icon

Môže byť partner spolumajiteľom účtu v SLSP?

20. apr 2025

Ahojte, mám účet v SLSP. Je možné aby som pridala ako majiteľa účtu partnera? Aby sme boli obaja majiteľmi? Na účet nám chodí spoločná výplata, máme iba tento jeden účet z ktorého hradime všetko. Vďaka

Strana
z2
mandarinka555
20. apr 2025

@rozculena Nevie....práve skúmam...ale nič normálne som nenašla! Všade sa píše, že banke, sociálnej poisťovni, aj zdravotnej to má nahlásiť okamžite najbližšia osoba. Ale ako je potom možné, že nikto o úmrtí, okrem obhliadajúceho lekára nevie, ale účet v banke je do pár hodiín zablokovaný ?

rozculena
20. apr 2025

@mandarinka555 netuším....mama keď zomrela,tak sa ma právnička pýtala,či mala účet a kolko tam mala ....
Dôchodok jej chodil na otcov účet a nezablokovali ho

zuzanockamt
21. apr 2025

@rozculena Obhliadajúci lekár to zapíše elektronicky a z matriky idú údaje ďalej. Aj v SP, v ZP, v banke informáciu dostali.

matusformanek
21. apr 2025

nie, mam to overene. manželka je "len" disponentom. Ak by sme sa mne niečo stalo, notar notifikuje banky a učet ostane zmrazeny. Smrťou majiteľa učtu zanikaju diponentske prava

marhulka13
21. apr 2025

@mandarinka555 síce ja nie, ale áno, švagriná to vybrala druhý deň po jej smrti.

autor
22. apr 2025

Ďakujem všetkým za odpovede... Bola som v banke, a bohužiaľ sa sa byť len disponentom a nie spolumajiteľom.

muchotrafka298
22. apr 2025

Pokial nie ste manzelia, tak si dajte kazdy svoj ucet. Napriklad pri papierovej PN vypisujes na zadnu stranu, ak chces peniaze na ucet, ci si majitel uctu alebo je majitel uctu manzel/ka. Co napriklad u Vas nie je. A moze Ti toto priniest aj dost problemov, lebo dnes je o tvoj partner a zajtra nemusi.

katulienkax
22. apr 2025

musis hned previezt peniaze na svoj ucet. Moja teta tak urobila do hodiny ked jej umrel muz na infarkt, resp pomahali jej kto moze aby peniaze neostali na tom ucte. Mala vsetky udaje, kedze on uz bol predtym zdravotne nie OK, mala vsetko pripravene na danu situaciu

Strana
z2