icon

Môže študentský účet priniesť neočakávané prekvapenia?

18. nov 2024

Dnes prišla domov synovi obalka od Tatrabanky- založil si bez nášho vedomia študentský účet - prišla mu aj karta.
Ako sa to dá bez súhlasu zákonného zástupcu keď ma len 16 rokov?

Vraj mu tam prišlo 50€, je to debetná karta a vraj to davaju každému študentovi “len tak”

Nechce sa mi tomu verit, kto dá v dnešnej dobe len tak 50€. ???
Určite je v tom nejaký háčik, nie? Ďakujem za všetky info

patka06
18. nov 2024

V TB si vie študent nad 16 rokov otvoriť účet len s OP, nepotrebuje k tomu zákonného zástupcu

autor
18. nov 2024

Takže nie je v tom žiaden háčik?

sasa1310
18. nov 2024

nie je.

danieli
18. nov 2024

Nie je, aj nas ma kartu ucet a tatrabanka mu poslala vreckove

luliu
18. nov 2024

Od 15r si vie založiť účet sám, banky dávajú odmeny za založenie účtu. Háčik v tom nemá byť aky

simsalabim
18. nov 2024

Nie je v tom ziadny hacik, Tatra to robi takto uz roky, vyuzili vsetky moje deti.

vlastnynazor
18. nov 2024

Veď si stačí pozrieť ponuky bánk a takto si vie študent prist na pekné peniaze. Predpokladam, ze pre deti a študentov má väčšina bánk účet zadarmo.

sweet20
18. nov 2024

Mala by si ho pekne pochvalit, ze to zvladol sam.. dufam, ze si na nho nekricala

maranco
18. nov 2024

@patka06 v TB od 15 rokov si vie otvoriť účet bez rodiča

maranco
18. nov 2024

Teoreticky vieš nabehnúť do banky s rodným listom a vyžiadať si prístup do jeho účtu cez IB/mobilnú aplikáciu aby si mohla kontrolovať ako hospodári s peniazmi.

zuzinka888
18. nov 2024

Ano takyto bonus alebo podobny davaju studentom aj ine banky. Mne je len cudne ze niektore deti ezte v 15 nemaju ucet- co je pre rodica fajn sposob ako skontrolovat dieta kam a na co mina peniaze, ako hospodari. Ci vam deti nosia domov blocky a pravidelne prepocitvate prasiatk?

maranco
18. nov 2024

@zuzinka888 * Mne je len cudne ze niektore deti ezte v 15 nemaju ucet *
poznám rodinu kde vyše 55 ročné dieťa nemá svoj účet v banke, ani kartu, s peniazmi v rodine hospodári mama, ona má účet v banke a on potom chodí s hotovosťou na poštu platiť poplatky

katarinaba
18. nov 2024

Moj syn ma v TB ucet uz roky, najskor detsky, takmer pred rokom mu ho zmenili na studentsky. Pred mesiacom mali akciu, ze ak si stiahne a aktivuje aplikaciu TB a citacku, dostane 50 EUR. Tak sme sli do banky - tam si uz vsetko pekne s asistenciou pracovnika aktivoval. Do tyzdna mal peniaze na ucte. Skuste si pozriet, ci este ta akcia nebezi. Synator si kartu k uctu dnes aj sam pridal do penazenky na mobile. V dnesnej dobe super, ze su deti digitalizovane, vedene k hospodareniu a samostatnosti. Uz aj moj 10 rocny ma ucet v TB a kartu. Plus detsku apku TB. Momentalne dostava od banky kazdy mesiac 5 EUR, na pol roka. Tu je vsak podmienka, ze mu tam musim poslat aj ja nejake peniaze.

zuzinka888
18. nov 2024

@maranco a ked maminka uz nebude - tak syncek bude vediet hospodarit? Financna gramotnost sa neda naucit cez vikend- ale chapem co bolo tymto myslene.

barbora_t
18. nov 2024

Nie je v tom ziadny hacik 😊 ja mam pre dcerku zalozeny detsky ucet a kazdy mesiac po dobu 1 roka jej pripisu 5 eur pokial jej na ucet poslem nejake peniazky aj ja 😊

cukroska
18. nov 2024

Má aj môj syn.

user62056819
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
24. nov 2024

@user62056819 na akych poplatkoch? Studentsky ucet je zdarma. Uplne a bez dalsich podmienok.

summer23456
24. nov 2024

@simsalabim a zrušenie detského účtu je tiež bez poplatkov? Keby človek chcel radšej v inej banke?

simsalabim
24. nov 2024

@summer23456 netusim, najdi si cennik na nete🤷‍♀️ Podla mna ano.

sweet20
24. nov 2024
summer23456
24. nov 2024
anna5678
15. jan 2025

Pekný deň želám, chcela by som sa opýtať či tá akcia ešte funguje v TB?

autor
15. jan 2025

@anna5678 to je asi dlhodobé mSlim že áno

anna5678
15. jan 2025

Ďakujem krásne, lebo keď som pozerala tak všade písalo 2024, tak reku že sa opýtam možno budete vedieť viac

mariojozef
Odpoveď bola odstránená