icon

Môže exekútor zasiahnuť účet partnerky pri prijatí peňazí?

Dnes o 08:22

Dobry den chcel by mi priatel poslat peniaze prvy krat z firmy kde pracuje mne na ucet, lenze priatel ma dlhy exekutora na krku. Ide o sumu 800eur len. Moze nejak jeho exekutor siahnut na moj ucet podla ibanu? ... nechcem mu ho dať ale rozmyslam. Vlastne len mi posle jeho sef firma peniaze....nemate stym niekto skusenost banku mam sporitelnu. On ucet nemá druhy mesiac, ma ho na tento jeden mesiac zmiznuty ide do inej banky asi viete akej, pre dlznikov ach.
Mozem mu poskytnut ten ucet, pisat ho bude na fakturu lebo ma zivnost. dakujem

Strana
z2
autor
Dnes o 08:23

Inak len sním chodím, ak vobec budem mat na toto nervy, nemame spolu nic niesme zobratý...

enmery
Dnes o 08:25

Ďalšia, ktorá nevidí plejádu červených vlajok. Nič mu nedávaj a ukonči to. Načo ti je taký chlap a ojebavač?Aby si náhodou nemala pekný, šťastný a pokojný život?

anonym_eb9c94
Dnes o 08:26

Nie. Nemôže.
Ale velmi by som premýšľala či je toto vhodný partner do budúcna
Miesto riešenia dlhu uteká do inej banky.

patrike
Dnes o 08:28

Trestny zakon, par 239 - kratenie veritela. Podielas sa vedome na tom cine ako spolupachatel. tych 800 nech on zaplati a ty sa rozid s takym magorom okamzite.
Urcite s tym nesuhlas, je to lahko dohladatelne, kam idu peniaze a komu patri ucet.

anonym_3cf041
Dnes o 08:28

😅😅😅😅a čo mu pomôže iny účet
Ked cez zamestnavatela mu stopnú peniaze😅

anonym_cd2f78
Dnes o 08:29

Jasné, môže aj dieťa si s ním ešte medzi tým sprav

patrike
Dnes o 08:30

Posielanie výplaty na cudzí účet (napríklad partnera, rodinného príslušníka) počas exekúcie je častým spôsobom, ako sa dlžníci snažia ochrániť svoje finančné prostriedky pred zablokovaním exekútorom. Hoci to môže dočasne pomôcť, prináša to aj riziká.
Tu sú kľúčové informácie o exekúcii a zasielaní výplaty na cudzí účet:

Zablokovanie vlastného účtu: Ak má povinný (dlžník) zablokovaný účet v banke, exekútor si môže nárokovať prostriedky na ňom, pričom povinnému zostáva len nezabudnuteľná suma (v roku 2024 je to 99,58 eura) na jednom účte.
Posielanie na cudzí účet: Ak zamestnávateľ posiela mzdu na účet inej osoby (napr. priateľky/priateľa), exekútor nemôže priamo zablokovať tento účet, pretože nepatrí dlžníkovi.
Riziká tohto postupu:
Stratou kontroly: Peniaze sa stávajú majetkom majiteľa účtu. Ak sa s ním dlžník rozíde alebo sa majiteľ účtu dostane do exekúcie, peniaze môžu byť stratené.
Preukazovanie vlastníctva: V prípade, že by exekútor zistil tento postup, majiteľ účtu musí preukázať, že peniaze patria jemu, čo môže byť komplikované.
Exekúcia na mzdu u zamestnávateľa: Exekútor môže nariadiť zrážky priamo zo mzdy u zamestnávateľa. V takom prípade zamestnávateľ posiela časť mzdy exekútorovi a zvyšok na účet určený zamestnancom (aj cudzí).
Porušenie zákona: Hoci je to bežná prax, ak by sa preukázalo, že ide o obchádzanie exekúcie, môže to mať právne následky.

anonym_84f259
Dnes o 08:30

ako velmi legalne ti pride , aby jeho vyplata bola posielana na iny ucet? dalsia vec, ak tam uz je exekucia, zamestnavatel bez ohladu na to, na aky ucet sa vyplata posiela, posiela vyplatu ponizenu o cast exekucie podla stanoveho planu splacania... cize... pomahas chujovine, navyse s tym nevydrbes ani ty ani ten tvoj .... tolko k tomu

patrike
Dnes o 08:31

„Mám exekúciu a tak chcem výplatu posielať na účet mojej priateľky. Môže jej exekútor zablokovať účet?," pýta sa Andrej Baček, čitateľ HN poradne.

Dlh len z vášho majetku
Ako mu radí advokát Arpád Barczi, exekútor nemôže siahnuť na účet jeho priateľky. „Vy ako povinný ste zviazaný plniť a to z vášho majetku a nie z cudzieho. Exekútor môže prikázať vášmu zamestnávateľovi, aby vám z výplaty zrazil určitú časť a poukázal ju exekútorovi. Teda vaše peniaze ani nedôjdu na účet vašej priateľky.“

autor
Dnes o 08:32

:/ ale ved on si ide riesit dlhy ze si nasporí na tom ucte, ale musi mu niekde chodit vyplata, tak aspon tu druhu nech si poriesi. No hlavne dane si nepodaval...

patrike
Dnes o 08:33

Hlavne pamataj : obabravanie je v povahe rovnako ako unik pred pravidlami. Tento ked ti spravi decko alebo mu pozicias peniaze, nikdy neuvidis alimenty, ani ti peniaze nevrati. Tak isto ti moze byt neverny, jemu moralka nic nehovori, hlada vzdy unikove cesty z problemu.

patrike
Dnes o 08:34
@anonym_autor

:/ ale ved on si ide riesit dlhy ze si nasporí na tom ucte, ale musi mu niekde chodit vyplata, tak aspon tu druhu nech si poriesi. No hlavne dane si nepodaval...

@anonym_autor No ved mu vyplata bude chodit ne jeho ucet a splatenie dlhu zabezpeci exekutor. Naozaj sa nedaj zapojit do trestnych cinov. 800 ma splatene za 2 - 3 mesiace.

luccys
Dnes o 08:35
@enmery

Ďalšia, ktorá nevidí plejádu červených vlajok. Nič mu nedávaj a ukonči to. Načo ti je taký chlap a ojebavač?Aby si náhodou nemala pekný, šťastný a pokojný život?

@enmery Niektore akoby mali radar na tychto exotov. Keby si do radu postavila 10 chlapov, z toho 9 normalnych a 1 s dlhmi/gamblera/alkoholika whatever, vyberu si neomylne toho jedneho problemoveho.

anonym_b7918e
Dnes o 08:35
@anonym_autor

@anonym_autor dlhy sa riešia hneď a nie až keď príde exekútor. Dievča naivné

luccys
Dnes o 08:36

Chce splatit dlhy, ale vyplatu chce utopit na iny ucet. Pobavilo😆

patrike
Dnes o 08:36

Este raz a pomaly : exekutor uvidi cez socialnu poistovnu, kde tvoj exot pracuje a aka firma za neho plati odvody. V tom bode nariadi zrazky zo mzdy priamo firme a na ten tvoj ucet pride zivotne minimum. Vybavene.

autor
Dnes o 08:37
@anonym_3cf041

😅😅😅😅a čo mu pomôže iny účet
Ked cez zamestnavatela mu stopnú peniaze😅

@anonym_3cf041nema zamestnavatela, je zivnostnik on vystavuje faktury. Jedine ma napadlo ze jeho sef jak keby ho ma na cierno( sak on tlk si ma platit sam zdravotku aj socialku)
Takze mu exekutor nestrhava nic jemu riadne fakturu vyplaca starý zazobany zamestnavatel nechcem sem pisat meno firmy radsej, akoze mate pravdu ja natoto nemam nervy uz. Nemam. On si mysli ze vserko na supu naraz potom vyplatí len neviem ako on bude vysvetlovat odkial nato vzal.... ze kam mu chodila vyplata jedine ze robil po kamaratoch a davali mu do vacku, take nervy mam ...

enmery
Dnes o 08:37
@anonym_autor

@anonym_autor A ty si uvedomuješ, čo je to za existenciu?Exekútor na Teba nepríde len tak. To je vedomý dlhodobý postoj k zodpovednosti, problémom, riešeniu problémov. A to sa ukáže aj vo vzťahoch k ľuďom. Ja neviem ženy, vám niektorým fakt vybrali mozog...inak to už slušne pomenovať neviem.

autor
Dnes o 08:38
@patrike

Trestny zakon, par 239 - kratenie veritela. Podielas sa vedome na tom cine ako spolupachatel. tych 800 nech on zaplati a ty sa rozid s takym magorom okamzite.
Urcite s tym nesuhlas, je to lahko dohladatelne, kam idu peniaze a komu patri ucet.

@patrike dakujem ...tak to stací.

patrike
Dnes o 08:40
@anonym_autor

@anonym_3cf041nema zamestnavatela, je zivnostnik on vystavuje faktury. Jedine ma napadlo ze jeho sef jak keby ho ma na cierno( sak on tlk si ma platit sam zdravotku aj socialku)
Takze mu exekutor nestrhava nic jemu riadne fakturu vyplaca starý zazobany zamestnavatel nechcem sem pisat meno firmy radsej, akoze mate pravdu ja natoto nemam nervy uz. Nemam. On si mysli ze vserko na supu naraz potom vyplatí len neviem ako on bude vysvetlovat odkial nato vzal.... ze kam mu chodila vyplata jedine ze robil po kamaratoch a davali mu do vacku, take nervy mam ...

@anonym_autor Cize pridu dalsie a dalsie exekucie, lebo narobi dlh na odvodoch aj dani. Prec od neho cim skor a nedaj sa namotat na sluby, ako sa zmeni a ako sa vsetko vyriesi za par mesiacov.

anonym_ef51c9
Dnes o 08:42

dalsi co ma zlatu cicinu?

luccys
Dnes o 08:43

"Vsetko vyplati naraz" 🤣 No tak potom je vsetko v poriadku. Ked to povedal😄

zuzubb007
Dnes o 08:46

🙈🙈🙈 naivka mega, nedávam toto, ako ženy môžu byť tak mimo

enmery
Dnes o 08:49
@luccys

"Vsetko vyplati naraz" 🤣 No tak potom je vsetko v poriadku. Ked to povedal😄

@luccys Tak prečo to neodkomunikuje s exekútorom? Taký fasa chalan, ešte si treba rýchlo spichnúť jedno dieťa...to sa určite zmení.

autor
Dnes o 08:51
@patrike

Este raz a pomaly : exekutor uvidi cez socialnu poistovnu, kde tvoj exot pracuje a aka firma za neho plati odvody. V tom bode nariadi zrazky zo mzdy priamo firme a na ten tvoj ucet pride zivotne minimum. Vybavene.

@patrike dakujem vy mi to dobre vsetko vysvetlujete, velmi som verila ze sa to dá ale nedá ani keby si odklada do vačku, ma napadol nech si da bankrot na roky nech nic nemoze ale ked zisti sudca aký bol nezodpovedný tak ja neviem, nemam nato ja uz kapacitu sa sním trapim 4 5 mesiac, myslí si ze je to len tak keby aj robí na fuskach pomimo nemozem len tak tisice dať niekam myslím si ze odrazu ide vyplatit taký onaký dlh. Isto by sa ho pytali skadial to má. Myslím si. Dobre ze som sem napisala. Ja son to snim len nechcela vzdať lebo sa mi to zdá riesitelne ale to musi zavoalt svojmu exekuotorvi a riadne sa snim dohodnut otvorit jeho prípad vediet sumy, aké dlží všetky peniaze, tam mal volať ako prvé, a že to je na dva tri roky. Vsetko nadlho. Ja tiez si pokladam otazku preco by som sa mala trapit ja keď on sa netrápil. Kazdy nech si spraví sám ja som sa tiez sama musela vysporiadavať, ale tak ja som neni lajdak. Len chapte luto mi je cela situacia, nie dieta isto nie. Poviem nech sa spoji s exekutorom lebo koncim a ja mu nebudem ziadny účet davať nech mu to pošlú kam chcú baraj na šek, neriesim.

tiezjedna
Dnes o 08:54
@patrike

@patrike písala, že on to bude fakturovať... Takže OSVČ, tam socka neuvidí nič, maximálne to, že si (pravdepodobne) neplatí odvody

simca06022011
Dnes o 08:56

nie, tebe na ucet exe nesiahne. Exe si ma vymahat peniaze cez zamestnavatela, ma pristup len k officialnym jeho prijmom, na jeho officialnych uctoch.
On nech kontaktuje exekutora a dohodne si splatkovy kalendar a nech nevymysla s tym "ze si naspori", takto to nefunguje... Zbytocne bude mat blokovane ucty, tak ci tak, ak ide exekucia, je to len krok od toho aby dostal zamestnavatel list od neho, bude musiet zrazat maximalnu sumu, ostane mu z vyplaty len v podsate minimum. Nebude exe cakat "kym si nasetri". Zamestnavatel mu moze vyplacat peniaze v hotovosti.
Exekucie sa stavaju, dolezite je ako to bude riesit, za co to je.. nerob paniku.. Ak sa nesprava seriozne, nema zaujem to riadne riesit = tak to hovori nieco o jeho zodpovednosti a treba ho proste pustit k vode, taketo typy sa do exe dostavaju potom dost casto...

enmery
Dnes o 08:57
@tiezjedna

@patrike písala, že on to bude fakturovať... Takže OSVČ, tam socka neuvidí nič, maximálne to, že si (pravdepodobne) neplatí odvody

@tiezjedna Je to úplne jedno. Je to ojebavač a klamár a takto bude fungovať celý život. Škoda, že autorka to nevidí...

autor
Dnes o 08:57
@tiezjedna

@tiezjedna ano neplati odvody ze tam neni na socke ani registrovany, lebo nerobil danove. Neni registrovany v soc.poistovni ( nemaval pn nic nejde mu do dochodku nic) proste nol na socke a pani ze neni ani evidovany. Ale ked si spravi spetne utovvnictvo tak to socka uvidí....a bude mat pokuty co uz. Jeho vec . Keby aj snim nic neplanujem chcela som mu pomoct, asi mam nejaky udereny syndrom moja povaha ...ale nemam nato uz nervy ja. Nech si to zisti sam. A sporí si do vacku nie posiela na ucty odteraz

rucka77
Dnes o 09:00

Netusim, preco ma take exekucie, ze mu uz zablokovali ucet, ale toto vacsinou byva red flag 🙄

Strana
z2