Môžem ísť v 8. mesiaci tehotenstva lanovkou na Chopok?
Dobry den.
Chcem sa spytat, som v 8.mesiaci tehotenstva a chceli by sme ist lanovkou na Chopok ..myslite,ze mozem?
Tehotenstvo bezproblemove!
A este mala ma 2roky a chceme ju zobrat na lanovku myslite,ze to bude dobre pre nu?
Dakujem 🙂
@jabadabadu
Kabinka mi nic neurobi.. ja sa slusne pytam,ci to prevysenie nema daky vplyv na tehotenstvo vo vyssom stadiu...
ja uz som sice v 8. mesiaci sedela viac menej na zadku 🙂 nechcela som rodit inde ako som mala lekara ale podla mna kludne mozes
@domi09 mozno prevysenie a zmena tlaku vzduchu moze byt problem, moze to ovplyvnit tvoj tlak - malatnost, bolest hlavy a tiez je otazka, ze ak by sa nedajboze lanovka pokazila a museli by ste ist naspat po vlastnych ci to zvladnes. Inak urcite tam uz par tehotnych vo vysokom stadiu tehu sli lanovkou 😉
Kazdopadne vo vseobecnosti je to asi ok...
Ja som v 8m letela lietadlom uplne v pohode Takze na lanovke by sa ti tiez nemalo nic stat -ani babatku.
Asi si tam ešte nebola,čakáš v rade na lístok,potom prejdeš kusok jednou lanovkou,potom zas čakáš celkom dosť dlho v druhom rade /namačkaní ľudia sa tlačia,covid necovid,rad neexistuje,otvoria sa dvere a podme tlačme sa,aby sme sa zmestili v tejto várke a nečakali na ďalšiu...a ak budeš chcieť ísť aspon časť peši cestou dolu,tak stačí malé pošmyknutie a nešťastie je hotové...môj záver....nie,neriskuj
@janinah My sme boli pred mesiacom, este aj cez vikend.Na listky ziaden rad , vstupy na lanovku ľavou zadnou, žiadne tlačenice..
Pre tie, čo majú blbé komentáre - v tehotenstve sa všeobecne odporúča max 2000 m.n.m., obzvlášť vo veľmi vysokom štádiu. Ja som bola na konci 3. mesiaca v Tatrách a keď som to riešila, kam môžem ísť, tak nebolo mi odporúčané ísť nad nadmorskú výšku 1800 m.n.m. Takže by som sa poradila s gynekológom. Pokiaľ máš bezproblémové tehotenstvo, tak si myslím, že to nebude problém. Skôr to, že si už vo 8. mesiaci by mohlo byť jemné riziko..
Ja som bola prvy septembrovy vikend minuly rok a rovnako boli strasne tlacenice a rady. Asi zalezi od obdobia, v ktorom sa ide 🤷🏼♀️