Možnosť získať hypotéku na rodičovskej dovolenke
Brali ste si niektora hypoteku na bývanie keď ste boli na rodičaku a pracovali ste na skrateny uväzok? Je to vobec možné? Manžel má TPP
Rodičak je niečo cez tých 500€ a mzda zo skráteného úväzku 850€ v hrubom.
Manžel má 1250€ v hrubom no 4 roky dozadu vyhlásil osobný bankrot (nevyšlo mu podnikanie kvoli covidu). Odvtedy je zamestnaný v aktuálnej práci. Ďakujem 🙂
Máte našetrené, to aj musíte mať ak chcete nehnuteľnosť. Väčšina bánk požaduje 20% svojich prostriedkov z ceny nehnuteľnosti. A nemusia dať preto,že muž je pre banku " rizikový " klient.
@jesenzima tak príjem 2000€ mesačne v čistom máme + máme zopár tisíc odložených takže myslím že by bolo z čoho platiť
@vaneesa tak čisto logicky, zamyslíme sa.. máš peniaze, prídu si ku tebe požičať manželia s deťmi, jeden malý príjem, druhý narobil dlhy, ktoré nesplácal a boli mu odpustené, veritelia svoje peniaze už nikdy neuvidia. Požičala by si im peniaze?
@vaneesa nič v zlom, ale ženy sa tu pustili do teba preto, lebo predtým ste na splácanie dlhov nemali, teraz zázračné odkladate 800€ mesacne? 🤔 1250 brutto+ 850brutto+ 500€ rodicak... z čoho potom žijete? Zase peniaze na ruku, ze? nevyšiel biznis, tak sa hodím na bankrot... no pekne 👌 nože prezraď ešte, kolko tvoj muz dlzil veriteľom?
Rodicak nie je príjem, 2 mate spolu 2000brutto. Malý prijem na 4 clennu rodinu, ktorá chce hypo.
Inak je tu financna poradňa, napíš si otázku pokojne tam.
@vaneesa nič v zlom, ale ženy sa tu pustili do teba preto, lebo predtým ste na splácanie dlhov nemali, teraz zázračné odkladate 800€ mesacne? 🤔 1250 brutto+ 850brutto+ 500€ rodicak... z čoho potom žijete? Zase peniaze na ruku, ze? nevyšiel biznis, tak sa hodím na bankrot... no pekne 👌 nože prezraď ešte, kolko tvoj muz dlzil veriteľom?
Rodicak nie je príjem, 2 mate spolu 2000brutto. Malý prijem na 4 clennu rodinu, ktorá chce hypo.
Inak je tu financna poradňa, napíš si otázku pokojne tam.
@lienka.7 to boli jeho dlhy nie moje my sme sa spoznali až potom..ďalej, akože z čoho žijeme? Niektoré rodiny majú ešte menej mesačne a žijú, takže nechápem túto otázku…
Aké peniaze na ruku? Aké zase? Vy nás hádam poznáte??
A ešte nechapem odkial tu všetky máte tú 4 člennú rodinu, sme 3 nie 4
@vaneesa rodicak sa rata, ale musi vam vyjst zivotne minimum, a prejst doba od bankrotu. Nam dali hypo, musela som od URSVaR dodat potvrdenie o poberani za cely kalendarny rok, to vystavia na pockanie. Nerozumiem, preco sa tu do autorky navazate, neviete, co bolo za bankrotom, presli 4 roky, dotycny pracuje, chce si pozicat, nebude splacat, on bude mat problemy. Nechce tie peniaze ukradnut.
@vaneesa autorka, ale stále, 2000 € je malý príjem na hypo, hlavne, ak miniete ešte aj úspory, budete s peniazmi na doraz. A žiť s peniazmi na doraz celý život nestojí za nič. Tiež máme s mužom príjem okolo 2000€ a maximum, čo by som bola ochotná obetovať na (akúkoľvek) pôžičku, je 300€ ... Tak či tak, ak by vám aj hypo dali, bude to len malá suma, za čo nič nekúpiš ...
@vaneesa rodicak sa rata, ale musi vam vyjst zivotne minimum, a prejst doba od bankrotu. Nam dali hypo, musela som od URSVaR dodat potvrdenie o poberani za cely kalendarny rok, to vystavia na pockanie. Nerozumiem, preco sa tu do autorky navazate, neviete, co bolo za bankrotom, presli 4 roky, dotycny pracuje, chce si pozicat, nebude splacat, on bude mat problemy. Nechce tie peniaze ukradnut.
@olivierko229 ďakujem, konečne niekto píše k veci a so skúsenosťou 🙏🏻🙂
@vaneesa boze udri...ale ona @olivierko229 nepise, ze jej muz mal bankrot. Jasne, ze s rodicakom kludne dostanu manzelia hypo, ale nie ak jeden z nich vyhlasil osobny bankrot 🤦 nechapes, nechces alebo proste nerozumies...
@vaneesa ahoj, nám vyšla hypoteka pri 2 deťoch, ja na rodicaku este, bez práce a manzel robí na TPP.
Ale "len" 100tis. Ale nemali sme nikdy ziaden bankrot , v minulosti vsetko riadne splacane...nechcem ta znepokojovat, ale ten bankrot to tam špati, inak by ste 100% dostali hypo..ale v tom prípade skôr cakaj zamietnutie , alebo ozaj sa poraďte s financakom co robit alebo kedy žiadať, či po 5 rokoch vás to už pusti...bude vedieť najlepšie , držím prsty
@vaneesa Autorka ty by si si priala aby odpoveď od @olivierko229 bola " k veci a so skúsenosťou", ale mýli sa. Pletie si totiž exekúciu s os.bankrotom.
Možnosť získať úver teba+manžela sa blíži 0.
Osobný bankrot je pre banku "no go" (jedno z akého dôvodu, no možno by zvážila chorobu a pod...)
Ak by som to mohla povedať tak "polopatisticky", čo sa týka hypo, je tvoj manžel - teda jeho os.bankrot - v tomto prípade "balvan na krku".
Cestou by bolo jediné zúženie BSM, a žiadala by si o hypo sama, ak by si mala príjem. Otázne je, či by vám to stačilo, koľko by ti dali na základe tvojho zdokladovateľného príjmu. Musí ti tuším zostať životné minimum, na teba a dieťa, plus stres test, atď. K tomu poistenia ...
Ja by som to nevidela vôbec ružovo teraz.
Počkaj, kým budeš pracovať na plný úväzok, zúž BSM a potom skús.
@vaneesa Autorka ty by si si priala aby odpoveď od @olivierko229 bola " k veci a so skúsenosťou", ale mýli sa. Pletie si totiž exekúciu s os.bankrotom.
Osobný bankrot je pre banku "no go" (jedno z akého dôvodu, no možno by zvážila chorobu a pod...)
Ak by som to mohla povedať tak "polopatisticky", čo sa týka hypo, je tvoj manžel - teda jeho os.bankrot - v tomto prípade "balvan na krku".
Cestou by bolo jediné zúženie BSM, a žiadala by si o hypo sama, ak by si mala príjem. Otázne je, či by vám to stačilo, koľko by ti dali na základe tvojho zdokladovateľného príjmu. Musí ti tuším zostať životné minimum, na teba a dieťa, plus stres test, atď. K tomu poistenia ...
@kengurica ďakujem, určite počkame ešte chcela som len vedieť či by bola možnost aj na skratenom ale diky 🙂
@kengurica ano, ja mam skusenost len s hypo na rodicaku, s bankrotom osobnu nie. Ale na vasom mieste by som skusila financneho poradcu, mozno sa najde cesticka.
Robila som v banke a ľudí s osobným bankrotom sme uverovat nevedeli. Neprešli ani len prvým overením a už vyskočili výkričníky. Skrátený úväzok je v pohode akceptovatelny, keďže je to stále tpp. Rodicak záleží ako v ktorej banke. Čiže hypo môžeš žiadať len sama, ale teda s tým príjmom ti dajú minimum. Koľko ste chceli vlastne žiadať? Aj keby vám nejakým zázrakom hypo prešla, dajú vám možno 60-70% z ceny nehnuteľností, mate toľko nasetrene? Hlavne nechoďte z banky do banky, lebo každá jedna zamietnutá žiadosť vám bude svietiť v registri a odpíšeš sa aj ty

@mondolina tak prepáčte že som nezjedla všetku múdrosť sveta ako vy, preto som sa asi pýtala nie? Keby to viem tak sa nepýtam…🤯
@vaneesa
je mi jasné, že nemusíte vedieť všetko, ale ako dospelá žena....držím palce.