icon

Mesačné náklady na dom

18. dec 2021

Ahojte s manželom rozmýšľame o kúpe domu máme už aj vybratý ale chceli by sme vedieť približne mesačne náklady na dom sme trojčlenná rodina a dom má 160m2 je to starší dom nezatepleny, okná budú plastové za každú skúsenosť ďakujem

Strana
z2
desore
19. dec 2021

@hopsadobrandejsa Ked pises predaj na Slovaka.😆 Vsade sa klame, podvadza.
Neurazis sa? Clovek, ktory ma hlboke vrecka, resp hlboko do vrecka, znamena chudobny.
Drzim paste, aby ste boli uspesni a nejaka financna ciastka bola vratena, ale neupinajte sa na to. Radsej starsi dom ako novovybudovany a tehla kvality papiera.

hopsadobrandejsa
19. dec 2021

@desore Mne nejde o to, ze je dom stary. Ja som neocakaval ziadnu novotu....mne ide o princip.

Realne by ten dom nikdy nepredali za taku cenu ako ho predali ak by boli vsetky vady odkomunikovane hned od zaciatku.

Problem je, ze niektori ludia doplatia na vlastnu stupiditu pretoze oni o vadach vedeli a mysleli si, ze predajom hasne akakolvek zodpovednost z ich strany.

Ja si vediem fotodokumentaciu od zaciatku prebratia domu, mam papiere od vsetkych ukonov a na zaklade stanoviska od pravnika mame narok na odskodnenie.

Ked mi dojdu vysledky technickeho auditu domu, budu mat veru co vysvetlovat. Ked zistime dodatocne vady o ktorych este nevieme lebo sa neprejavili, bude zabava 😉.

Sorry, ja som predaval byt ale takto na hulvata ako predali nam tak to urcite nie.

Ja som navrhol mimosudne vyrovnanie, to odmietli. Teraz to dostanu sudnym prikazom.

Komu niet rady tomu niet pomoci 🙂

marsmykkok
19. dec 2021

@ziarifka drevo máš lacné ak máš podiel v urbáre, sama si nachystáš, odvezieš, popíliš. Drevo ide tiež hore každý rok, plus robota okolo toho, špina z toho, ak chcete drevo kupovať určite neodporúčam. Vyjde to rovnako ako plyn.

janka2501
20. dec 2021

@zuzanka.zuzu ja viem,chcela vediet,napisala som....nepytala ako casto a kolko km sa denne jazdi 😉

ziarifka
20. dec 2021

@marsmykkok práve to ma zarazilo. Bývame tu tri roky a neustále dedinčania lamentujú, ako veľa musíme platiť, že oni ani plyn nemajú zavedený, lebo by sa nedoplatili. Tak sme sa nechali ukecať od miestnych na drevo, a teraz zistím toto! Dakujem za potvrdenie. Ušetrili sme si sklamanie a kopec peňazí.

rikarika
20. dec 2021

@marsmykkok no tak to vobec nie je pravda, co sa tyka dreva, ja urcite len a len odporucam. Ja musim mat horiaci krb v zime denno denne, pre mna je to psychicky relax. A co sa tyka ceny dreva, tak asi takto - ak chces napaletovane, narubane, privezene pred dom, cena asi nebude najnizsia. Ale mozes zistovat moznosti ohladom kupy dreva tak ako pri hocijskom inom tovare, my raz za 2 roky jednu tatrovku dreva, ktore uz svojpomocne treva napilit, nakalat + odvoz tiez zhaname....urcite vacsie moznosti ovplyvnit cenu dreva ako cenu plynu.

Strana
z2