Môže dostatok peňazí zabezpečiť šťastie na Slovensku?
Súhlasíte s tým, že ak človek dostatok peňazí, tak mu bude dobre aj na Slovensku niekde v zapadakove a ak ich nemá tak sa bude mať zle aj vo Švajčiarsku a iných vyspelých štátoch?
Nedavno som kukala v robote komediu,kde akoze sefredaktorka zobrala jedneho svojho kolegu na liberalne predstavenie.Strcil si farbu do riti a akoze si prdol a tu farbu vyspliechol na platno,taku jednu slehu dostal aj jej kolega.Ej ale som sa na tom dobre zasmiala.Ale ked vidim tie tanecky ala kope ma elektrina,tak je to skor do placu,ze raz aj u nas bude toto,ze wau umenie.A ludia drbnuti budu tomu tlieskat.
@anonym_98e698 Nastastie Ty ani nikto iny nema pravo urcovat,co sa komu má páčiť. Umenie je preto umením, ze oslovuje sirokú masu ludí. Kazdemu sa paci nieco ine. Niekomu sa pacia ludovky, mna ide roztrhnut ked to pocujem. Ale nepindam na nich,len si to nepustam.
@anonym_autor Človeku ktory to nema v hlave v poriadku bude zle vzdy a vsade aj keby mal miliony.
@anonym_98e698 Nastastie Ty ani nikto iny nema pravo urcovat,co sa komu má páčiť. Umenie je preto umením, ze oslovuje sirokú masu ludí. Kazdemu sa paci nieco ine. Niekomu sa pacia ludovky, mna ide roztrhnut ked to pocujem. Ale nepindam na nich,len si to nepustam.
@martin96321 a cudujes sa, keď jej pride vtipné ako dospelý chlap vyprdne farbu? U nás by sa na tom zasmial asi maximálne môj 5 ročný syn.
@martin96321 a cudujes sa, keď jej pride vtipné ako dospelý chlap vyprdne farbu? U nás by sa na tom zasmial asi maximálne môj 5 ročný syn.
@13uzivatelka11 ja toto liberalne ,,,umenie,,,na hlavu postavene nepodporujem.Kedy si by skoncili v kazajke,ale dnes v takej zvratenej dobe je vsetko mozne.
@13uzivatelka11 ja toto liberalne ,,,umenie,,,na hlavu postavene nepodporujem.Kedy si by skoncili v kazajke,ale dnes v takej zvratenej dobe je vsetko mozne.
@anonym_98e698 Salvatore Dali, Andy Warhol.....vsetko je vecou pohladu , vkusu a spolocnosti v ktorej zijeme. Vela veci ktore dnes robime boli niekedy nemyslitelne.
@anonym_autor Vlastniť viac peňazí ako priemerný občan je síce príjemné a do určitej miery aj oslobodzujúce,ale šťastie to nezaručí ani na Sk,ani inde
Pre nás to neplatí. Zarábali sme nadštandardne obaja, no na Sk sa nám nepáčilo lebo- xy dôvodov. Už sme 20rokov v zahraničí, nadštandardne už nezarábame ale je nám super
Nehovorme o sumách ale o tom že dostatok. Každá krajina je iná ale názov témy je “na slovensku” mne by stačila akákoľvek obec kde existuje nejaká nonstop prevádzka s potravinami, stánok s fastfoodom, a dostatok peňazí (rozumejte sumu aby som vždy mohol jesť na čo mám práve chuť) tak som šťastný.
@anonym_autor určite áno, dostatok financií robí človeka nezávislým. Ak je bez peňazí, je jedno, či v zapadakove či vo Švajčiarsku, vždy je to ťažký život. Stále musí kalkulovať, čo kúpi, čo počká s kúpou, no ak má dostatok financií, aj v tom zapadakove mu je dobré.
Nehovorme o sumách ale o tom že dostatok. Každá krajina je iná ale názov témy je “na slovensku” mne by stačila akákoľvek obec kde existuje nejaká nonstop prevádzka s potravinami, stánok s fastfoodom, a dostatok peňazí (rozumejte sumu aby som vždy mohol jesť na čo mám práve chuť) tak som šťastný.
@unbeholfen to by si sa takého jedla prejedol. A do práce by si nechodil, aby si mohol mať dostatok peňazí? Bol by si medzi ľuďmi taký šťastnejší nie? Či ? 🤔
@any_soj to s tou kultúrou beriem, ale akože ľudia v zapadakove nemôžu byť inteligentní a čítať filozofické knihy? Lebo zrovna túto pripomienku som teda nepochopila
@13uzivatelka11 riez nerozuniem rovnici zapadakov = neinteligentni ludia .
Nejdem zo seba robit teraz nejaku vysoku inteligenciu, mam len Bc ekonomickeho smeru .moj manzel maturitu . Byvame v zapadakove 25 km od Ziliny. Tam ,kde sme obaja vzdy chceli . Sustredia sa tu nase zaujmy , manzel je pracovne 3-4 dni z tyzdna mimo sk , to by bol ,aj keby byvame niekde v downtowne . Ja mam viac part time uvazkov ,ktore sa sustredia tiez na pracu z domu ,ci blizkosti domu . Mame tu v nasej mini obci s max 200 obyv , komunitu mladych rodin , su tu pristahovani ludia s vyssieho manazmentu nadnarodnych spolocnosti, pripadne mensi podnikatelia s par zamestnancami , lekar , zakladatel spolocnosti s par stovkami zamestnancov , ucitelka na zs , ale ako idem jednotlivo , je tu aj upratovacka v skolke , chlap co pracuje v automotive vo vyrobe , zvarac Co , aj zena v domacnosti , dalsia zas sanitarka v nemocnici ... vsetci mame deti vo veku od 0 do 15 rokov , vieme sa stretavam na grilovackach , vieme si dat ako zeny akciu bez deti a zajst do kina ,ci minuly rok sme boli vsetky pary v divadle.
Knihy citame , vieme sa porozpravat z kazdeho nieco ,o vaznom ,o veselom ,o hlbsom , o primitivnom .
Mame sa tu radi ,a sme tu spokojni .
Co povazujem s odstupom za nevyhodu ... vacsina z nas ma dve az 4 deti ( my 4 ) . Moje starsie dve su v puberte a 5 x v tyzdni maju treningy ,ci ine zaujimove mimoskolske cinnosti , a tam ide znacna cast casu a enwrgie na rozvoz , taxiky a celkovu logistiku to zladit s pracovnymi povinnostami .
Zhrnute za mna , aj v zapadakove s kopkou financii si viem zabezpecit fajn zivot ,v zine po praci zakurime v saune na nasej 2 tis m2 velkej zahrade a relaxujeme , v lete sa na nej kupeme ,a chodime do prirody ,v ktorej vlastne byvame . Ked nam chyba svet ,na letisko do BA , sme za 1,5 hod maximalne .
Ked pocuvame priatelov,ci cast rodiny ,ktori byvaju napr v Linzi, Madride , ci len obycajnej Bratislavy .... mame lacnejsi zivot a tak nam to zatial vyhovuje . Dovolili sme si postavit dom a kupit velky pozemok ,ktory by v Bratislave mal cenu maleho zamocku .. takto mame kvalitne ,dovolim si napisat nadstandarne byvanie v aktualne v cene 4 izbaka v petrzalke . A kvalitu zivota v nom ,si urcujeme sami nasimi preferenciami
@anonym_98e698 prosím ťa, aké je to liberálne predstavenie?😆 Vážne ma to zaujíma. Prečo sa toto predstavenie u dezolátov volá liberálne. Lebo fico pivedal? A ako má tvoje primitívny príspevok súvis s temou? Skús nám radšej opísať ako sa trasu ficove kurvy. Možno to bude smiešnejsie ako ten film.
A ešte posledná veta -Kedysi by skončili v kazajke v bláznici aj dezoláti takého typu ako si ty.
@anonym_98e698 prosím ťa, aké je to liberálne predstavenie?😆 Vážne ma to zaujíma. Prečo sa toto predstavenie u dezolátov volá liberálne. Lebo fico pivedal? A ako má tvoje primitívny príspevok súvis s temou? Skús nám radšej opísať ako sa trasu ficove kurvy. Možno to bude smiešnejsie ako ten film.
A ešte posledná veta -Kedysi by skončili v kazajke v bláznici aj dezoláti takého typu ako si ty.
@anonym_450268 to sa mna nepytaj,kto vôbec take ,,,umenie,,vymyslel.Ved to sa mozem vysrat na papier,zabalit ho a ze ,,,,umenie,,,ako ho pekne zabalim.
@unbeholfen to by si sa takého jedla prejedol. A do práce by si nechodil, aby si mohol mať dostatok peňazí? Bol by si medzi ľuďmi taký šťastnejší nie? Či ? 🤔
@margotka17 teba tiež lúbim. zjem ťa. Maš meno jednej zo sladkostí ktoré konzumujem a najviac mi chutí Margotka Artemis. Tak jasné že pracovať a zarábať je základ. Ale téma neni o zamestnávateloch a mzdách, ale proste že keby ste mali dostatok peňazí, čo sa číslom vyjadriť nedá. Niekomu je veľa to, niekomu to. Kto je nenáročný tak ten aj na malú sumu povie že má dostatok peňazí lebo keď žere 2x denne tak jasné že mu stačia. Takže u mňa dostatok peňazí znamená že hocikedy by som sa mohol najesť a mohol by som si vždy dať to na čo mám chuť. To znamená u mňa dostatok peňazí. Ale kto chce kúpiť motorku, ten povie že má nedostatok. Lebo si to nemôže dovoliť. Nestačia mu peniaze.
@margotka17 napríklad keby som si mohol kúpiť 200 kusov Margotiek a jesť ich vždy keď na ne dostanem chuť, tak poviem že mám dostatok peňazí a som šťastný.
@margotka17 teba tiež lúbim. zjem ťa. Maš meno jednej zo sladkostí ktoré konzumujem a najviac mi chutí Margotka Artemis. Tak jasné že pracovať a zarábať je základ. Ale téma neni o zamestnávateloch a mzdách, ale proste že keby ste mali dostatok peňazí, čo sa číslom vyjadriť nedá. Niekomu je veľa to, niekomu to. Kto je nenáročný tak ten aj na malú sumu povie že má dostatok peňazí lebo keď žere 2x denne tak jasné že mu stačia. Takže u mňa dostatok peňazí znamená že hocikedy by som sa mohol najesť a mohol by som si vždy dať to na čo mám chuť. To znamená u mňa dostatok peňazí. Ale kto chce kúpiť motorku, ten povie že má nedostatok. Lebo si to nemôže dovoliť. Nestačia mu peniaze.
@unbeholfen jaaaaj, tak si ma potešil, že ma ľúbiš 🫣🫣🫣. Aj ja ľúbim Margot, aj Kofilu, aj Devu a Milenu. No mať taký čarovný mešec, kde by neubudalo by bolo celkom dobre, síce ako vidím, my dvaja by sme veľkú časť peňazí presladkovali 🤣🤣🤣.
@margotka17 napríklad keby som si mohol kúpiť 200 kusov Margotiek a jesť ich vždy keď na ne dostanem chuť, tak poviem že mám dostatok peňazí a som šťastný.
@unbeholfen aj ja 🫣. Milujem sladkosti a veterníky, francúzske kocky a Opitý Izidor 👍🤣🤣🤣
@unbeholfen jaaaaj, tak si ma potešil, že ma ľúbiš 🫣🫣🫣. Aj ja ľúbim Margot, aj Kofilu, aj Devu a Milenu. No mať taký čarovný mešec, kde by neubudalo by bolo celkom dobre, síce ako vidím, my dvaja by sme veľkú časť peňazí presladkovali 🤣🤣🤣.
@margotka17 a práve preto našou odpoveďou je: Pokial budeme mať dosť peňazí na sladkosti, tak budeme šťastní.
@13uzivatelka11 riez nerozuniem rovnici zapadakov = neinteligentni ludia .
Nejdem zo seba robit teraz nejaku vysoku inteligenciu, mam len Bc ekonomickeho smeru .moj manzel maturitu . Byvame v zapadakove 25 km od Ziliny. Tam ,kde sme obaja vzdy chceli . Sustredia sa tu nase zaujmy , manzel je pracovne 3-4 dni z tyzdna mimo sk , to by bol ,aj keby byvame niekde v downtowne . Ja mam viac part time uvazkov ,ktore sa sustredia tiez na pracu z domu ,ci blizkosti domu . Mame tu v nasej mini obci s max 200 obyv , komunitu mladych rodin , su tu pristahovani ludia s vyssieho manazmentu nadnarodnych spolocnosti, pripadne mensi podnikatelia s par zamestnancami , lekar , zakladatel spolocnosti s par stovkami zamestnancov , ucitelka na zs , ale ako idem jednotlivo , je tu aj upratovacka v skolke , chlap co pracuje v automotive vo vyrobe , zvarac Co , aj zena v domacnosti , dalsia zas sanitarka v nemocnici ... vsetci mame deti vo veku od 0 do 15 rokov , vieme sa stretavam na grilovackach , vieme si dat ako zeny akciu bez deti a zajst do kina ,ci minuly rok sme boli vsetky pary v divadle.
Knihy citame , vieme sa porozpravat z kazdeho nieco ,o vaznom ,o veselom ,o hlbsom , o primitivnom .
Mame sa tu radi ,a sme tu spokojni .
Co povazujem s odstupom za nevyhodu ... vacsina z nas ma dve az 4 deti ( my 4 ) . Moje starsie dve su v puberte a 5 x v tyzdni maju treningy ,ci ine zaujimove mimoskolske cinnosti , a tam ide znacna cast casu a enwrgie na rozvoz , taxiky a celkovu logistiku to zladit s pracovnymi povinnostami .
Zhrnute za mna , aj v zapadakove s kopkou financii si viem zabezpecit fajn zivot ,v zine po praci zakurime v saune na nasej 2 tis m2 velkej zahrade a relaxujeme , v lete sa na nej kupeme ,a chodime do prirody ,v ktorej vlastne byvame . Ked nam chyba svet ,na letisko do BA , sme za 1,5 hod maximalne .
Ked pocuvame priatelov,ci cast rodiny ,ktori byvaju napr v Linzi, Madride , ci len obycajnej Bratislavy .... mame lacnejsi zivot a tak nam to zatial vyhovuje . Dovolili sme si postavit dom a kupit velky pozemok ,ktory by v Bratislave mal cenu maleho zamocku .. takto mame kvalitne ,dovolim si napisat nadstandarne byvanie v aktualne v cene 4 izbaka v petrzalke . A kvalitu zivota v nom ,si urcujeme sami nasimi preferenciami
@anonym_7f8cfc to, čo opisuješ, nie je zapadákov. Je to satelit Žiliny, kde je sústredená kopa mladých rodín, a nazvime to že zaujímavých ľudí, podľa toho, čo píšeš - čiže to nespĺňa definíciu zapadákova. A vôbec nejde o to, či je niekto upratovačka alebo zakladateľ spoločnosti. Môj manžel je stolár, aktuálne údržbár, ale má záujem a chuť čítať spolu Chestertona a má k nemu také postrehy, že mi padá sánka. Ide o záujem.
Každopádne ja som rovnicu zapadákov = neinteligentní ľudia nepoužila. Tú si zjednodušením urobila ty. K tomu komentáru 13uzivatelka11 som sa vyjadrila pod ním 🙂 V skratke - menej obyvateľov, v zapadákove (nie satelite veľkého mesta, kam sa ľudia koncentrujú, ale na mieste, odkiaľ je odliv ľudí do miest a ich satelitov) znamená menšia šanca, že čojaviem 10 z nich bude mať chuť založiť knižný filozofický klub, napríklad. Že napríklad 5 z nich bude mať chuť rozbehnúť konkrétnu dobrovoľnícku aktivitu, na ktorú mám chuť ja. Čo je úplne v poriadku, že oni chcú niečo iné. Ale pre mňa je dôležité mať komunitu ľudí, s ktorými vieme zdieľať podobné túžby, ciele.
Zapadákov je u mňa meraný občianskou vybavenosťou. Pokial tam sú nonstop potraviny, pumpa, alebo aspoň večierka čo je dlho otvorená, aj cez sviatky, je tam bankomat, pošta, stánok s rýchlym občerstvením, pizzérka, cukráreň, tak to zapadákov nieje. U mňa je zapadákov to, kde chýbajú gastroprevádzky a služby. Lebo ešte by tam mal byť obchid kde sa dajú kúpiť súčiastky na bicykel, náradie, veci do domácnosti, elektriinštalačný materiál. Napríklad obec Trstice sú také. Ďaleko od miest ale je tam všetko čo som spomenul.
Ja žijem v okresnom meste ale zapadákov to je, lebo nemáme nonstop potraviny. Takže musím na elektrickej kolobežke ísť 6km do inej dediny kde nonstop potraviny sú. Alebo pár km na pumpu či automatu s jedlom. A tie sú tiež ďalej lebo jeden automat je v centre a druhý na opačnom konci. Na našom sidlisku nič.
Ja žijem v okresnom meste ale zapadákov to je, lebo nemáme nonstop potraviny. Takže musím na elektrickej kolobežke ísť 6km do inej dediny kde nonstop potraviny sú. Alebo pár km na pumpu či automatu s jedlom. A tie sú tiež ďalej lebo jeden automat je v centre a druhý na opačnom konci. Na našom sidlisku nič.
@unbeholfen no vidíš, práve si našiel dieru na trhu... tak sa jej chyť a začni podnikať😉
@unbeholfen no vidíš, práve si našiel dieru na trhu... tak sa jej chyť a začni podnikať😉
@tiezjedna inák toto ma napadlo už dávnejšie. A aj som sa pýtal prevádzkarov v centre že prečo nespravia pobočku aj na našlm sídlisku a oni že lebo tam ludia vstanú odú do roboty a potom sa vrátia, ze by to tam nešlo… Mne to nedáva logiku veď je to velké sídlisko žije tam veľa ludí a sme na okraji mesta. Ja by si otvoril niečo také že kebab spojený s cukrárňou a znrzlinou. Pizzérka tu je, potraviny sú, krčma je, ale chýba stánok s hotdogmi, burgermi, kebabom, cigánskou pečenkou, bageteriou a cukrárňou… Toto by som otvoril keby som vedel podnikať. Ale keďže ja som pravidelným zákazníkom všetkých takýchto prevádzok v meste tak dohováral och majiteľom any otvorili pobočku. Formou nejakej spolupráce si to viem predstaviť.
@anonym_autor no vsak samozrejme. Mnohi su spokojni v zapadakove, aj s beznymi peniazmi. Mnohi tak aktivne odchadzaju, zmenia zivot, chcu uz klud ...aj za cenu ze im klesnu prijmy.
Tak preco by nemak byt niekto stastny s velkymi peniazmi v zapadakove ?

Keby zanikli peniaze, kopec ľudí príde o zmysel života.
@avicii18 keby bolo jedlo zadarmo tak nie. Pre mňa je zmysel života jedenie pred TV, nie peniaze. Takže ak by to bolo zadarmo tak peniaze ma nezaujímajú. Peniaze sú len nástrojom ako sa k tomu dostať.