icon

Metóda výpočtu úroku pri úvere

alana1
30. jan 2016

Ahojte

Prosim o informaciu, ci mate v uverovej zmluve uvedenu metodu vypoctu uroku.
Po 5 rokoch platenia som zistila, ze my mame ratany urok francuzkym modelom, ktory je samozrejme pre nas najmenej vyhodny, kedze vyska poslednej splatky bude obrovska....Myslim, ze tato metodika by mala byt uvedena v zmluve, ved ma impakt na vysku poslednej splatky, neviete mi prosim poradit?Dakujem

Strana
z2
alana1
autor
1. feb 2016

@lubiduch ano, je to tak ako pisem, prisiel mi vypis po roku platenia a ked som si to zadala do tejto kalkulacky co mas ty, a preratala tak sa mi vyska istiny nerovna s tou co mam v zostatku na vypise, samozrejme ze je vyssia....patrala som preco az som dosla k sposobu vypoctu uroku ...a ked som sa v SFRB ohradila ze ako je to mozne, ze to nebolo ani nikde spomenute, tak mi pani jednoducho odpisala, ze ak s tym nie som stotoznena, jedine riesenie je predcasne vyplatit a najst si subjekt, ktory pouziva iny model...ale ako vidim, ludia o tom sajnu vobec nemaju...

alana1
autor
4. feb 2016

@macamac podarilo sa ti zistit vysku poslednej splatky?kedze predpokladam, ze ani ty nemas splatkovy kalendar...inak pisala som soiku tak som zvedava co odpovedia

macamac
4. feb 2016

@alana1 vieš čo, nepozerala som to, ale ani si nepamätám, či ho vôbec k ŠFRB máme 😕

alana1
autor
4. feb 2016

@macamac no urcite nemate, a ani v uverovej zmluve nemas napisanu vysku poslednej splatky...

Strana
z2