Môžem v dedičskom konaní dohodnúť splátky dlhu?
Dobrý deň prosím o radu.Na dedicskom konaní sme zistili ze exmanzel si pol roka pred smrťou zobral dosť vysoký uver v banke.Notarka mi povedala ze pravdepodobne to budem musieť vyplatiť,lebo dcéra je neplnoleta.Mozeme aj odmietnut dedicstvo ale to nepripadá do úvahy lebo dcéra by prišla o dom po ňom a ten ma samozrejme vyššiu hodnotu ako ten úver.Ja toľko peňazí nemám,myslite ze sa bude dat dohodnúť s bankou na splátkach?Ďakujem.
Pokiaľ neodmietnete dedičstvo, tak dlh sa musí vyplatiť. Manžel vyplácal minulý rok po svojej mame. Ale vyplatil to jednorazovo, keďže to bolo pár tisíc, nie vysoký úver. Ona si ho aj brala tak, že sme to s ňou riešili, že prečo si ho berie, keď nepotrebuje.. tak povedala, budete detit, tak zaplatíte…dom bol ešte po starých rodičoch, nezrekonštruovaný, ale vyššia hodnota ako úver… určite sa dohodni s bankou alebo na nejakom prefinancovani…
Nemal v banke aj poistený ten úver?
@balerina2025
@gubcikova zajtra tam behnem vyzistiť co sa da robiť,papier z dedičského mam.
@gubcikova to mi práveže nevedela povedať ale ze asi nie ze si myslí že by to tam uviedli, no sak bodaj by.
A bola to hypotéka, či bezúčelový?
Da sa dohodnúť s bankou .
V podstate pokračujete v splácaní
myslím si že sa bude dať dohodnuť s bankou.Len treba to riešiť.A nič nečakať
V podstate pokračujete v splácaní
@kate9999 no n tam zaplatil do smrti cca 6 splátok takže vlastne skoro vsetko ostatné zaplatím ja.
myslím si že sa bude dať dohodnuť s bankou.Len treba to riešiť.A nič nečakať
@alickapusinka jasne zajtra tam hneď bežím len som sa chcela takto popýtať a trochu sa ukludnit.
Ved dom potom predaj so súhlasom súdu a dlh vyplat.
Hej určite s ada dohodnuť an splátkach.A nemal poistení úver v pripade smrti.
Ked zomrel svokor zistili sme ze vzal pozicku par tisic
Po dedicskom svokre vypocitali splatky
Postupne to splatila
Hej určite s ada dohodnuť an splátkach.A nemal poistení úver v pripade smrti.
@alickapusinka neviem idem prezisit zajtra lebo notarka mi nevedela povedať.
Ked zomrel svokor zistili sme ze vzal pozicku par tisic
Po dedicskom svokre vypocitali splatky
Postupne to splatila
@petrao2 no aspoň ze tak. Ďakujem
@andreakotesova podla mna skoda dom predavat, to je istota. byty nie su najlacnejsie.
@andreakotesova to nieje také ľahké..pokiaľ je predaj za maloletého dlho sa čaká na schválenie súdu a peniaze sú tak či tak blokované a pokiaľ. z nich chces niečo použiť zas treba povolenie súdu..nám ani realitka nechcela vziať dom že je to zdĺhavé a kupci neradi čakajú takže až teraz po 6r predávame chalupu..
@andreakotesova to nieje také ľahké..pokiaľ je predaj za maloletého dlho sa čaká na schválenie súdu a peniaze sú tak či tak blokované a pokiaľ. z nich chces niečo použiť zas treba povolenie súdu..nám ani realitka nechcela vziať dom že je to zdĺhavé a kupci neradi čakajú takže až teraz po 6r predávame chalupu..
@balerina2025
@katty123456 samozrejme dom by sme nepredali.
Bola som v banke,pondelok mi hudu volať ale vyzerá to tak ze pravdepodobne bol poistený v pripade smrti.Tak mi drzte palce prosím.
drzime

myslim ze splatky by mali byt mozne, najlepsie je zajst priamo na pobocku, ked prebehne dedicske, tak s tym papierom, tam pojdete.
nam nechceli bez toho povedat ziadne blizsie info.
a umrtny list samozrejme
úprimnú sustrast :(