikania bezhlavo,najprv som to skúsil v malom a išlo to.Nebol dôvod do toho neskočiť vo veľkom ,vôbec sa toto nedalo predpokladať.Takýto múdry ako poniektorí som pred pár rokmi bol aj ja,ale verte mi je to len teória.Všetko čo tu píšete sú len teórie a ak by ste sa v tej situácii ocitli (čo sa môže stať rýchlejšie než si sami myslíte) tak by ste ma iste chápali.

rudolf111
autor
31. máj 2016

Inak čo sa týka teórie,že sporením a následne splatením dlhu nie je možné sa dlhu zbaviť ....ďaľší omyl ....ja som tak vyplatil poštovku...splátky som tam dával aby som sa nedostal do registra(dnes v ňom už aj tak som kvôli tomu hc) a pomimo som šetril na účte peniaze a predčasne som to vyrovnal. Spravil som to len tak tak ,asi týždeň nato ,čo som peniaze previedol na úverový účet mi bol účet blokovaný účet bežný,lebo už začalo exe. konanie na zdravotku....

rudolf111
autor
31. máj 2016

A inak dovolím si,len taká malá rada do života:Nikdy nikomu neodpovedajte na jasnú otázku rýpaním sa v probléme a pokladaním ďaľších otázok . Nikam to nevedie ,a kritika typu :si hlúpy príživník je tiež k ničomu. Absolútne nezmyslené.Ešte som sa nestretol s tým,aby keď sa ma niekto spýta,či môže na rozpálený olej hodiť studenú cibuľu môj mozog zareagoval štýlom:"si úplný debil a hlupák ,lebo ľudia čo varia aj žerú a potom sú túční....asi tak na mňa pôsobia niektoré výkriky do tmy ,ktoré ste tu predviedli 😀

jadelka
31. máj 2016

@rudolf111 mas deti?

rudolf111
autor
31. máj 2016

Nemám deti,som slobodný...

lucia466
10. jún 2016

@rudolf111 vsetky banky musia bloknut ucet na prikaz exekutora. Aj mbank. Teraz mbank blokov exovi za vyzivne. Je to banka ako kazda ina len nema pobocky 🙂

rudolf111
autor
7. sep 2016

Ďakujem za Vaše reakcie, problém som už z časti vyriešil 🙂
Prajem vám všetkým príjemný zvyšok večera a posielam veľa veľa pozitivity,lebo bez toho to ozaj nejde. Majte sa krásne 😎

krasinka
18. dec 2020

Ahojte, potrebujem poradit jedna kamaratka ma exekutora ale dlh 4 mesiace neplatila lebo nemala s coho kedze je nezamestnana a ucet uz nema v minuse prislo jej na ucet 20e a tam je napisane v poznamke odpis odpredaj mate stym skusenosti?

Strana
z2