icon

Môžem bývalého zamestnávateľa požiadať o ročné zúčtovanie?

8. feb 2024

Ahojte, môžem poprosiť ktoréhokoľvek bývalého zamestnávateľa o ročné zúčtovanie? A môže ma odmietnuť ak podám oficiálne žiadosť poštou + potrebné podklady k tomu?

autor
•
8. feb 2024

Resp ak som bola aj na úrade práce, treba doklad i o tom? Nepoberala som nič.

petronellla87
•
8. feb 2024

Myslím že iba posledného môžeš požiadať, z up som mala potvrdenie ze od kedy do kedy som tam bola registrovaná, ale bolo to pred pár rokmi možno sa dačo zmenilo

bykaterina
•
8. feb 2024

mozes tomu u koho si bola minuly rok zamestnana nie hoc ktoremu. alebo si najdi uctovnicku a hoc ktora ti to za poplatok urobi, a ano potrebujes doklady ze si bola tam a tam a zarobila tolko a tolko, vsak ona nema vestecku gulu aby to vedela

luxus10
•
8. feb 2024

ak si bola na up, treba dolozit aj to, to ti poslu aj na email, ak tam zatelefonujes. je to doklad, ze si si neuplatnovala u nejakeho zam. nezdanitelny zaklad dane, na kt. mas narok...

autor
•
8. feb 2024

@bykaterina pýtam sa na doklad z úradu, kde som nič nezarobila. Mam len doklad, že ma vyraduju (keďže som požiadala na základe pracovnej zmluvy)

autor
•
8. feb 2024

@luxus10 ďakujem, zatelefonujem

bykaterina
•
8. feb 2024

jasne ze ti treba doklad ze si nic nebrala

bykaterina
•
8. feb 2024

ved ekonomka ti vsetko povie

mogaa
•
8. feb 2024

nie ktoréhokoľvek, ale posledného....

tradaaa
•
8. feb 2024

@mogaa nie, nemusíš žiadať len posledného. Hociktorého, u ktorého bola zamestnaná v r. 2023. A ak pošleš doporučene poštou žiadosť s potrebnými dokladmi do 15.2., musia ti spraviť ročné zúčtovanie. Platí to už 3. rok, už som tak aj žiadala - nie posledného zamestnávateľa