icon

Môžem si dať životnú poistku, keď mám exekúcie?

1. mar 2021

Ahojte. Môžem si dať životnú poistku keď mám exekúcie?

ivkazba
1. mar 2021

Áno.

janai1
1. mar 2021

Ani, ale neviem z čoho ju budete platiť keď máte exe 😅 kvalitná poistka nestojí 20€

ivkazba
1. mar 2021

@janai1 mne asi 8 rokov dozadu prišla na účet exekúcia z dopravného podniku (pokuta z 90-tych rokov keď som ako študentka SŠ išla na čierno), v dobe keby mi prišla exe som mala TPP a príjem cca 3000 čisté, takže napriek exe som nemala problém platiť nič ďalšie. Takže tvoja poznámka bola dosť pomimo a ten vyrehotaný smajlik je úplne nemiestny. Exekúcia sa nie vždy rovná človeku bez príjmov.

janai1
1. mar 2021

@ivkazba tak to nie je vyrehotany smajlík len tak mimochodom

A nepíše aké exekucie ma 😉 niektorí si zakladajú 20€ poistky v bankách a myslia si ako ich to spasí keď sa niečo stane,preto píšem že treba pouvažovať nad tým, či na poistku počas exe vôbec ma 😉

Takže tvoja poznámka bola dosť mimo 😉

ivkazba
1. mar 2021

@janai1 pýtala sa, či si môže založiť životku ak má exe. Odpoveď je áno. Teba, mňa ani nikoho iného nemusí trápiť, či na ňu má.

elizabet173
1. mar 2021

@ivkazba synovi sa stalo to iste, presne pokuta este ked chodil na VS a jazda na cierno. Jasne, ze zabudol, ked prisla exekucia davno uz slusne zarabal.

martin_horvath
7. mar 2021

Dobrý deň. Poistku si samozrejme môžete uzavrieť, ale ak sa pýtate, či Vám môže v budúcnosti siahnuť exekútor na peniaze vyplácané z poistky, tak áno. Viac som o tom napísal v jednom staršom článku: www.zivotvistote.sk/clanky/zivotne-poistenie-a-...
Pekný deň.