Metlife - skúsenosti
Dobrý deň, je tu niekto kto má nejaké skúsenosti pri životnej poistke v poisťovni Metlife? Ďakujem za príspevky.
@adebi ak máš sporenie spojené s investovaním poisťovňa si uplatňuje pri zrušení zmluvy podľa dĺžky trvania poistenia odkupny poplatok alebo nejako tak ... Už si to presne nepamätám. Čiže z investície, ktorá sa má poistencovi po určitej dobe vrátiť aj s plusovým úrok je zrazu veľká nula...
@kejtyke manžel bol po operácii kolena a nechceli mu vyplatiť poistnú udalosť, stále od nás žiadali nejaké dokumenty a mal iba CD z MR a 1 papier od lekára, nechceli to uznať. Bol na jednodňovej chirurgii. Nakoniec mu zaplatili okolo 70€, a mesačne platil 33€ približne 15 r. Keď sme zrušili poistku, tak dostal 1200€. Nikdy viac!
Dobrý deň potrebovala by som poradiť. V roku 2013 som založila deťom metlife garantovaný produkt, kde im mesačne posielam 40,00. Je to garantovaný program pri úroku 2,5%. Teraz som sa dozvedela, že časť ide na sporenie s časť banka investuje/teda ak som to dobre pochopila/. Keď som si to prerátala tak už teraz som v strate 400 euro na jednej zmluve. Je mi ľúto prísť o tie peniaze, ale myslíte si, že sa to nejako upraví a pôjde to hore? Mám to zrušiť? Ďakujem moc za pomoc
@ajulka2 Záleží od niekoľkých doplňujúcich informácií. Či sa jedná o produkt MetLife Garant alebo Kamarát, či je celých 40 Eur do fondu, alebo sú v tom aj nejaké pripoistenia a na koľko rokov bola tá zmluva uzatvorená (15, 20,...)
Čo sa týka garanovaného fondu, tam je garantovaných 2,5% p.a. bez ohľadu na to, čo s tými prostriedkami poisťovňa robí.
Ako dlho trva metlife vyplatenie poistnej udalosti
Aké poistenie sa oplatí to neviem, ale určite viem, že nie v Metlife. V rodine sme mali nárok na vyplatenie poistnej udalosti, ale namiesto toho,
nám len niekoľko krát zamietli žiadosť. Sú to len zbytočne vyhodené peniaze.

@kejtyke mali sme zlú skúsenosť, zrušili sme moju aj manželovu životnú poistku