Možnosť získať hypotéku na rodičovskej dovolenke
Brali ste si niektora hypoteku na bývanie keď ste boli na rodičaku a pracovali ste na skrateny uväzok? Je to vobec možné? Manžel má TPP
Rodičak je niečo cez tých 500€ a mzda zo skráteného úväzku 850€ v hrubom.
Manžel má 1250€ v hrubom no 4 roky dozadu vyhlásil osobný bankrot (nevyšlo mu podnikanie kvoli covidu). Odvtedy je zamestnaný v aktuálnej práci. Ďakujem 🙂
Do 5r po osobnom bankrote vam tazko daju hypoteku
Najdite si dobreho financneho poradcu, no podla tohto mate mizivu sancu na hypoteku. Rodicak nie vsetky banku beru ako prijem, je to statna davka pre dieta a nie na splatku hypoteky. A ako pisu vyssie, 5 rokov po osobnom bankrote clovek nedostane ziadnu pozicku. Mate nasporenych 20% z ceny nehnutelnosti? Vyskusajte si par mesiacov "odkladat" cca vysku splatky, ci vobec vyzijete zo zvysku.
Najdite si dobreho financneho poradcu, no podla tohto mate mizivu sancu na hypoteku. Rodicak nie vsetky banku beru ako prijem, je to statna davka pre dieta a nie na splatku hypoteky. A ako pisu vyssie, 5 rokov po osobnom bankrote clovek nedostane ziadnu pozicku. Mate nasporenych 20% z ceny nehnutelnosti? Vyskusajte si par mesiacov "odkladat" cca vysku splatky, ci vobec vyzijete zo zvysku.
@iv007 aktuálne si odkladáme 700-800 mesačne, a prečo ani po 5 rokoch by nemohol dostať hypoteku?
@iv007 aktuálne si odkladáme 700-800 mesačne, a prečo ani po 5 rokoch by nemohol dostať hypoteku?
@vaneesa
No lebo mu boli odpustene dlhy, ktore mal (uz z akehokolvek dovodu) a veritel si moze fukat praskovy cukor. Podla mna 5r je este aj velmi kratka doba.
V zasade mate podla mna nizky prijem na hypo, pri 4 osobach. Nerataj DB ani pridavky, to sa moze velmi rychl zmenit.
@vaneesa tu niekto vyhlási osobný bankrot, čo chvíľa na to vie z jedného platu v rodine odkladať 800€ mesačne. A to načo vyhlásil osobný bankrot? Uprimne, ja by som takýmto ľudom nikdy nedala hypotéku
A k otázke, nie je to náhodou tak, že po osobnom bankrote už nemôže nadobudnúť žiadny majetok? A keď aj niečo zdedí, tým pádom musí dať niečo tým veriteľom?
A určite tam nebude len 5rocna lehota, ta je keď je niekto v úverovom registri a nie po osobnom bankrote
V pripade osobneho bankrotu sa na vas nevztahuje 5 rocna lehota ako v uverovom registri, ale ovela dlhsia...posudzuje sa individualne kazdy jeden pripad. Budes musiet zrusit BSM, to znamena musis sa kvalifikovat sama prijmom na vyzivovane osoby, a ani v tom pripade nemas zarucene, ze vam banka hypo nakoniec schvali...
Veď on už teraz nikomu nič neplatí, žiadne dlhy nemá tak čo je na tom také nepochopiteľné že si vieme odložiť peniaze každý mesiac? Niektoré si sem ozaj chodíte len mastiť ego na druhých, ktorí sa normálne niečo opýtajú
@sasa1310 a este maju aj nasetrene zopar tisic.Hlavne ze je osobny bankrot.
@sasa1310
@slavomira236 nevyšiel biznis, tak sa hneď hodil do bankrotu, nie je prvý ani posledný😂🤷🏼♀️ najjednoduchšie, len nerátal s následkami do budúcna 🫠. Takých tu už bolo
Veď on už teraz nikomu nič neplatí, žiadne dlhy nemá tak čo je na tom také nepochopiteľné že si vieme odložiť peniaze každý mesiac? Niektoré si sem ozaj chodíte len mastiť ego na druhých, ktorí sa normálne niečo opýtajú
@vaneesa je nepodstatne kolko si odkladate, vysvetlujeme ti, ze hypo v banke nedostatnete...ani s rodicakom ani bez. Tu nejde o ego, ale o zakladne a logicke pochopenie tvojej vlastnej situacie.
@sasa1310
@slavomira236 nevyšiel biznis, tak sa hneď hodil do bankrotu, nie je prvý ani posledný😂🤷🏼♀️ najjednoduchšie, len nerátal s následkami do budúcna 🫠. Takých tu už bolo
@denkabemommy dúfam že sa vám uľavilo týmto zbytočným komentárom 🩷🩷🩷 10 rokov podnikal bez problémov, bohužiaľ covid zničil veľa podnikateľov tak neviem na čo sa vyjadrujete ked to nie je k téme
@vaneesa oslov finančného poradcu. Všetko vysvetlí, poviete mu aký úver potrebujete, čím budete ručiť atď...
@denkabemommy dúfam že sa vám uľavilo týmto zbytočným komentárom 🩷🩷🩷 10 rokov podnikal bez problémov, bohužiaľ covid zničil veľa podnikateľov tak neviem na čo sa vyjadrujete ked to nie je k téme
@vaneesa nič si z nich nerob, niektoré si proste len musia rypnuť 🙂 dohodni si stretnutie s finančným poradcom, ten ti poradí.. Osobne si tiež myslím že veľkú šancu na hypo nemáte
@vaneesa nič si z nich nerob, niektoré si proste len musia rypnuť 🙂 dohodni si stretnutie s finančným poradcom, ten ti poradí.. Osobne si tiež myslím že veľkú šancu na hypo nemáte
@tim23 ano to su tie typy čo od rána čakajú na MK aby si mohli rypnuť inak nedokažu cez deň fungovať 😄 ďakujem určite si necháme poradiť od niekoho kompetentného, skôr som chcela vedieť či tu má niekto podobnú skúsenosť 🙂
@sisa_s ano to som si aj myslela, ešte necelý rok musí čakať kým mu to uplynie
@vaneesa chcela som spotrebak na rodicaku , rucila mi osoba ktora vyhlasila osobny bankrot pred 7mimi rokmi a rovno to zamietlo… ked raz vyhlasis osobny bankrot uz si pre banku nespolahlivy a velky risk nato aby ti pozicali… tak si nemyslim ze vam to prejde
@vaneesa však to je v poriadku, ja som len napísala ako to funguje, nijak na nikoho neútočím, skôr naopak, vysvetľujem. To, že v tomto prípade ste nemysleli na dôsledky je fakt, to že je takých veľa je tiež fakt. Netreba byť vzťahovačná hneď.
@vaneesa však to je v poriadku, ja som len napísala ako to funguje, nijak na nikoho neútočím, skôr naopak, vysvetľujem. To, že v tomto prípade ste nemysleli na dôsledky je fakt, to že je takých veľa je tiež fakt. Netreba byť vzťahovačná hneď.
@denkabemommy ked ste nechceli útočit, dalo sa to aj inak napísať, vyznelo to ako výsmech… dovidenia 🙂
@vaneesa to že teraz nemá žiadne dlhy je nepodstatné. Dôležité je, že dlhy mal, nesplácal ich, vyhlásil radšej bankrot namiesto platenia (čo kľudne mohol splácať, nakoľko si viete mesačne ušetriť), tak tu ma následok. Ešte z neho spravme všetky chudáčika a my čo si svoje pohľadávky riadne splácame, tak my si tu podľa teba ešte ego mastíme. No isteže
Podľa mňa nedostanes ty hypotéku . My sme mali asi pred rokom sakra ťažké obdobie a skúšala som vyzistit , či by som dostala pôžičku - chvalapanubohu a ďakujem za to , mi v oboch bankách vysvetlili , že rodičovský je PRÍSPEVOK , nie príjem . A ako som len za to rada za to
@vaneesa to že teraz nemá žiadne dlhy je nepodstatné. Dôležité je, že dlhy mal, nesplácal ich, vyhlásil radšej bankrot namiesto platenia (čo kľudne mohol splácať, nakoľko si viete mesačne ušetriť), tak tu ma následok. Ešte z neho spravme všetky chudáčika a my čo si svoje pohľadávky riadne splácame, tak my si tu podľa teba ešte ego mastíme. No isteže
@sasa1310 kto tu z neho robí chudáčika? Jediný chudáčik ste tu vy keď vytvárate zbytočné intrigy a píšete mimo témy len aby ste si rypla 😄
@sasa1310 kto tu z neho robí chudáčika? Jediný chudáčik ste tu vy keď vytvárate zbytočné intrigy a píšete mimo témy len aby ste si rypla 😄
@vaneesa
pri všetkej úcte....pýtať sa či dostanete hypotéku, vy na rodičovskom a muž po bankrote....banku nezaujíma koľko peňazí máte doma. ale koľko je na papieri. takže finančná gramotnosť -5. nemáte začo.
@vaneesa
pri všetkej úcte....pýtať sa či dostanete hypotéku, vy na rodičovskom a muž po bankrote....banku nezaujíma koľko peňazí máte doma. ale koľko je na papieri. takže finančná gramotnosť -5. nemáte začo.
@mondolina tak prepáčte že som nezjedla všetku múdrosť sveta ako vy, preto som sa asi pýtala nie? Keby to viem tak sa nepýtam…🤯

@vaneesa vo vašom prípade by som na to ani nepomyslela... Z čoho ju akože chcete platiť?