icon

Môže exekútor zasiahnuť účet partnerky pri prijatí peňazí?

Dnes o 08:22

Dobry den chcel by mi priatel poslat peniaze prvy krat z firmy kde pracuje mne na ucet, lenze priatel ma dlhy exekutora na krku. Ide o sumu 800eur len. Moze nejak jeho exekutor siahnut na moj ucet podla ibanu? ... nechcem mu ho dať ale rozmyslam. Vlastne len mi posle jeho sef firma peniaze....nemate stym niekto skusenost banku mam sporitelnu. On ucet nemá druhy mesiac, ma ho na tento jeden mesiac zmiznuty ide do inej banky asi viete akej, pre dlznikov ach.
Mozem mu poskytnut ten ucet, pisat ho bude na fakturu lebo ma zivnost. dakujem

Strana
z2
moonlight1210
Dnes o 09:00
@anonym_autor

:/ ale ved on si ide riesit dlhy ze si nasporí na tom ucte, ale musi mu niekde chodit vyplata, tak aspon tu druhu nech si poriesi. No hlavne dane si nepodaval...

@anonym_autor neposkytuj mu cislo uctu a daj mu zbohom.

Aj keby si mala vplyv a nejak mu pomohla nastavit, ako to poslacat, tak si narobi za tvojim chrbtom nove dlhy.
Ak budete spolu, budu tie dlhy postupne na tvojom krku, lebo tieto typy obvykle kuvikaju, ako sa snazia (alebo vraj budu snazit) a su to hotove obete systemu. A potom zistis, ze len co maju po boku niekoho, okamzite sa zacnu uplne otvorene bez hanby chovat nezodpovedne a vsetky problemy zavesia na krk partnerke.

Ked to prestane byt unosne, partnerka im uz nadava, ma nervy, place, krici, tak nasledne si zvycajne najdu novu frajerku, podvadzaju a u nej spustia cele to divadlo od zaciatku.

Rozpravky, ako to on splati cele naraz - figu borovu. Akonahle sa dostane k nejakej sume, je mu luto dat ju na splatku. Radsej ju rychlo minie.
Navyse kazdym dnom tie dlhy rastu.
Len zazrakom sa niekedy vobec dospori k sume, aby to vyplatil naraz. Pricom uhradi hlavne obrovske urobky, sudne poplatky a poplatky exekutora, ktore popri tom narastu najviac.

Takze zdvihnut kotvy a dovidenia.

patrike
Dnes o 09:02
@anonym_ef51c9

dalsi co ma zlatu cicinu?

@anonym_ef51c9 Tento nema zlatu, skor hrdzavu, ale vykonnu 🙂

tiezjedna
Dnes o 09:03
@anonym_autor

@tiezjedna ano neplati odvody ze tam neni na socke ani registrovany, lebo nerobil danove. Neni registrovany v soc.poistovni ( nemaval pn nic nejde mu do dochodku nic) proste nol na socke a pani ze neni ani evidovany. Ale ked si spravi spetne utovvnictvo tak to socka uvidí....a bude mat pokuty co uz. Jeho vec . Keby aj snim nic neplanujem chcela som mu pomoct, asi mam nejaky udereny syndrom moja povaha ...ale nemam nato uz nervy ja. Nech si to zisti sam. A sporí si do vacku nie posiela na ucty odteraz

@anonym_autor tak jasné, môže očakávať ďalšie problémy ak si neplatí odvody. A nebudú malé, pretože úroky sú vysoké. Je to blb, preč od neho.

patrike
Dnes o 09:05
@moonlight1210

@anonym_autor neposkytuj mu cislo uctu a daj mu zbohom.

Aj keby si mala vplyv a nejak mu pomohla nastavit, ako to poslacat, tak si narobi za tvojim chrbtom nove dlhy.
Ak budete spolu, budu tie dlhy postupne na tvojom krku, lebo tieto typy obvykle kuvikaju, ako sa snazia (alebo vraj budu snazit) a su to hotove obete systemu. A potom zistis, ze len co maju po boku niekoho, okamzite sa zacnu uplne otvorene bez hanby chovat nezodpovedne a vsetky problemy zavesia na krk partnerke.

Ked to prestane byt unosne, partnerka im uz nadava, ma nervy, place, krici, tak nasledne si zvycajne najdu novu frajerku, podvadzaju a u nej spustia cele to divadlo od zaciatku.

Rozpravky, ako to on splati cele naraz - figu borovu. Akonahle sa dostane k nejakej sume, je mu luto dat ju na splatku. Radsej ju rychlo minie.
Navyse kazdym dnom tie dlhy rastu.
Len zazrakom sa niekedy vobec dospori k sume, aby to vyplatil naraz. Pricom uhradi hlavne obrovske urobky, sudne poplatky a poplatky exekutora, ktore popri tom narastu najviac.

Takze zdvihnut kotvy a dovidenia.

@moonlight1210 Tieto typy este mavaju uzasne podnikatelske napady, ktore urcite vyjdu, len potrebuju na start pozicat 10 - 20 000 a potom sa im vrati 50 000, za ktore pojdete spolu na dovolenku a zoberiete si hypo na vlasne byvanie a strasne ta miluje a chce s tebou decko (ine kaleraby dopln podla potreby).

patrike
Dnes o 09:09
@anonym_autor

@tiezjedna ano neplati odvody ze tam neni na socke ani registrovany, lebo nerobil danove. Neni registrovany v soc.poistovni ( nemaval pn nic nejde mu do dochodku nic) proste nol na socke a pani ze neni ani evidovany. Ale ked si spravi spetne utovvnictvo tak to socka uvidí....a bude mat pokuty co uz. Jeho vec . Keby aj snim nic neplanujem chcela som mu pomoct, asi mam nejaky udereny syndrom moja povaha ...ale nemam nato uz nervy ja. Nech si to zisti sam. A sporí si do vacku nie posiela na ucty odteraz

@anonym_autor To je cista katastrofa, on nema dlh 800, on ma dlh nasobne vacsi o nezaplatene dane a odvody a pokuty. Socialka mava program, kde kto sa sam prihlasi a doplati, tomu odpustia penale. Len sa musi snazit on sam a splacat, nie utekat pred dlhmi.

eeffka
Dnes o 09:09
@anonym_autor

@anonym_3cf041nema zamestnavatela, je zivnostnik on vystavuje faktury. Jedine ma napadlo ze jeho sef jak keby ho ma na cierno( sak on tlk si ma platit sam zdravotku aj socialku)
Takze mu exekutor nestrhava nic jemu riadne fakturu vyplaca starý zazobany zamestnavatel nechcem sem pisat meno firmy radsej, akoze mate pravdu ja natoto nemam nervy uz. Nemam. On si mysli ze vserko na supu naraz potom vyplatí len neviem ako on bude vysvetlovat odkial nato vzal.... ze kam mu chodila vyplata jedine ze robil po kamaratoch a davali mu do vacku, take nervy mam ...

@anonym_autor vobec to neries s frajerom je uplne mimo, zivnostnik musi mat peniaze odoslane na ucet ktory je uvedeny na zmluve, ja by som pokial jeho ucet nie je na zivnost a nezdokladuje mi ze ho zmenil ani neodoslala a najma dnes ked sa vsetky ucty kontroluju s menom prijemcu, pre firmu to je neuplatnitelny naklad.

simca06022011
Dnes o 09:16
@rucka77

Netusim, preco ma take exekucie, ze mu uz zablokovali ucet, ale toto vacsinou byva red flag 🙄

@rucka77 kazdy exekutor velmi ryhclo blokuje ucty..:DDD

anonym_02c98f
Dnes o 09:21

Som zvedava, kto by zacvakal jeho pobyt v nemocnici v pripade urazu. Ale to typka asi netrapi.

januska12323
Dnes o 09:25

Mne by bolo úplne jedno kam pošle peniaze len nech ma do toho nezaťahuje. Keby bol rozumný spojí sa s exekútorom ešte skôr ako mu bude blokovať účet a vypýta si splátky. On vlastne ani nevie komu koľko dlží, neplatí, robí ďalšie dlhy a vraj naraz vyplatiť 😁 o pár rokov bude dlh oveľa väčší keďže budú k tomu úroky plus zaplatenie exekútorovi. Ale to by musel mať rozum, máj ho aspoň ty a prestaň sa s ním kontaktovať.

simca06022011
Dnes o 09:33

Mimochodom,, neviem z kade mate "kontaktovat" exekutora skor, ako bude blokovat ucet :DD take sa nedeje, exekutor dostane prikaz a okamzite zatazuje ucet, nedava dopredu o tom vediet. mal si riesit dlhy s veritelom, tj tam kde tie penaize dlzi.

simca06022011
Dnes o 09:38
@anonym_autor

@anonym_3cf041nema zamestnavatela, je zivnostnik on vystavuje faktury. Jedine ma napadlo ze jeho sef jak keby ho ma na cierno( sak on tlk si ma platit sam zdravotku aj socialku)
Takze mu exekutor nestrhava nic jemu riadne fakturu vyplaca starý zazobany zamestnavatel nechcem sem pisat meno firmy radsej, akoze mate pravdu ja natoto nemam nervy uz. Nemam. On si mysli ze vserko na supu naraz potom vyplatí len neviem ako on bude vysvetlovat odkial nato vzal.... ze kam mu chodila vyplata jedine ze robil po kamaratoch a davali mu do vacku, take nervy mam ...

@anonym_autor tak ked je zivnostnik, meni to situaciu :D a co citam dalej.. vykasli sa na neho.

vulka
Dnes o 09:48
@anonym_autor

@anonym_autor Za každý deň omeškania(nezaplatenia) odvodov do sociálnej poisťovne mu narastajú penále(pokuta). O tom vieš?

sisska96
Dnes o 09:51
@anonym_autor

@patrike dakujem vy mi to dobre vsetko vysvetlujete, velmi som verila ze sa to dá ale nedá ani keby si odklada do vačku, ma napadol nech si da bankrot na roky nech nic nemoze ale ked zisti sudca aký bol nezodpovedný tak ja neviem, nemam nato ja uz kapacitu sa sním trapim 4 5 mesiac, myslí si ze je to len tak keby aj robí na fuskach pomimo nemozem len tak tisice dať niekam myslím si ze odrazu ide vyplatit taký onaký dlh. Isto by sa ho pytali skadial to má. Myslím si. Dobre ze som sem napisala. Ja son to snim len nechcela vzdať lebo sa mi to zdá riesitelne ale to musi zavoalt svojmu exekuotorvi a riadne sa snim dohodnut otvorit jeho prípad vediet sumy, aké dlží všetky peniaze, tam mal volať ako prvé, a že to je na dva tri roky. Vsetko nadlho. Ja tiez si pokladam otazku preco by som sa mala trapit ja keď on sa netrápil. Kazdy nech si spraví sám ja som sa tiez sama musela vysporiadavať, ale tak ja som neni lajdak. Len chapte luto mi je cela situacia, nie dieta isto nie. Poviem nech sa spoji s exekutorom lebo koncim a ja mu nebudem ziadny účet davať nech mu to pošlú kam chcú baraj na šek, neriesim.

@anonym_autor tuším funguje aj cash, prípadne na šek. Neviem ja by som nedávala účet. Je to iba aktualny priateľ nič viac, zajtra už môže byť ex

Strana
z2