Môžem si zobrať dávku za 6 mesiacov naraz?
Dobrý deň chcem sa spýtať keď si vibavim dávku nezamestnanosti môžem si zobrať všetky peniaze za 6 mesiacov na rast ?
Najskôr po 3 mesiacoch poberania môžeš požiadať o vyplatenie zostávajúcich 3 mesiacov naraz, vyplatia ti však len 50% z toho, na čo máš nárok.
zatial to ešte platí ale možno nebude
a ked si to dáš takto vyplatit zisti si aj ten zvyšok informácii k tomu , stačí zadat otazku do googla alebo si pozrieť na web stranke ministerstva
zatial to ešte platí ale možno nebude
a ked si to dáš takto vyplatit zisti si aj ten zvyšok informácii k tomu , stačí zadat otazku do googla alebo si pozrieť na web stranke ministerstva
@sara07 az po 3 mesiasoch to ide ci sa mylim?
@sara07 az po 3 mesiasoch to ide ci sa mylim?
@balerina2025
Konsolidácia verejných financií zahŕňa aj znižovanie dávky v nezamestnanosti od štvrtého mesiaca poberania, s cieľom motivovať nezamestnaných k rýchlemu návratu na trh práce. Dávka sa postupne zníži na 40 % v štvrtom mesiaci, 30 % v piatom a 20 % v šiestom mesiaci poberania. Toto opatrenie, ktoré malo ušetriť štátu približne 24 miliónov eur, je súčasťou vládou pripravovaných «konsolidačných opatrení».
Ako to funguje:
Prvé 3 mesiace:
Poberateľ podpory v nezamestnanosti dostane rovnakú dávku ako doteraz – 50 % z predchádzajúcej mzdy.
Štvrtý mesiac:
Výška dávky klesne na 40 %.
Piaty mesiac:
Dávka sa ďalej zníži na 30 %.
Šiesty mesiac:
Výška dávky bude 20 %
@sara07 neplatí to, nič také sa nedá. Platí to, čo píše anonym o 17:11.
@melanta ano nedajú jej 6 dávok naraz to neplatí , zvyšné 3
toto či jej po novom vyplatia alebo nikto nevie, či to ostane alebo škrtne, lebo nie je predstavené všetko a ani schvalene
písala som to tak že platí to čo píše hore na do mnou
Tie konsolidacne zmeny ale platia az od 1.1.2026, nie? Cize ak si chce dat vyplatit teraz a nevadi mu, ze za dalsie 3 mesiace vyplatia len polovicku, tak podla mna moze teraz este do konca roka. To sa vsak vobec neoplati, jedine ak surne potrebuje peniaze, tak asi preto sa na to pyta. Ja by som to nerobila, ved sa oberie o peniaze.
Tie konsolidacne zmeny ale platia az od 1.1.2026, nie? Cize ak si chce dat vyplatit teraz a nevadi mu, ze za dalsie 3 mesiace vyplatia len polovicku, tak podla mna moze teraz este do konca roka. To sa vsak vobec neoplati, jedine ak surne potrebuje peniaze, tak asi preto sa na to pyta. Ja by som to nerobila, ved sa oberie o peniaze.
@anonym_0acffa a konsolidacny je schvaleny na 100 %?
@anonym_0acffa a konsolidacny je schvaleny na 100 %?
@balerina2025 Nie je ale ak by sa to schvalilo, tak az od 1.1.2026, nie? Proste teraz to ide este po starom. A on ak si poziada teraz o davku a bude splnat narok a bude mu priznana, tak vyplacanie by malo byt po starom, cize ako je aktualne.
@balerina2025 Nie je ale ak by sa to schvalilo, tak az od 1.1.2026, nie? Proste teraz to ide este po starom. A on ak si poziada teraz o davku a bude splnat narok a bude mu priznana, tak vyplacanie by malo byt po starom, cize ako je aktualne.
@anonym_0acffa ok.
Najskôr po 3 mesiacoch poberania môžeš požiadať o vyplatenie zostávajúcich 3 mesiacov naraz, vyplatia ti však len 50% z toho, na čo máš nárok.
@anonym_d5d5be a nie ja tam podmienka, ze sa musí zamestnať? 3 mesiace poberá davku v nezamestnanosti, zamestna sa a potom žiada o vyplatenie 50% zostatku. Mne sa tak zdá, ked som ja žiadala, že som to čitala na ich stranke. Ale tak je to uz 5 rokov, mohlo sa nieco zmenit.
Autor/ka - nie, nevyplatia ti všetko naraz.
A ty uz dopredu vies,ze si 6 mes.nenajdes pracu????
@anonym_d5d5be toto od nového roku končí

A školu máš dokončenú? Menej chýb má aj druhák na ZŠ.