Môže poisťovňa vymáhať nedoplatok ak sa ho vzdala?
Ahojte dievčatá, viem že som mimo témy, ale fakt by som potrebovala pomôcť a na právnika nemám peniaze. Možno máte niektorá skusenosti, alebo sa aspon trošku rozumiete do toho. Takže môj problém je taký, vlastne problém môjho manžela. ako dieťa odišiel bývať za mamou do talianska, v roku 2001, mal vtedy 14 rokov. jeho už dnes nebohá mama ho nevyhlásila zo zdravotnej poisťovne, v roku 2009 sa vrátil na SR a prišiel mu nedoplatok za zdrav. poistenie 1500 eur od mája 2004 až do toho roku 2009. podotýkam že 18 mal až v júly 2004, takže nechápem prečo od mája. takže sme krásne podali odvolanie. Priložili sme množstvo fotokopii dôkazov o jeho pobyte. Potom nám o mesiac na to prišlo rozhodnutie od dôvery, že nám v plnom rozsahu vyhoveli a rušia celý nedoplatok , že nevznika povinnosť zaplatiť a že je to pravoplatne dňom doručenia manželovi. tak som si myslela že super, lenže včera nám prišlo že zase chcu od nás peniaze od mája 2004 do januára2006 čo je okolo 200eur. Tak sa pýtam je možné aby to od nás vymáhali ked to už predtým zrušili v plnom rozsahu????? Ked som im tam zavolala, najskôr ma odbili nech zavolam poobede, potom poobede mi nikto nedvihal a dneska mi zodvihli s tym že áno chcu tie peniaze , lebo priložené doklady za to obdobie im nestačia. tak kde sme??? 🙄 Máme sa znova odvolať a priložiť aj iné doklady...ale mi iné nemáme. Nakoľko manželovi mama zomrela, nemáme všetky dokumenty s talianska.Prosím poradte mi niekto , velmi velmi budem vdačná. Bianca 😅
Dakujem za odpoved. Dneska sme podali odvolanie na pobocke plus sme dolozili dalsich 10 fotokopii dokumentov potvrdzujucich jeho trvaly pobyt v taliansku. Uz len cakat nam zostava. Ale urcite to tak nenechame v pripade, ze by nam nevyhoveli.
@biancarv pre istotu este si vygoogli bezplatne pravne poradenstvo, ktore mozu poskytovat neziskovky. Neviem zarucit, na akej urovni su. Z vlastnej skusenosti viem, ze advokat, ktory pravidelne zastupuje na sude, vie vyhrat spor za par minut na uplnej hluposti, ked pravnik zo zdruzenia nedocita zakon. Popozerala by som Zbierka.sk uplne a aktualizovane znenia zakonov.
nuz dovera to je katastroficka zdravotna poistovna my sme rozhodnuti odchadzame cela rodina odtial...
maju velmi dlhe cakacky na planovane zakroky.. nizke limity.. bezne sa mi stava ze ideme k lekarovi a ma v polke mesiaca precerpany limit na poistnecov Dovery...
papiere sa tam stracaju .. to je uplny standart... ja si vsetko scanujem.. kvoli tomu...
@maznacik007 ja mám presne opačnú skúsenosť 🙂
@sue stastny clovek si...
ja mam opacnu... nanestastie..
este pridam jednu negativnu skusenost...
u nas v okresnom meste Dovera nema zazmluvneho ORL lekara... takze ak nahodou ma vase dieta zapal stredneho ucha ci nieco podobne .. tak potom bude musite ist do bratislavy na kramare co je cca 40 km .. samozrejme ak idete autom ak nemate auto tak potom viacere prestupy a trva to tak 2-3 hodinky alebo potom este maju zazmluvneho lekara v jednej dedinke kam ide spoj z okresneho mesta tak 3-4 krat do dna.. ta ambulancia nefunguje kazdy den
takze u nas je najvacsi problem ak ma dieta nejaku usnu infekciu ci potrebuje ORL lekara..

@biancarv hmm...najprv by som skúsila zájsť osobne do poisťovne - neviem, ktorú pobočku máte najbližšie. Takéto veci je dobré riešiť osobne a nie telefonátom. Ďalej - žiadne dokumenty nedávajte originály... ak by ste sa takto nedohodli, skúsila by som napísať do Markízy - Zuzana Eliášová má na starosti zdravotníctvo. Určite by ti poradila. Mne pomohla tiež, keď som sa jej ozvala.